Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masaqra

od czego zaczęłyście pisać magisterkę?

Polecane posty

Gość masaqra

nie wiem od czego zacząć. Do początku października powinnam oddać promotorowi pierwszy rozdział (byłam na dziekance) a nie mogę się zmobilizować... odpycha mnie dosłownie od książek. Prace mam z pedagogiki

Gość issjncnkja
Najpierw sobie napisz spis tresci, rozplanuj sobie co napiszesz i jak to wszystko zorganizujesz. Jak sobie uporzadkujesz i rosdzielisz temat na rozdzialy, to potem mozesz sobie pisac po kawalku.

Gość masaqra
dzięki tak zrobię, chociaż muszę przyznać, że zebrać się ciężko... paradoksalnie praca jest o motywacji :P

od planu pracy: sprecyzowania tematu, hipotezy, zadania pytan badawczych, wyjasnienia jakich metod bede uzywac i jakiej bibliografii. Plan zajal mi 9 stron, zostal zatwierdzony i w najblizszych kilku tygodniach mam z niego zrobic pierwszy rozdzial (czyli rozszerzyc, posciemniac na temat tego co wymienione powyzej)

Gość nejsbddjj
Wow widać ze wszyscy zaslugujecie na tytuł magistra :)

Gość masaqra
Dzięki kasza23. U mnie dużo znajomych ma problem z napisaniem pracy, fakt, że niektórzy to lenie, ale w wielu przypadkach to również kwestia braku pomocy ze strony promotora. W wielu przypadkach polega ona wyłącznie na zatwierdzeniu danego rozdziału. Jeśli tak to ma wyglądać, to seminaria są bez sensu i równie dobrze zamiast tracić czas można by się kontaktować drogą mailową. Są też promotorzy którym zależy i się przykładają. Moja koleżanka takiego miała i większość ludzi z jej grupy z seminarium już dawno się obroniła

Gość squfka
Ja też miałam problem z promotorem, bo nie przychodził na seminaria. Wiecznie był zajęty czymś innym. Oddelegowywał za to często swoich doktorantów, żeby odbębniali za niego spotkania z nami. W sumie doktoranci trochę nam pomogli, ale to chyba nie o to chodzi na seminarium, żeby uczył cie ktoś, kto dopiero napisał magisterkę. Później zresztą się okazywało, gdy trzeba było oddać jakiś rozdział, że w sumie profesor miał inna wizje jak miałby wyglądać i trzeba było pisać od nowa. :P Osobiście dochodzę do wniosku, że w dzisiejszych czasach wykładowcom nie zależy zbytnio na studentach. Jest ich tyle, że jeden więcej, albo jeden mniej nie robi różnicy.

Gość zuuuuza
nie opierniczać się tylko do książek! Jak będziesz na na kafe siedziała, to magisterki nie napiszesz :P

Gość basmazu
Masz problem z magisterką? Chętnie pomogę. Specjalizuje się w pracach dyplomowych z pedagogiki, europeistyki i stosunków międzynarodowych. basmazu@wp.pl

Gość promotoro
Oferuje profesjonalną i tanią pomoc w pisaniu prac magisterskich, licencjackich i zaliczeniowych. Bez przedpłat teksty sprawdzane są programem antyplagiatowym. Poprawki i konsultacje z pracy gratis. Zajmuje się również wyszukiwaniem trudno dostępnych materiałów do prac dyplomowych, oraz kompletowaniem bibliografii i analizą badań. promotoronline@wp.pl

ej bez jaj ze nawet licencjackich nie umiecie napisac sami. No ale czego sie spodziewac po rocznikach 89 i mlodszych...

Gość londynczycy
Ja tam swoja magisterke napisalam w miesiac, trudno powiedziec zeby promotorka w czymkolwiek mi pomogla, widzialam ja z 5 razy w ciagu roku :P Moje studia to w ogole byl jakis zart, choc niby na renomowanej uczelni ze znanymi profesorami, ale wybralam sobie historie do studiowania, nie mam pojecia po co. Teraz w ogole nie pracuje w zawodzie, bo pracuje w finansach.

Gość zabbba
dużo ludzi po tak zwanych studiach humanistycznych szuka później pracy w marketingu... A co do profesorów, to na państwowych uczelniach rzadko który wczuwa się w dydaktykę

Gość pixcell
bo humaniści to nieroby i nic nie robią na studiach, to po studiach do roboty mają jeszcze mniej

Gość zabbaa
w dzisiejszych czasach najlepiej w ogóle na studia nie iść, i problem magisterki z głowy

Gość londynczycy
Coz, ja jestem humanistka, ale uczylam matematyki moich kolegow z politechniki. Leniem raczej nie bylam, bo juz na studiach pracowalam, a teraz mam dobra prace w Londynie.

Gość zabbba
pogratulować... ale to chyba normalne, że najmniejsze bezrobocie w naszym kraju jest w miastach takich jak Londyn, Berlin i Oslo :P

Gość preed
Szybko i tanio pomogę w pisaniu prac magisterskich i licencjackich preeditor@wp.pl

Gość pytango
A co napisałybyście na temat "sposoby motywacji uczniów" , albo "motywacja uczniów"?