Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaha29

Własna dzialalność gosp.

Polecane posty

Gość jaha29

Witam! Pracodawca zaproponowal mi otwarcie własnej działalnosci gosp. i chcę to zrobić tylko nie wiem od czego zacząć. Słyszałam że można to zrobić elektronicznie. czy ktoś juz zakładał w.dz.g. i mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobić?

Gość ciezka sprawa hmmm
o ile sie nie myle, żeby to zrobic droga elektr. to musisz miec podpis elektroniczny. Najlepiej idź do UM i tam dowiesz sie wszystkiego, no i przygotuj kase oczywiscie bo za darmo nic ci nie dadza :)

Gość pytanie o dore itp
teraz masz 1 okienko i idziesz do um skladac dg1 a reszte wszystko zalatwia um i nic nie kosztuje :> jak juz dostaniesz wpis do ewid to idziesz do us wybrac forme opodatkowania, jak masz regon i nip i wpis mozesz zalozyc konto w banku wyrobic pieczatki i dzialac:d

Gość jaha29
ok. a gdybym chciała zrobić to osobiście?

Gość pytajkaa
a jaki to ma zwiazek z tym forum??? Jestes w ciąży?? Bo jesli tak to potem tylko macierzynski Ci przysluguje będąc pracownikiem masz wiecej przywilejow niz pracowdawca... A Twoj pracodawca cwany jest i chce sie pozbyc klopotu...

Gość verte
Z ZUS, czy z US to teraz za dużo się nie załatwi online bez podpisu elektronicznego. Dlatego ja od dawna szukałem możliwości wyrobienia. Udało się tanio i wygodnie wszystko załatwić dzięki ofercie firmy Netvet ze strony www.netvet.pl . Miesięczny koszt takiego podpisu u nich to jest koszt zakupu 3 znaczków pocztowych tak na oko. Więc nie są to duże pieniądze.