Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malasmutnakrolewna

bezdomny ojciec alkoholik

Polecane posty

Gość malasmutnakrolewna

jak mam mu pomoc? jest bezdomny i chory na padaczke alkoholowa. matka nie chce miec nic z nim wspolnego, siostra mieszka za granica, ja studiuje. jak mam mu pomoc? gdzie szukac wsparcia? isc do psychologa? ojciec ma jeszcze siostre i rodzicow, ale oni tez nie kwapia sie do pomocy mu. Wyglada na to, ze jestem jedyna osoba, ktora chce cos z tym zrobic, jak mam sie za to zabrac? pomocy!!!!!! czuje, ze jestem na skraju zalamania :(

Gość tomek 01
możesz mu płacić alimenty są noclegownie, stołówki,natryski skieruj go tam

Gość malasmutnakrolewna
ale jak mam go znalesc w duzym miescie? pojechac na dworzec i go szukac? a moze na policja cos pomoze?

Gość malasmutnakrolewna
pomozcie :((((((((((((

wspieraj ojca badz przy Nim chodz z Nim na terapie zapisz sie do poradni DDA dorosle dzieci alkoholikow spedzaj z NIm czas kono spacery rozmowy wspolne gry np scrabble cokolwiek sluchaj nie praw moralow nie wypominaj zlych rzeczy to proces ktory trwa latami ufaj ale kontroluj mow ze kochasz stosuj zasade ograniczonego zaufania wspieraj ale nie poblazaj po prostu BADŹ przed Toba dluga ciezka droga Powodzenia i nie wstydz sie prosic o pomoc

Gość TRUDNA SPRAWA!
Jeżeli Twój ojciec nie zechce się leczyć by zmienić tryb życia,to sama nie dasz rady- niestety.To ciężka choroba i trzeba mnóstwo samozaparcia i cierpliwosci żeby takiemu człowiekowi pomóc.Może Ty jako córka masz pozytywny wpływ na swojego ojca? Są różne poradnie AA - dzisiaj alkoholikom pomaga się bardziej niz ludziom biednym więc próbuj.Życzę powodzenia.