Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rika1

co się dzieje?

Polecane posty

Gość rika1

Hej, zakładam ten temat , choć wiem, że jest ich tysiące. Prosiłabym o radę i w miarę normalne odpowiedzi, jeżeli ktoś chciałby napisać coś głupiego to z góry dziękuję. A więc sprawa wygląda następująco... od pół roku biorę tabletki antykoncepcyjne Marvelon. W dzień kiedy zapomniałam tabletki (18 .09) kochałam się z narzeczonym do końca. Na drugi dzień przypomniałam sobie, że nie zażyłam tabletki, a więc wzięłam ją z dużym poślizgiem po 20 godzinach. Godzinę po przyjęciu tabletki dostałam silnej biegunki.. o 21 przyjęłam następną tabletkę , którą również zwymiotowałam pół godziny po. Następnego dnia tabletkę wzięłam normalnie czyli o godzinie której powinnam ją przyjąć. Nie wiem jakim sposobem następnego dnia rano, strasznie zaczęło mnie mulić po spaleniu papierosa,nigdy mi się to nie zdarzało. I za każdym razem jest tak do dziś. A więc jakie może być ryzyko zajścia w ciążę? Przyznam, że po zapomnianych tabletkach zabezpieczamy się z narzeczonym dodatkową metodą antykoncepcji.

Gość rika1
Czy ktoś był w takiej sytuacji?

Gość Agaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Szanse, ze jestes w ciazy moim zdaniem sa zerowe. Ale teraz do konca nastepnego opakowania sie zabezpieczajbo jk 2 dni w sumie zwrocilas tabletke, to antykoncepcja nie jest juz pewna.

Gość rika1
dzieki za odpowiedz :)

Gość rika1
a może ktoś jeszcze się wypowie?

Moim zdaniem zawsze jest ryzyko jakieś czy nie jesteś zrób sobie test hcg i wszystko jasne będziesz mieć, lepsze to niż dziecko zatruwać w razie takiego przypadku jak byś zaszła.

Gość rika1
ale mi między innymi chodzi o ten seks przed "tabletkami która pewnie nie zadziałały", wiadomo, że plemniki żyją do 3 dni, czasem trochę dłużej. Czy była wtedy możliwość, że owulacja mogła wtedy wystąpić?

Gość rika1
czy mogło wtedy dojść do zapłodnienia ? Nawet jeżeli chodzi o te objawy, częste nudności. Wiadomo, że objawy tak szybko nie występują. Ale mam też dziwny ból brzucha, jakbym miała zaraz dostać okres, a okres powinien się pojawić dopiero 30.09.

Przy andykoncepcji doustnej owulacji nie ma. Szczerez to ja nie jednokrotnie zapominalam tabletki i kochałam się z mężem. Nie brałam pod uwagi ciązy, aczkolwiek wiedziałam że jak zajdę w ciąże to tragedii nie będzie.\ Proponuję się zabezpieczeć przez 7 kolejnych dni, zrobic test z krwi. Który to był tydzień kiedy zapomniałaś tabletki?

Gość rika1
ostatni dzień 2 tygodnia , i pierwszy dzień 3 tygodnia :)