Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madaaanna

Czy to moze byc wyrostek?

Polecane posty

Gość Madaaanna

Od wczoraj okropnie boli mnie brzuch, na początku bolał mnie w okolicy jajnika potem zaczął promieniować w okolicy pępka, przez kilka godzin zwijałam się z bólu, miałam biegunke, wymioty. Dziś strasznie boli mnie po prawej stronie w okolicy biodra, mam lekkie trudności z chodzeniem i zgięciem prawej nogi, kiedy kaszle, śmieje się, próbuje wstać ból promieniuje po prawej stronie. Czy to może być zapalenie wyrostka? Opłaca się iść z tym do lekarza?

Gość defdecc
A co wczoraj jadłaś ? idz do lekarza.

Gość Madaaanna
Powiem szczerze że mało, nie miałam kompletnie apetytu, ból utrzymuje się z kilkoma godzinnymi przerwami się od wczoraj rano.

Gość natychmiast jedź na pogotowie
nie żartuję! to wyglada na zapalenie wyrostka i trzeba szybko zrobic usg,zeby zobaczyc w jakim jest stanie. Jesli nic z tym nie zrobisz może peknąć i wtedy konsekwencje moga byc tragiczne. Wiem co mówie,bo sama to przeszłam rok temu.

Gość Madaaanna
@Natychmiast jedź na pogotowie Wystraszyłaś mnie. :( A czy moge jechać jutro? Nic się nie stanie? Wiem, wiem głupie pytanie ale jestem nieletnia a niestety moi rodzice musza pracowac w niedziele i po prostu nikt nie ma dla mnie czasu. Czy przez te 24 h nic sie nie stanie? Moge brac tabletki przeciw bolowe?

Gość Madaaanna
Odpowie ktos? Pomocy :( :(

Kochana,ja Cię nie chce straszyć,ale lepiej jak pojedziesz dzis i to im szybciej tym lepiej. ja tak zwlekałam i wyladowałam na stole w ostatniej chwili.... Mozesz zadzwonic do rodziców i powiedzieć co sie dzieje? Moze któres z nich mogłoby sie zwolnic z pracy? A moze jakaś ciotka,sąsiadka? Naprawde wyrostek to poważna sprawa i nie mozna tego bagatelizować.... Tabletki przeciwbólowe Ci nie pomogą-miprzynajmniej nie pomagały

Gość Madaaanna
Aż wstyd przyznać ale uznali że na głupoty nie mają czasu. A może po prostu ból przejdzie?

zapewniam Cie ,że nie przejdzie niestety.... Jedź sama na pogotowie (ja od 13-tego roku zycia sama chodziłam do lekarzy), zrobia Ci badania,usg. jesli potwierdzą,że to zapalenie wyrostka i trzeba będżie go operacyjnie usunąć i tak Twoi rodzice bedę musieli przyjechac ipodpisac zgode na operację. dasz lekarzom nr tel do nich i oni zadzwonią. Nie zwlekaj dziewczyno,bo to naprawde nie są żarty...

Gość Madaaanna
Jeszcze dzisiaj porozmawiam o tym z rodzicami. Bol na chwile ustal czy to normalne? Mam jeszcze kilka pytan. Czy przy zapaleniu wyrostka towarzyszy biegunka? I takie jakby burczenie po prawej stronie? (nie wiem jak to okreslic)

to całkiem normalne-mnie nie bolało cały czas, tylko jak sie podnosiłam,śmiala czy kaszlałam. biegunka też moze wystepować-ja nie miałam,ale za to rzygałam jak kot:( O której rodzice wróca do domu?

Gość Madaaanna
Pomiedzy godzina 17-18, tata pracuje za granica :(

Gość Madaaanna
Od kilku tygodni mialam problemy z jelitami czy to mozliwe ze wyrostek dawal o sobie znac?

bardzo mozliwe...mnie "atakował" przez rok... 3 razy ladowałam na pogotowiu i 3 razy mnie odsyłali do domu, bo brzuch mnie bolał po lewej stronie a nie po prawej. W koncu po 3 razie, kiedy bol sie w koncu przemiescił na prawa strone poszłam prywatnie na usg i lekarz kazał mi natychmiast jechac do szpitala, bo stwierdził ze do rana (byłam u niego wieczorem) wyrostek napewno peknie i moze to sie skonczyc dla mnie żle, a nawet tragicznie. W szpitalu potwierdzili ipopoł godz.od przyjazdu juz mnie operowali.

