Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeelp

guzki w piersi

Polecane posty

Gość heeelp

Witam, Mam 21 lat i jakiś czas emu wykryłam u siebie w prawej piersi guzek(przyjmuje od ok .6mcy tabletki oc35) który jest dosyć duży, można nim przesuwać i ma kształt takiej kulki, gdy go dotykam mogę stwierdzić, że sprawia mi ból. Dodam ze znajduje sie w dolnej czesci blisko mostka.Wybrałam się z tym do ginekologa, lekarz stwierdził, że w moim wieku to na pewno nic groźnego,żebym tylko to obserwowała. Poczułam się trochę zbagatelizowana, ale uznałam, że lekarz pewnie wie co mówi. Wszystko byłoby Ok, tylko niedawno stwierdziłam, że tych guzków mam więcej, lecz nie są one takie same. Są w róznych miejscach (w gónej częsci piersi-blisko pachy) i są jakby 'połaczone' z resztą piersi, są one też mniejsze. Dodatkowo,, z moich sutków, gdy je nacisnę wydobywa się jakaś wydzielina, która jest biała(kremowa) i ma konsystencje jak jakaś krostka. Skora na sutkach do tego się łuszczy :/ Sutek w lewej piersi często jest jakby wciągnięty do środka zazwyczaj, dopiero jak go 'potrę' wraca do stanu nomalności, brodawka na lewej piersi jest znacząco mniejsza od tej co jest na drugiej. Nie wiem co o tym myśleć, chciałam się Was zapytać, czy może to być coś poważnego. Nie wiem co z tym zrobić, czy to tylko moje przewrazliwienie. Powinnam sobie odpuscic,czy isc z tym do onkologa, czy tez najpierw zrobis badanie usg(pewnie prywatnie majac taka lekarke) . liczę na odpowiedź.

Gość Perw w przelocie XV
Więc zmień lekarza. Według mnie nie ma sensu zawracać dupy onkologowi tylko najpierw zrobić badania.