Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdekawa baba

rana na kosci ogonowej ...

Polecane posty

Gość asdekawa baba

jezdzac na rolkach upadlam jakis miesiac temu na kosc ogonowa. uszkodzila mi sie tam skora. od tego czasu ranka nie moze sie zagoic, caly czas jest podrazniona, juz nie wiem co stosowac :( cudokremem smarowalam, tribiotikiem, mascia propolisowa i nic. jak sie lekko podgoi to na nowo ranka sie robi, nie krwawi, ale czase krople krwi sie pojawia z obtarcia. a wymijajac podpowiedzi, nie jest to torbiel wlosowaty :(

Gość POleacamm.,
smaruj olejem kokoswym.

Gość -DG--
moze masz fistel???

Gość mrukk
kup w aptece bactigrast, przyłóż do ranki i zaklej plasterkiem pomoże na pewno

Gość olej kokoswy
JA też polecam smarowanie olejem, olej ten ma działanie antybakteryjne i rpzciwgrzybicze i na jego bazie sa robieon masci na róznego rodzaju obtarcia.

Gość A ja mam tak
To musi być koniecznie kokosowy? Mam w domu kilka innych, ale tego akurat nie :( Smarowałam też octem jabłkowym, goi się, ale wraca, gdy tylko nie mam czasu posmarować.

Gość olej kokoswy
kOKOSWY MA TAKIE WŁASICWOSCI JAK W/W WIĘC INNY NIE PORADZI SOBIE W TEN SAM SPOSÓB.

Gość olej kokoswy
ALBO RUMIANKIEM.

Gość koscica
Do A ja mam tak - je mam podobnie mialam raz stan zapalny - zaczerwienienie i opuchniecie tore musialam leczyc antybioteykiem i masciami i ponad pol roku bolalo mnie przy siedzieiu dluzszym niz 1 godzina :/ teraz mam co jakis czas jak posiedze na czyms twardszym i uciskam to miejsce zaczyna mi puchnac bolec i czuje tam gole :/

Gość A ja mam tak
Jak mam to miejsce zaognione, to też ciężko mi usiąść na tyłku, bo boli. Jestem bardzo szczupła i kość ogonowa jest wyraźnie wyczuwalna. To też na pewno utrudnia leczenie. Gdybym siadała na pupie pulchnej jak u amorka, byłoby łatwiej. Ja się tym tak strasznie nie przejmowłam, bo w tym samym czasie zaczęły się u mnie pojawiać (na twarzy) objawy atopowego zapalenia skóry. Z tym to pokojarzyłam i skupiłam się na różnych metodach oczyszczania organizmu w ogóle. A jak zobaczyłam ten wątek to pomyślałam, że spotkam tu kogoś, kto ma podobny problem. Już nie wiem, co o tym myśleć :s .

Gość A ja mam tak
W sumie w moim przypadku mam prawie pewność, że to AZS. Trochę niefajnie więc, że poruszyłam tu zagadnienie z nieco innej beczki, ale szukam info, gdzie się da.

Gość sudokrem
musi pomoc , moze za cienka warstwe stosujesz , caly czas musi sie tam znajdowac warstwa kremu . Oleju kokosowego nie probowalam ale znam jego wlasciwosci i tez bardzo polecam , kup ten na zimno tloczony .Olej kokosowy ma konsystencje smalcu i kupuje sie go w sloiczku .

Gość A ja mam tak
Sudocrem w moim przypadku się nie sprawdza, bo jeszcze bardziej wysusza skórę.

Gość mitologia..,.,
bo trzeba zastosowac cos naturalnego, a nie jakis sudocreme,

Gość A ja mam tak
No to właśnie zastosowałam - własnoręcznie zrobiony ocet jabłkowy. On działa rewelacyjnie, tylko to takie miejsce, że trudno na dłużej utrzymać tam nasączony wacik. Na przykład w pracy... lol ! A olej migdałowy, albo rycynowy - nie pomogą?

Gość mitologia..,.,
to odstaw cukier z diety, bo tego typu dolegliwosci, obfituja w bakterie które luybuja sie w słodzonych produuktach, ogolnie trzeba sobie dostrczac witaminy bo jesli nasza dieta nie wyglada dobrze to szybkosc gojenia tez bedzie marna.

Gość A ja mam tak
Od wielu miesięcy jestem na owocowo-warzywnej, plus różego rodzaju kasze z rzadką wrzutą jakiejś ryby. Nie używam cukru, nie spożywam mleka i jego przetworów. No i tak czekam na pozytywne efekty, ale to mozolna walka. Po prostu chciałam sobie pomóc jakoś doraźnie, dodatkowo, tylko że wszystko zawodzi.

Gość sudokrem
Mitologia ma racje to wina diety -cukru , i wszystko jest jasne bo Ty spozywasz " sam " cukier . Zmniejsz ilosc owocow w diecie albo wogole zastap je warzywami - pol kilograma owocow zawiera tyle cukru co pol litra cocacoli. Owoce to naturalne slodycz .Zrobisz jak zechcesz ale zobaczysz ze jak zmienisz diete rana sie wygoi .A przede wszystkim w Twojej diecie brak bialka ,ktore jest potrzebne do regeneracji komorek , wiec jak ma sie u Ciebie goic rana ? Odstaw owoce , wprowadz mieso ,ryby , jajka ( zwlaszcza zoltka ) i zobaczysz ze rana sie zagoi pieknie .

Gość sudokrem
kasza to tez cukier ( weglowodan ) .Musisz wiec zmienic diete .

Gość sudokrem
Brak tez w Twojej diecie tluszczu a co za tym idzie witamin rozpuszczalnych w nim takich jak A ,E chocby . Podami ci taki porzyklad , cala zime mialam popekane piety i zadne kremy nie pomagaly , odkad zaczelam stosowac diete z wyeliminowaniem cukru i maki , zwiekszylam spozycie tluszczu ( glownie smietany 40 % do kawy ) , piety same zrobily sie gladziutkie .Mysle ze chcialas dobrze ale wybralas zla diete , organizm potrzebuje bialka ( glowny budulec organizmu ) i tluszczu ,ktorych w owocach i warzywach brak . Zrob eksperyment i zmien diete na kilka tygodni , do czasu wygojenia rany , potem wrocisz na diete Ewy Dabrowskiej , choc watpie ze bedziesz chciala to zrobic .Powodzenia .

Gość A ja mam tak
Nie stosuję ścisłej Dąbrowskiej, skupiam się na warzywach, ale ditę modyfikuję na rozmaite sposoby. Widocznie muszę pokombinować jeszcze inaczej i poobserwować reakcje organizmu. Dzięki za radę!