Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanie do wynajecia

ile za wynajem mieszkania

Polecane posty

Witam, ile bierze sie za wynajem mieszkania dwupokokowego, ok 40m2, po remoncie w bardzo dobrej lokalizacji, w miescie ok 50 000 mieszkancow? Orientuje sie ktos? Nie chce przesadzic z cena, ale nie chce tez wynajmowac za grosze. Doradzi ktos?

Czy 750 zl plus czynsz ok 300 plus woda I prad to duzo?

Ok dzieki, popatrze, ale chcialabym tez uslyszec opinie innych czy dali by tyle za wynajem?

Gość tak ja
ja płaciłam 1200 + media (woda, śmieci, prąd-ogrzewanie na prąd) w Krakowie niedaleko dworca, a więc samo centrum, dwupokojowe ok 36m2, ale jeden pokój przechodni

A to w Krakowie to tez moze byc roznica w cenie. Ale doszlam do wniosku, ze zaczne od wysokiej sumki,, jak sie nie uda to zejde nizej.

Gość soldat de fortune
w mieście 50k to chyba za dużo, przecież tam to nawet dobrej pracy nie ma

Gość Marionettka..
Mysle ze 900-1000zl plus rachunki to wlasciwa kwota. Oczywiscie za mieszkanie umeblowane, wyposazone, z ogrzewaniem i czynszem w cenie. Ja tyle placilam za wynajem w 110tys. miescie.

Gość co za konus!
Mieszkam w 60 000 mieście. Za domek jednorodzinny, 85m2, na dole pokój, łazienka i kuchnia, u góry pokój i sypialnia. Płacę 750zł.

Gość gfdhgfdhgfd
w takim malym miescie, razem z czynszem nie dałabym wiecej niz 800zł. w Łodzi kawalerki chodzą po tysiąc.

Gość zelezy w jakim standardzie
jak mieszkanie jest po babci, lekko odnowione to cena wynajmu jest duzo niższa od mieszkania po generalnym remoncie, z kafelkami, boazeriami, nowymi oknami i drzwiami, armatura łazienkową itp. Także i lokatorzy bedą sie róznic - zdecyduj sie w jaką grupę celujesz :)

Mieszkanie jest po remoncie, glazura, terakota, panele, nowy kibel, wymienione okna, umeblowane. Jedynie drzwi sa stare. Centrum miasta, wszedzie na piechote dojdzie, w poblizu dworzec, kino, galeria, duzo sklepow, szkoly, przedszkola. a jak wezme tysiac razem z czynszem I plus oplaty?

Przegladalam oglooszenia z mojego miasta, jest m.in. pokoj dwuosobowy za 650 I jednoosobowy za 350 w jednym mieszkaniu, dodatkowo oplaty. Wiec mi sie wydaje ze nawet wiecej powinnam sobie zazyczyc. Tysiac plus oplaty (czynsz, media,itd,)

Gość bVcnsdkjd
Pazerna szmata :o

Ja biorę 1.800 zł + opłaty. Możesz podać wyższą cenę i potem z niej zejść. Zależy od standartu mieszkania. I jeśli jest np. umeblowane- czy są to meble z cyklu "po babci" czyli nie zniszczone ale i bez konkretnego stylu, czy jest sprzęt AGD, RTV itp.

A ty zebrak ubogiza darmo najlepiej wam pooddawac biedoto. Pod kosciol, albo do ksiedza, a nie na forum ublizac ludziom.

Gość 3213123123
przeciez to zalezy głownie od lokalizacji, jeden mały pokój w warszawie kosztuje tyle co 3- pokojowe mieszkanie w miescie 100 tys.

Nowoczesnosc to nie jest, ale po babci tez nie. Kanapa kupowana rok remu, szafa komandora, w najwiekszym pokoju duze lustro na scianie, komoda I jakis tam wypoczynek. Telewizora chyba nie bedzie, bedze lodowka, pralka I to wszystko.

Albo dam telewizor. W sumie to I mebloscuanke nowa ladna kupie za grosze. To co moge wystartowac z tysiacem plus oplaty? I przypominam, ze lokalizacja b. Dobra, wszedzie blisko.

Gość 3213123123
nowych mebli w ogóle nie warto dawac, zryja od razu w małych miastach jest cięzko chyba coś wynając, jak nie ma studentów

Spokojnie możesz- tym bardziej, że to zalezy w dużym stopniu nawet od dzielnicy- u mnie w tej cenie, którą ja biorę są dwa razy większe mieszkania z tym, ze na peryferiach miasta. A ze znalezieniem lokatorów nie miałam żadnego problemu- zdążyliśmy znaleźć w przeciągu 2 dni od ukazania się ogłoszenia. Zresztą przy pokazywaniu mieszkania możesz ew. obniżyć cenę- wtedy i lokatorzy będą zadowoleni z negocjacji..

A zapomnialam dodac, ze 3 min do szkoly wyzszej. Jesli o meble chodzi to myslalam, zeby kupic mebloscianke za pincet zlotych, nawet nie glupio wygladaja jak za taka cene I do tego kanape rogowa do salonu I mieszkanie jak z gazety.

Meble też podnoszą wartość- ale nowe i w jakimś sensownym stylu. Wtedy w ogłoszeniu dopisujesz nowo umeblowane. Dobrze, ze masz AGD. Pamiętaj o kaucji- jeśli są meble umów się na kaucję zwrotną- u mnie np. pokryła ona koszt rozbitego klosza lampy od kompletu oświetlenia.

Autorze to wcale nie duzo bo my w tamtym roku za 45m2 placilismy 1250zl +czynsz 190zl+ gaz,swiatlo i wode...w malym miasteczku.to bylo bardzo duzo a tyle ile ty chcesz to napewno nie jest duzo..co niektorzy widac chcieliby wille z basenem pod wynajem za 200zl, wiec nie schodz z ceny

Nie wiadomo czego nie bede tam kupowac, aby cos stalo I w miare wygladalo. a ile tej kaucji? Tysiac wystarczy czy wiecej? I jakas umowe spisywac? Kontrolowac potem tych ludzi, przychodzic sprawdzac czy wszystko cale? Czy nie powinnam?

Magnolia a to mieszkanie nowoczesne, superekstra, ze tak wysoko?