Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolada

Spóźniony okres, obawa o ciąże.

Polecane posty

Gość jolada

Witam, mam 20 lat. Ostatnią miesiączke miałam 27 sierpnia (trwała 5 dni), kochaliśmy się około 7 września (był to stosunek przerywany bez wytrysku, ani we mnie ani na zewnątrz). Dzisiaj jest 29 dzień cyklu, a miesiączke miałam regularną (przez jakiś czas co 26dni, w ostatnim miesiącu co 28dni). We wrześniu byłam raz w solarium, pobierano mi krew na badania, bylam w podróży 5godzin autobusem, teraz od 4 dni jestem przeziębiona (ból gardła, katar, troche kaszel, zmęczenie, teraz mam 37stopni gorączki, nie wiem czy w nocy nie była troszkę wyższa). Tej nocy nie spałam ze stresu, że nie ma tej miesiączki, bardzo mnie to martwi bo zawsze miałam regularne, a tu spóźnienie... proszę coś powiedzieć na ten temat, czy możliwe że jestem w ciąży, co powinnam zrobić, czy iść do lekarza? A może jakoś pomóc tej miesiączce żeby szybciej przyszła? Z góry serdecznie dziękuje za dobre rady i pomoc.

Gość martulkaaaa_________
a słyszałaś może o takim wynalazku nazywanym prezerwatywą? nie mówiąc już o antykoncepcji hormonalnej? czy wiesz, że stosunek przerywany to nie jest dobra metoda zapobiegania ciąży?

Gość jolada
słyszałam i używamy oczywiście, jednak jesteśmy młodzi czasami porywa nas głupota i multum emocji, jak wiele par zresztą. Prosiłam o przydatne rady..

Gość dddsdsds
Przecież wiadomo, że nie potrzeba wytrysku aby zajść w ciążę... już wcześniej z penisa "coś" sięwydziela, i to wystarczy i ciąża gotowa

Gość dddsdsds
Ale jakiej rady oczekujesz? Może jesteś w ciąży, może nie jesteś, musisz sama sprawdzićżeby rozwiać wątpliwości

Gość ja pierrrrdole
laska zadala pytanie, jak nie masz dla niej odpowiedzi to zamknij pysk. ona juz to wie, nauczy sie na swoim bledzie i zapewne juz go nie popelni. nie odejmujesz jej stresu. i nie kazda musi byc idiotka trujaca sie hormonami :o:o:o jak bez wytrysku to marne szanse na ciaze, okres moze Ci sie spoznic przez chorobe, nie musi, ale moze. nie martw sie na zapas. zacznij sie martwic, jak nie dostaniesz @ przez nastepne 2-3 dni. na razie sprobuj wyluzowac :) pozdrawiam i zycze dostania miesiaczki :)

jeżeli chcesz przydatnej rady - leć jeszcze dzisiaj do gina i poproś o receptę na tabletki młodość to nie jest wytłumaczenie, jeżeli uprawiasz seks to rób to z głową, jeżeli czasami was ponosi, to tym bardziej powinnaś brać tabletki

Gość jolada
to coś co się wydziela to ejakulat, wiem o czymś takim, dlatego właśnie zadałam pytanie czy jest to możliwe i jak bardzo abym zaszła w ciąże dokładnie... chciałam się poradzić i napewno nie jeszcze gorzej zestresować

Gość jolada
jestem z nim 3 lata, czy to dziwne że już to robimy? żaden ginekolog w moim miescie mnie z dnia na dzień nie przyjmie nawet prywatnie trzeba czekać :/

jest to możliwe idź do apteki i kup test, jeżeli nie chcesz iść do ginekologa, na pewno da lepszą odpowiedź niż ktokolwiek tu na forum

Gość ja pierrrrdole
denerwuje mnie mentalnosc ludzi na kafe, kazdy zyje wzorowo, NIKT NIE POLENIA BLEDOW, kazda byla dziewica do slubu i kazda ma dziecko zaplanowane :o rzygac mi sie chce od tej zasranej hipokryzji. i umiejetnosc oceniania ludzi... po prostu z predkoscia swiatla :o to smutne...

