Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewewewew23

czy są osoby które mają lub miały problem z alkoholem?

Polecane posty

Gość ewewewewew23

witam mam 23lata i sądzę że jestem alkoholiczką,od prawie dwóch lata potrafiłam pić dzień w dzień min 6-7piw już o imprezach okolicznościowych na których była wódka nie wspomne...zmniejszyłam ilość picia kiedy poprosyu zaczęłam mdleć...ale kiedy nie piłam czułam sie bardzo żle ale nie przyznam się przecież lekarzowi że jestem alkoholiczką,kiedy się okazało że wszystki badania są w porządku...czy to mógł być objaw tzw deliry?aktualnie jestem w 15tym tyg ciąży i od kiedy się dowiedziałam a akurat byłam u gin w drugim tyg nie wypiłam ani łyka żadnego alkoholu...na początku było ciężko ale postanowiłam że nie mogę sie dać nałogowi i wytrzymałam teraz już mnie do tego nie ciągnie,ale boję sie że po porodzie to wróci,czy to możliwe?

Gość ewewewewew23
czy kyos coś napisze?

Gość Esma500
nie było i nie ma

Gość Marzenia się spełniają_*
wiesz, trudno powiedzieć :) czasami ludzie piją przez jakiś czas, potem w życiu coś im się zmienia, na przykład dziecko się rodzi i już do tego nie wracają w Twojej sytuacji polecam spotkania AA, to jest takie miejsce w którym nikt nikogo nie ocenia, można pogadać z osobami o problemach, dostaniesz wsparcie i pomoc i tam też chodzi sporo kobiet, więc spokojnie idź bez skrępowania nie siedź sama w domu z tym problemem i niepokojem, że to wróci i że sobie nie poradzisz działaj już teraz, kiedy masz w ciąży powód, żeby nie pić, nie czekaj, aż tego powodu zabraknie - z małym dzieckiem na głowie i z piciem na dodatek będziesz wtedy miała znacznie mniej ochoty na takie spotkania

Gość a dzieci sobie
Czy uwazasz, że ktoś Ci z fusów lub szklanej kuli wywrózy Twoją przyszłość? Idź po prostu do poradni AA czy innych placówek od alkoholizmu i tam Cię zdiagnozują i poradzą co masz robić.

Gość no wlasnie zlac dupe,
najlepiej jakbys sie wybrala do poradni uzaleznien i sie zdiagnozowala,kazdy inaczej podchodzi do picia alkoholu,niektorzy przestaja,ale niestety wiekszosc wraca do picia :( I bez wsparcia,terapii sie nie obejdzie

Gość ewewewewew23
wiem że są takie spotkania ale tak mi wstyd że mogłam się doprowadzić do takiego stanu...całe życie patrzyłam,jak mój ojciec pije i byłam największym wrogiem alkoholu i nawet nie wiem kiedy to wszystko tak się we mnie zmieniło...

Gość a dzieci sobie
Wstydem nie jest leczyć się z alkoholizmu ale wstydem i wielką nieodpowiedzialnością będzie jak mając małe dziecko wrócisz do picia.

Gość ewewewewew23
chyba naprawde nie mam innego wyboru...nie mam zamiaru krzywdzić dziecka

Gość a dzieci sobie
Jesteś DDA i powinnaś moim zdaniem przejść przez specjalną terapię dla DDA, bo możesz popłynąć. szkoda byłoby dzieciaka, nastepne pokolenie alkoholików. :(

Gość ewewewewew23
co tj dda?

Gość ewewewewew23
ok już wiem;)

Gość a dzieci sobie
Idż, skorzystaj z szansy, nie bądź taka jak ojciec. Niech się urodzi zdrowe 🌻

Gość Marzenia się spełniają_*
myślę, że wielki krok już masz za sobą, czyli przyznanie się przed samą sobą, że masz problem to jest delikatna sprawa, nie powinnaś zostawać z tym sama - po to są właśnie spotkania aa i poradnie, samodzielna walka z chorobą jest bardzo trudna i ciężko skazana na porażkę a wstydzić się powinny raczej osoby, które udają, że nie mają problemu i nic z tym nie robią zaraz sprawdź, gdzie w Twojej okolicy jest tego typu poradnia i leć bez zastanawiania się, bo im dłużej będziesz to teraz sama analizowała, tym bardziej Cię to wszystko zestresuje jeżeli nie chcesz angażować w to bliskich, to powiedz, że zapisałaś się na gimnastykę czy coś takiego, chociaż znacznie łatwiej jest walczyć z problemem, gdy ma się wsparcie najbliższych