Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pumouampem

mam pewne wątpliwości.

Polecane posty

Gość pumouampem

cześć mam 17 lat za niedługo skończę 18, mam pewne wątpliwości, ponieważ obawiam się, że jestem w ciąży objawy się sprawdzają czyli nudności, powiększone piersi, zwiększony apetyt, wrażliwy węch, bóle głowy oraz podbrzusza, ale od jakiegoś czasu zaczął mnie boleć brzuch, czyli żołądek oraz podbrzusze czyli jajniki, z pochwy wypływa mi coś brązowego i pobolewa mnie kręgosłup, miałam okres znaczy to chyba nie był okres bo brałam tabletki anty i musze mieć regularny okres a dostałam go dziwnie wcześniej, i do tego był on brązowy i tylko przez 2 dni taki różowawo brązowy, nie wiem co się dzieje i czy na pewno jestem w ciązy ?

Gość idź do ginekologa
Nie ma 100 % antykoncepcji...

Gość pumouampem
wiem, że nie ma 100% pewności, że dzięki nimi nie zajdę, ale sama już nie wiem, czy to ciąża czy nie

Piękna przyszłość cię czeka :) I co? Było warto? Przez pewnie jakieś 5 minut byłaś worem na spermę, a teraz będziesz niańczyć dzieciaka w biedzie na garnuszku rodziców :) Tylko pogratulować.

Gość pumouampem
chciałam dodać, że nie jestem żadnym workiem kocham go byliśmy pod wpływem środków odurzających i głupi postanowiliśmy zrobić to bez gumki, na drugi dzień dopiero zdałam sobie z tego sprawe.

Zawsze mozesz wyskrobac jak autorytetka polskich kobiet pani Czubaszek. Jest przyzwolenie spoleczne!

Gość pumouampem
gdybym, była w ciąży nigdy bym nie usunęła, nawet gdybym wiedziała, że zostane z tym sama jakoś zawsze się da rade, nawet suka swojego szczeniaka nie zostawi..

Gość pumouampem
paliliśmy własnoręcznie skręcane snopki siana, z domieszką farby akrylowej, to spowodowałao takie odurzenie

Gość pumouampem
jezu, ale komuś się nudzi, spieprzaj stąd podszywasz się pod mój nick i myślisz, że to zabawne !

Miliony abortowanych dzieci od czasow rewolucji sexualnej by sie z Toba nie zgodzilo gdyby mogli mowic..

Gość Subiektywnezdanie
pumouampem gdybym, była w ciąży nigdy bym nie usunęła, nawet gdybym wiedziała, że zostane z tym sama jakoś zawsze się da rade, nawet suka swojego szczeniaka nie zostawi.. Brawo, widać, ze jesteś dojrzała:0 i tak trzymaj, po za tym jak nawet na początku będzie źle, zawsze wszystko może się zmienić, wszystko zawsze może się odwrócić w najmniej oczekiwanym odpowiedzi. I nie słuchaj rad tych pseudo-doradzaczy, bo jakbyś wyskrobała, to wszyscy znikną, a zostaniesz Ty i twoje sumienie.

Gość pumouampem
mniejsza z tym, ja proszę o jaką kol wiek pomoc, rade, coś zaproponować ?

Gość Subiektywnezdanie
tymon84 Miliony abortowanych dzieci od czasow rewolucji sexualnej by sie z Toba nie zgodzilo gdyby mogli mowic.. Może doradziłbyś Autorce coś sensownego, a nie tylko drogę na skróty. Widać nie każdy traktuje życie jak grę komputerową i ponosi odpowiedzialność za swoje czyny.

Gość pumouampem
Subiektywnezdanie możliwe, że wydaje się, że osoba mająca 17 lat jest jeszcze szczeniakiem ja nie miałam łatwego dzieciństwa bo pieniądze szczęścia nie dają, miałam ich pod dostatkiem, ale co z tego gdy w rodzinie było źle, wiem jak to jest być dzieckiem odrzuconym wychowującym się samemu i nigdy bym tego nie zrobiła swojemu dziecku kochała bym je najbardziej na świecie.