Gość jolada
jutro pójde i sprawdze, poczekam jeszcze dziś, jeden dzień mi sie spóźnia, może dziś dostane a jak nie to jutro zrobie test

Gość jolada
eh no... na innym portalu dostałam bardziej przydatne i wiarygodniejsze odpowiedzi, bardziej ścisłe... no ale, wszędzie jest inaczej.

Gość ja pierrrrdole
to gdzie sa tacy ludzie? na wizazu moze?

Gość jolada
nie, na zapytaj.onet

Gość o rany julek
taaa, internet to idealne miejsce zeby sie dowiedziec czy jest sie w ciazy...

Gość jolada
no nie, nie jest to dobre miejsce ale szukałam wsparcia... trudno. dzięki za te dobre rady.

Gość ja pierrrrdole
zmykaj lezec skoro jestes chora, na kafe tylko Cie zdenerwuja :) dostaniesz okres, spoznia sie przez chorobe, zobaczysz. zreszta jeden dzien to tez nie takie znowu wielkie opoznienie :)

Gość jolada
no zmykam zmykam, bo nic tu po mnie, bedzie co bedzie :( papa

Gość ja pierrrrdole
nie smutaj sie :) nie martw sie na zapas, naprawde nie warto :):):)

Gość ja pierrrrdole
ja zawsze martwie sie na zapas i tylko trace nerwy :P

Gość ja pierrrrdole
ja zawsze martwie sie na zapas i tylko trace nerwy :P

Gość jolada
jeszcze nie byłam w takiej sytuacji, tak naprawde to mam nadzieje ze dostane ten cholerny okres i że sie spóźnia przez chorobę :( jutro zrobie ten test ale sie strasznie boję... :(

Gość swietnie Cie rozumiem :(
przezywalam to 2x i nigdy więcej to tego nie dopuszczę... oba razy mi sie udalo, do 3x sztuka, ale trzeciego juz nie bedzie ;) przez chorobę faktycznie moze Ci sie spozniac, bedzie dobrze :)

Gość jolada
tak samo miałaś?? mam nadzieje, że nie jestem w ciąży, jeśli tak jest to teraz bede sie ostro pilnować i już nie dopuszcze do takiej sytuacji, bo to może psychicznie wykończyć człowieka. Całą noc nie spałam ;( jestem wykończona

Gość jolada
a przez co ci się spóźniał ? długo sie spóżnił ??

spoznil mi sie 2 dni wlasnie, moze 3, nie mam regularnych co do dnia. fiksowalam, czulam ze swiat wali mi sie na glowe :P a tez mnie wzielo male przeziebienie (juz sobie wmawialam, ze to podwyzszona goraczka jak to na poczatku ciazy:o), ale okres nadszedl :) jak zwykle obfity i bolesny :D i tak ma byc! :)

podwyzszona temperatura mialo byc :)

to bylo teraz, a moj pierwszy taki odchyl to brak objawow, ale ogromna sila autosugestii :o:o:o az robilam test... a za 2 dni dostalam @ :D ale te minuty przy tescie... najgorsze minuty w moim zyciu, nie zartuje :o:o:o jedna kreska - ulga jak nigdy.... wtedy ryczalam z zalamania i zalu nad sama soba, a tym razem jak dostalam okres to plakalam ze szczescia :) PRZYSIEGAM - nigdy wiecej takiej sytuacji... naprawde :o

Gość jolada
właśnie chyba mi sie zaczyna bo mnie plecy bolą charakterystycznie jak zawsze, wiem ja Cie dobrze rozumie, wiem co czułaś to co ja dziś cały dzień, trzeba jednak przypilnować wszystko zapisywać, żeby sie później nie denerwować nie potrzebnie i mieć głowe na karku nawet jak ponoszą emocje... musimy być dzielne i nie dać się więcej zwieść uczuciom a później ryć sobie głowe że ciąża.