Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga I

Czy to jest możliwe żeby Biblia była "zaszyfrowana" ?

Polecane posty

Gość Olga I

Czy wg Was Biblia może być KODEM ? Mam konkretnie na myśli "programy komputerowe" Wiem że w pierwszej chwili moje słowa brzbią absurdalnie. Więc wyjaśnie o co mi chodzi: Sądzę że w przeszłości istniała wyższa cywilizacja. Wynaleziono wtedy komputer, oraz tworzono programy komputerowe. Ktoś postanowił jednak te programy "zaszyfrować" w Biblii. I tak włąsnie powstał KOD BIBLII. skjładający się z różnych programów. Cywilizacja była na tyle posunięta do przodu że wiedziano już o tym że materia nie jest jedynym materiałem budulcowym tworzącym świat. Istnieje również niemateria. Ktoś poprostu ułożył tekst. I każdy rzeczownik zakodował. Jeśli rzeczownik składał się z samej materii to dostał liczbe 1 Jeśli rzeczownik składał się z niematerii to dostał liczbe 0 Jeśli z materii i niematerii to dostał 01

Gość Olga I
Biblia jest zbiorem różnych programów komputerowych

Gość doktora Fiutancja
oczywiście została zaszyfrowana przez mizogina chorego na padaczkę, św Pawła z Tarsu, by mogło powstać chrześcijaństwo, und islam.

Gość morska kicia
Nie sądzę, że jest kodem. Wszystkie słowa, zdania były tak wielokrotnie przetłumaczane, błędnie zresztą ( niemożliwe jest, by nie popełnić błędów przy dzisiątkach tłuamczeń), że zatraciła swój pierwotny sens.

Gość Olga I
Te trzy różne możliwości: 0 1 01 Są informacjami

Gość Olga I
najbardziej zastanawia mnie pierwszy tekst Biblii. Mianowicie ten : Na początku Bóg stworzył Niebo i Ziemie......

Gość może być ale oryginalna
stary testament pisali Żydzi w języku starohebrajskim, tłumaczenie to już zupełnie nie to, wiele liter w starohebrajskim ma wiele znaczeń - jak hieroglifi i są spory o konkretne zdania, znaczenie słów itp, tłumaczenia na plski albo angielski to już nie to i tam nic nie odnajdziesz

Gość a to akurat proste
stworzył Niebo i Ziemię czyli wszechświat w tym naszą planetę

Gość Olga I
Ja myślę że Biblia jest zaszyfrowana Ten pierwszy tekst jest pierwszym krokiem do stworzenia internetu