Gość idź do ginekologa
masz jakąś pomoc? dobrze, że przyjmujesz taką postawę, to ważne

Gość Subiektywnezdanie
Sprawdź, czy jesteś w ciąży, potem pogadaj z rodzicami i ojcem dziecka, a jeżeli Cie zawiodą, to po prostu MOPS, czy coś takiego, sam nie wiem:?

Gość pumouampem
test był zrobiony i wyszedł pozytywnie, ale testy nie dają 100% wiarygodności, więc najpierw chce pogadać z kimś bardziej doświadczonym w tych sprawach, a potem zadecyduje co dalej

Gość Subiektywnezdanie
pumouampem Subiektywnezdanie możliwe, że wydaje się, że osoba mająca 17 lat jest jeszcze szczeniakiem Właśnie wcześniejszą wypowiedzią udowodniłaś, ze tak nie jest. Nie martw się, znam ludzi po 25-26 lat, chociaż powinni być dorośli zachowują się jak małolaty:?

Gość pumouampem
jeśli rodzice dowiedzieli by się o ciąży pomogli by mi finansowo, ale fizycznie na pewno nie całymi dniami ich nie ma w domu ciągle praca wyjazdy zebrania itp.

Gość pumouampem
wiadomo, że jak każda nastolatka lubię gdzieś wyskoczyć ze znajomymi, ale od czasu gdy podejrzewam, ograniczam palenie ponieważ wcześniej paliłam 2 paczki dziennie teraz zeszłam do 5 papierosów dziennie, nie pije nie pale innych świństw.

Gość Subiektywnezdanie
To chociaż dobrze, ze masz to zaplecze finansowe, inne dziewczyny tego nie maja,;/ Musisz sobie poszukać kogoś kto emocjonalnie Cie wesprze, chociażby możesz znaleźć takie kobiety przez neta, a jak maleństwo się urodzi pochłonie cały twój świat i otoczysz je miłością i troską, której sama nie miałaś:) A dziecko będzie rosło zacznie się do Ciebie uśmiechać, w końcu powie ...mamo:) i będziesz szczęśliwa:) W życiu nie można mieć wszystkiego. jednym brakuje pieniędzy, innym wparcia, dlatego trzeba brać życie takie jak jest:)

Gość Subiektywnezdanie
Rzuć całkowicie, bo to ponoć bardzooo szkodzi, nie chcę Cię straszyć, ale najważniejsze to to, aby dziecko było zdrowe, reszta zawsze jakoś się ułoży:)

Gość pumouampem
podejrzewam, że jestem w 9 tygodniu, najgorsze jest to, że gdy powiedziałam o teście partnerowi, on nagle zamilkł, ciężko mi było przez pare pierwszych dni, potem zdałam sobie spraw, że jeśli on jeszcze do tego nie dorósł, to poradzę sobie sama to jego potem będzie gryzło sumienie, że nie był w najlepszych chwilach życia swojego dziecka, gdy pierwsze zabki wyjdą, pierwsze słowo, pierwsze siusiu samodzielnie, reakcje rodziców też nie uważam za najfajniejszą oni mają wielkie planu wobec mnie ja chce żyć swoim życiem a nie ich, nie chce być taka jak oni, nie byli przy mnie gdy byli potrzebni wychowałam sie sama, mam wsparcie przyjaciółki, ona bardzo dobrze mnie rozumie i wspiera mnie w tym jest starsza o 2 lata i też już coś tam wie pomaga mi jak tylko może, ale ja nadal nie wiem co mam robić i czy na pewno jestem w ciązy .

Gość Subiektywnezdanie
To idź z ta przyjaciółka do ginekologa, będziesz mieć pewność:)

Gość pumouampem
o to chodzi, że do ginekologa muszę iść z rodzicem bo już próbowałam się dowiedzieć co i jak ; / ponieważ nie jestem pełnoletnia..

Gość Subiektywnezdanie
To porozmawiaj z rodzicami, nie masz innego wyboru, tylko tak będziesz mieć klarowność sytuacji;/ Nie widzę innego rozwiązania;/

Gość pumouampem
nie chce im o tym mówić, dopóki sama sie nie dowiem, że jestem już na 100%, ale nie wiem jak to zrobić, ale czy to wszystko może wskazywać na ciąże?

Gość Subiektywnezdanie
Z pewnych względów wolałbym, aby wypowiedziała się jakaś dziewczyna:)