Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiula86

Odparzenie/zaczerwienienie podczas używania tych samych pieluch i kosmetyków?

Polecane posty

Może tak być, że podczas używania dlugi czas danego rodzaju pieluch, chusteczek, kremu + kosmetyków do kąpieli , nagle któreś z nich zaczęło powodowac gigantyczny problem z miejscami intymnymi u dziecka??? Stawiam na chusteczki raczej. Przez 2tyg walczylam, było już ok (nadmanganian + termentiol) dzisiaj zamiast użyć roztworu spróbowalam chusteczek + bambino i znowu zaczęła skóra się robic mega czerwona, narazie na pupie nie, tylko przy pochwie. Od czego takie coś???? Nagle jakas reakcja alergiczna? Od ponad roku używałam tych samych kosmetyków i nagle uczulenie? Myślałam, że jak dziecko używa jakiś kosmetyków to nie uczulą go, a tu masz babo placek...

Gość MamaCóreczki
Mam ten sam problem! Najpierw mowili, ze grzyb, dostala sterydy pomoglo, potem znowu. Teraz to sa czerwone kropeczki i 3 wieksze plamki, ktore traktowane sudocremem staja sie suche. I nic nie pomaga:/

Mama córeczki - a w jakim miejscu najpierw to sie pojawia? U nas na pupe na koncu sie rozniosło, najpierw, jak pisałam było przy pochwie. Z poczatku myślałam, ze może jakieś bakterie w moczu się pojawiły albo mocz jest zbyt kwaśny (pare razy tak bylo, jak córka mało piła, wtedy pojawialo sie zaczerwienienie które po alantanie badz sudocremie znikało a teraz to sie ciągnie i ciągnie).

Gość jejujej
moja koleżanka od urodzenia używała dla dziecka tych samych pieluch i wszystko było ok aż nie zmieniła pieluszek na 4.. do rozmiaru 4 było wszystko super a później mała dostała takich odparzeń że miesiąc z tym walczyli i mieli różne leki od lekarza.

U nas akurat rozm pieluch jest ten sam dłuższy czas. Prędzej chusteczki - nie wiem, może jakiegoś środka jest więcej czy co? Używamy Dady, dotąd każdy kolor jej służyl, nie pamiętam nazw do poszczególnych kolorów, w każdym razie było ok. I teraz nawet cieżko mi określić ewentualne, które to byly, bo po otwarciu przekladam do plastikowego pojemnika.

Gość MamaCóreczki
U mojej na piór nie przechodzi. Dziś miała trochę, ale to dlatego, ze w porę nie wyczulam klocka. Córka ma jedną większą plamke z prawej strony pochwy, na tej... Bułeczce, ze tak powiem. Druga wychodzi czasem z lewej strony, niemal na wzgirku, a trzecia czasem po lewo blisko już rowka od pochwy. Czasem dookla są mini kropki. Smarujemy ta największą po prawo sudocremem i to tak jakby pojasnialo i wyschlo lekko. My mamy 4 z rossmana, ale od dawna. Też już jestem wykończona szukaniem powodu, a pediatra mnie olewa mówiąc, ze taki problem to nie problem.