Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crakowianka

Zaraz umre rozsadza Mi zeba help

Polecane posty

Gość crakowianka

chodzilam z dziura rok czasu w koncu poszlam do dentysty - mialam chyba zatruwanego zeba,plomba po tygodniu wypadla. po 2 tyg mialam miec wizyte ale zostala przelozona nie z mojej winy, nie wiem jak dlugo wytrzymam, dzis czuje taki ostry bol tak jakby mi zeba cos zasysalo , przy zaciskaniu szczeki czy pukaniu w tego zeba czuje mocniejszy bol, nie mam przeciwbolowych, co mam robic bo zaraz mi szczeke rozwali

Gość crakowianka
probowalam nawet zuc gume tym zebem( przy mniejszym bolu tak robilam i przechodzilo ) ale boli przy dotyku !!

Gość przeciwbolowe nic nie dadza
trzeba tego zęba otworzyć,musisz poszukac pogotowia stomatologicznego niczym nie płucz,a jesli muszisz coś pic to letnie zimne i ciepłe zmienia się wtedy rozszerzalnoc gazów,które są zgromadzone no tam:) bo jest stan zapalny i to powazny

Gość przeciwbolowe nic nie dadza
jesli miałas leczone metodą taką dość juz "starą" ze ząb zatruwany to nie wypełnienie wypadło a był ząb w trakcie leczenia pewnie jesli jest otwarty to nie powinien bolec,dziwne

Gość crakowianka
to chyba nie jest stan zapalny bo boli rzadko ;] poszlam z mala dziurka a mam rozwierconego prawie calego zeba tylko ta otoczka zostala a i tak kawalek z boku sie wykruszyl :( masakra

Gość crakowianka
to byla moja 1 dziura i generalnie bylam tylko na przegladach a teraz 1 raz na leczeniu . . pamietam ze mowila chyba ze bedzie zatruwac, wsadzila mi cos niebieskiego i dopiero rozowe wypelnienie ktore wypadlo po niecalym tygodniu , wizyta miala byc na 19 , juz na 1 wizycie sie tak umawialysmy , w jej dniu dzwoni ze maszyny popsute, dopiero w pazdzierniku musze isc

Ale przecież to mi pomogło co pisałem więc jest sprawdzone:P.Nadtlenek wodoru można kupić w aptece ale 3% a nie wiem czy to nie jest za mało:O.Lepiej 30% ze sklepu chemicznego:classic_cool:.

Gość crakowianka
niestety nic z tego nie mam w domu :o apteki z dyzurem tutaj nie ma :( pije naprzemienne picie , tez nic nie daje, chyba nie zasne dzis

Gość crakowianka
ja pierdziele :O:O

Gość zawin nitke na nim
drugi jej koniec przywiąż do drzwi i czekaj aż ktos je otworzy :D

Gość CzyWiecieJak...
a który to ząbek? chyba trzeba będzie go wyrwac. ja mam jutro usuwanie ósemki i umieram ze strachu :O

Gość Dr P. B.
Alkohol znieczula skutecznie, ale musisz wypić dużo

Gość crakowianka
Teraz tez boli ale mniej wzielam 2 tabletki juz prawie nie czuje ale ciagle mialam wrazenie jakby pulsowal momentami i w ogole mial wypasc:(

Gość crakowianka
to jest zab na dole nie znam sie na numeracji ale liczac od jedynki to chyba 6, ten szeroki zabek po mojej prawej

Gość Laborantka medyczna
Przy pierwszej wizycie pewnie miałaś założony arsen,albo camfenol.Stomatolog przykryła opatrunkiem zwany fachowo fleczer.Jeżeli dośc długo trzymałaś opatrunek,a teraz sam wypadł to już jest sytuacja zagadkowa.Teraz musisz KONIECZNIE pójść na pogotowie żeby ponownie zatruli Ci tego zęba i założyli nowy opatrunek.Moim zdaniem jeżeli boli przy dotyku ząb kwalifikuje się do ekstrakcji. W tej sytuacji ma prawo boleć! Gdybyś rozpoczęła leczenie w prywatnym gabinecie, to bardzo możliwe że może da się uratować lecząc kanalowo?

Gość crakowianka
Byłam na wizycie 31 sierpnia, najpierw stopniowo sie kruszyl chociaz nie jadlam ta strona,podczas mycia zebow robilam to delikatnie, 5 wrzesnia calkowicie mi wypadł ten fleczer, ale nie bolało do wczoraj