Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oczekujaca-szczesliwa25

druga ciaza -nie pewna

Polecane posty

witam mam maly problem tydzien temu we wtorek zle sie czulam mialam mdlosci cycuchy mnie bolaly zgaga wiedz po pracy poszlam zrobic test wyszlo ze jestem w ciazy 1-2 tydzien zeby to potwierdzic zrobilam nowy w czwartek i wyszlo ze niejestem w ciazy i poszlam do lekarza bo nic nie rozumialam lekarka mi powiedziala zeby odczekac tydzien lub dwa ja nie wytrzymalam i zrobilam go w niedziele rano innym testem i pokazalo mi ze jestem w ciazy a dzisajj znowu go powtorzylam ale po poludniu i pokazalo mi ze nie jestem popocy mozna zwariowac co robic

Gość siezastanawiam
hmmmm druga ciaza?? to powinnas juz wiedziec jakie sa objawy ciazy

Gość aguś24
Współczuje wiem że niepewność to coś okropnego, ja również jestem w podobnej sytuacji tyle że mam objawy testy zmieniają wynik po czasie więc zgłupiałam , mam napady mega głód który doprowadza do chęci wymiotowania, senność itd , ale w twoim przypadku uważam że jesteś w ciąży na 100% powodzenia

Gość kazda jest inna
a jaki uzywalas test?

Poszukaj early pregnancy unit w szpitalu. Zadzwon i powiedz jaki masz problem. Moze troche naciagnij prawde i poinformuj ich, ze masz silne bole po jednej stronie brzucha (tego nie beda mogli zbagatelizowac, bo moze to wskazywac na ciaze pozamaciczna). Powinni zrobic wowczas usg i pobrac krew na beta HCG.

Gość taka jedna mala wredna ;)))
Co za bzdury !!! W Anglii nie robia bety hcg? od kiedy? Prywatnie zrobisz bez problemu. Zrob raz, powtorz po 48h, beta powinna wzrosnac dwukrotnie. I nie sciemniaj, ze nie robia. Robia w kazdej prywatnej klinice in vitro np.

Oczekujaca kazdy wiekszy szpital ma early pregnancy unit. Poszukaj najblizszego w necie i tam sie udaj. Na pewno zrobia bete i ja powtorza kilkakrotnie w odstepach 48-godzinnych. Bedziesz wtedy miala pewnosc. Skaczaca hcg to nie jest dobry znak... moze wskazywac wlasnie na ciaze pozamaciczna. Naprawde dobrze by bylo gdybys udala sie do EPU.

a co do wpisu odnosnie prywatnych klinik... Mialam ivf w Anglii, tak jak i moja znajoma... zadnej z nas nie zrobili bety mimo pozytywnych testow i krwawienia (niestety obie stracilysmy ciaze) wiec jak widzisz...zrobienie bety w Anglii wcale nie jest takie proste. Z pewnoscia sa kliniki, ktore wykonaja to badanie, ale moze sie okazac, ze najblizsza taka klinika jest kilkaset km od nas. Ale tak jak pisalam...wiekszosc szpitali ma EPU i oni takie badania wykonuja... moze nie na zyczenie, ale gdy sa ku temu przeslanki... i to za darmo.

witam mam podobny problem 4 wrzesnia poszlismy z mezem na calosc a 18 zrobilam test i nic neg mam objawy zgaga temp37,3 bolą mnie piersi mam mętlik w glowie wiem ze to druga ciaza i powinnam wiedziec ale kazda ciaz jest inna tym bardziej ze rok temu stracilam dziecko w 13 tyg i nie mialam zadnych objawów gdyby nie ciagly bol brzucha nie wiedzialabym n ie wiem co myslec boje sie pomózcie

Gość testu nie powinno się robić po
południu. mocz może być tak rozcieńczony że po prostu ciąży nie wykaże.