Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanie do wynajecia

ile za wynajem mieszkania

Polecane posty

oczywiscie spisz umowe,to podstawa i zdecyduj na ile czasu chcesz wynajac i na jakich warunkach....nie kontroluj wystarczy ze zerkniesz jak bedziesz przychodzila po czynsz. radze ta metoda a nie przelewem

wlasnie nie...jedyne co w nim bylo to zwykla szafa z ikei i kuchnia...a zdecydowalismy sie na nie tylko dlatego bo bylo pierwszym lepszym jakie wpadlo nam w rece i potrzebowalismy go tylko na 3 miesiace

a w umowie masz zamiar zamiescic ze jesli zrezygnuja przed koncem umowy z wynajmowania mieszkania to nie zwrocisz kaucji?to jest takie zabezpieczenie zebys na lodzie nie zostala

A co ta umowa ma zawierac tak mniej wiecej? I na ile czasu najlepiej podpisac taka umowe?

Jeszcze nie myslalam co dokladnie bedzie w umowie, bo od wczoraj wiem, ze bede wynajmowac mieszkanie. W sumie to nawet nie mam zielonego pojecia jak to ma wygladac.

1. Kaucja za ew. szkody- zwrotna, do ustalenia. 2. Czynsz z góry na 2 m-ce. 3. Umowa- podstawa. Ma zawierać wysokość opłat, do kiedy płacone itp. Ja miałam tak skonstruowaną, ze zabezpieczała mnie dosłownie przed wszystkim: "koszta szkód powstałych w wyniku niewłaściwego użytkowania ponosi najemca" itp. Okres na jaki jest zawarta- najlepiej krótki z możliwością przedłużenia, okres wypowiedzenia: 1 m-c.

Dobra rada: opłaty rób sama. Ja biorę przelewem 2.500 zł za wszystko- płacę prąd, gaz, czynsz, media- masz pewność, że będą regulowane.

Gość 3213123123
polyy: a czynsz z góry na 2 mce to jak, tylko za pierwszym razem? A tak, to na jaki dzień miałas płatnosc?

Ok, dobre rady, dziekuje. A jest jeszcze cos co powinnam wiedziec?