Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myślicie?

Jak myślicie?

Polecane posty

Gość Perw mobilna
Skończ już i nie kompromituj się. :o Poczytaj na Wikipedii o cyklu miesiączkowym. Możesz przez 20 lat mieć cykl 28-dniowy, a po 20 latach nagle coś Ci się rozreguluje. 🖐️

Gość Perw mobilna
"Nie, jakbyś miała cykl 33 dni, to owulacja byłaby 19dnia cyklu, nie 14go." Niekoniecznie. Mogłaby być 23. dnia cykly i mogłaby być 17. dnia cyklu (zakładając normalną fazę lutealną, bez zaburzeń). Obliczyć się tego nie da.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
No raczej, faza lutealna trwa 14dni. Oczywiście ta bez zaburzeń.

Gość Perw mobilna
Niekoniecznie. Za normę uznaje się fazę lutealną trwającą od 10 do 16 dni. U jednej kobiety powinna być stała, ale autorka raczej nie wie ile trwa u niej, pomijając już to, że uważa, że owulacja występuje w połowie cyklu.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
O tej normie, to chyba przed chwilą przeczytałaś na wikipedii :P Nie no, prawda jest taka, że może być różnie i można zajść w ciążę nawet wtedy, gdy wydaje się, że nie można.

Gość Perw mobilna
Nie, przeczytałam o tym wiele, wiele miesięcy temu. 🖐️

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Autorka chyba poszła wyliczać raz jeszcze płodne i niepłodne :)

Gość jak myślicie?
Właśnie, pewna Panna która wypowiada się to najpierw przeczyta coś na wikipedii, a potem uważa się za nie wiadomo jaką mądrą. Wiem kiedy mam owulację, wiem kiedy mam menstruację i każdą inną fazę. To wszytsko można wyczytać, a że teraz miałam dokładny przykład tego, że odpowiada ktoś na pytania "kopiując" je z internetu, to po prostu śmiech na sali. Moje pytanie które jest w tym temacie też jest śmieszne i to bardzo, ale to jakie pewne osoby są niedouczone to ręce opadają. Wywyższają się jak siedzą przed monitorem, ale gdyby pogadać o pewnych rzeczach Face to Face to byłyby zielone.

Gość jak myślicie?
Spokojnie, nic nie wyliczam teraz i nie czytam na wikipedii :P tylko z niecierpliwością czekam aż coś napiszecie :P

Tego, że owulacja nie jest w środku cyklu uczą na biologii w szkole podstawowej, ale do szkoły raczej nie wrócisz, więc pozostaje Ci wikipedia. :o 🖐️ Bo w to, że sięgniesz po jakąś drukowaną rzetelną lekturę szczerze wątpię, tępaczko. :o 🖐️

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
:)