Gość Madaaanna
Mi wlasnie bol promieniuje po lewej stronie jak i po prawej, czasami na dolnej czesci plecow, teraz na chwile ustal. Czy masz jakas blizne po zabiegu? Ile dni spedzilas w szpitalu? Mam dosc glupie pytanie. :) Czy to prawda ze wyrostek wykrywa sie przez badanie odbytu? :(

wszystkie te objawy,które wymieniłas jak najbardziej wystepuja przy zapaleniu wyrostka. Blizna została,ale jest mała i z czasem blednie. W szpitalu spędziłam tylko 3 dni-i to jest standard,dłuzej nie trzymają. Wyrostek wykrywa sie poprzez usg jamy brzusznej-NIE przez odbyt.

Twoje pytania w ale nie sa głupie-to normalne,ze chcesz wiedziec jak najwiecej:) Pytaj smiało, bo sama to przeszłam i chetnie Ci pomogę.

*wcale- miało być:)

Gość Madaaanna
Musze wytrzymac, dopiero jutro wieczorem pojedziemy do szpitala :( A jak czulas sie po zabiegu? Bardzo bolalo, byly jakies powiklania?

ko chana nie czekaj do jutra!!!!! nie wiadomo w jakim stanie jest wyrostek! to musi zobaczyc lekarz jeszcze dziś!!!!!!!! Przykro mi,ze twoja mama jest taka nieodpowiedzialna osobą, ale dobrze Ci radzę-jedx sama na pogotowie! Po operacji troche boli, ale daja silne zastrzyki przeciwbólowe i jest ok. powikłań zadnych nie miałam-trzeba sie stosowac do zalecen lekarza i wtedy nie ma problemów. Przez ok.3 tygodnie po operacji mogłam spac wyłącznie na plecach- winnej pozycji nie dało rady. Przez ok. 3 m-ce po operacji nie wolno dźwigać cieżkich rzeczy,ćwiczyć itp. jeść można w zasadzie wszystko,ale lepiej unikać potraw które mogą powodować wzdęcia i nie rzu c gumy do zucia.

Gość Madaaanna
Dziekuje za odpowiedzi, poczekam na mame az wroci z pracy i porozmawiam z nia.

Nie ma za co kochana:) w razie co-będę tu zagladać co jakiś czas gdybys chciała jeszcze o cos zapytać. Iproszę Cię-nie zwlekaj,jedź dzis do szpitala!!!!

Gość Madaaanna
Odezwe sie dzisiaj wieczorem i powiem co i jak, a jak nie to jutro :)

Ok:)

Gość Madanna
Byłam wczoraj u lekarza, zalecił diete, przepisał antybiotyk... Sama nie wiem, nadal boli mnie brzuch kiedy wstaje, siadam, kaszle itp. Mam nadzieje, że to rzeczywiście jakaś grypa. :)

ale co? nie zrobił usg? co Ci powiedział?

Gość nasza wspaniała służba zdrowia
To ja jestem rekordzistka bo u mnie wyrostek odzywal się bardzo często w ciagu 4 lat, to był koszmar, cała noc rzygania i okropnych bóli jelit, lekarze mnie zbywali, twierdzili że symuluję. Byłam parę razy na pogotowiu i dopiero osttnim razem zdecydowali sie mi zrobic USG. Lekarz się śmiał, że to nie wyrostek, nie miałam żadnych objawów typu ból w prawym boku brzucha czy przy zginaniu nogi. Jak przyniosłam wynik USG to mu mina zrzedła i biegusiem na operację. Do końca nie wierzył w diagnozę, po operacji powiedział, że to jednak był wyrostek :O.

Gość Madanna
Natychmiast jedź na pogotowie Powiedział, że to pewnie wirus bo teraz panuje jakaś epidemia :( Napisał zwolnienie, kazał leżeć i brać antybiotyk, a jak się nie poprawi po tygodniu to znowu pokazać się mu albo jechać na pogotowie. Nie wiem czy to naprawde jakiś wirus/grypa, momentami z bólu nie moge się ruszać. Żadnego skierowania na USG nie dał :(

Dziwny ten lekarz jakiś.....normalnie jasnowidz,który bez badań wie co ci jest:O Ja bym na Twoim miejscu pojechała po 18-tej (jak pojedziesz wcześniej to Cie odeslą dolekarza rodzinnego) na pogotowie, bo takie bóle normalne nie są..... Mi tez wmawiała lekarka,że sie zatrułam i inne takie pierdoły, a okazało sie że mało co nie wykitowałam:(