Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość El Czako Greko

Kolonizowalibyście inne planety?

Polecane posty

Gość El Czako Greko

Bo ja tak, nudzi mi się na Ziemi, może na innych planetach stworzono by lepsze warunki do rozwoju, inny ciekawszy system religijny, prawny, etyczny. :)

Gość El Czako Greko
Tylko ludzie wybitny dostaliby się na inne planety. Zrobiono by selekcję - najinteligentniejsi i najmądrzejsi + najsprawniejsi, najsilniejsi (żeby w ogóle dolecieć i zbudować coś na innej planecie), ale też najpiękniejsi. Na innych planetach mogłaby powstać lepsza rasa ludzka. Tacy ludzcy Marsjanie. :) Fajnie by było.

Gość liebling.....
chyba niestety najbogatsi...

Gość zawiedziony1410
liebling miałem dokładnie to samo napisać :D

Gość żółwica
wizja fajna gorzej z realizacją :(

Witam Was! No wlasnie! Najbogatsi by sie dostali niestety. Bo jakby najinteligetniejsi to jeszcze pol biedy ;-). Jasne ze jest sens kolonizowac inne planety, gdyz nasza wspaniala Ziemia juz dlugo nie pociagnie. Mysle ze nasze wnuki beda mialy juz ciezki orzech do zgryzienia w tej kwestii. I dlatego dotarlo do mnie, ze jednak oplaca sie robic ogroooomne siano, zeby dzieci moich dzieci mogly stad zwiac jak przyjdzie pora.

Gość zawiedziony1410
ludzkość będzie się miała dobrze jak edukacja stanie się powszechniejsza, kobiety będą wolne i zobaczą że w życiu jest więcej niż rodzenie co roku następnego bachora na którego ich nie stać

W Polsce, moj drogi, edukacja jest powszechna i to bardzo. W dzisiejszych czasach niestety byle debil moze se pochwalic dyplomem. Co prawda wiekszosc z tych "papierkow" jest wystawiana przez niewiele warte prywatne uczelnie. Wiec nasuwa sie wniosek, iz to jakosc edukacji powinna sie poprawic. Co do dzieci, to przyrost naturalny w Polsce spada na leb na szyje i to, ze mezczyzni sa leniwi i nieodpowiedzialni i tylko by ruchali nie patrzac na konsekwencjenie zmienia faktu, iz jednak powinnismy "produowac" potomstwo by mial kto "robic" na nasze emerytury. A temat, o ile mi wiadomo, byl o kolonizowaniu innych planet tak w ogole :-D