Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagmarciaa

Czy wam tez mama każe chodzić do kościoła?

Polecane posty

Gość Dagmarciaa

mi każe co niedziele chodzić, w sumie ma prawo, bo mam 15 lat tylko i bierzmowanie za niecały rok, ale ja wtedy ide do koleżanki i kupujemy paczke papierosów i palimy sobie u niej na podwórku od domu :D hehe

Gość Dagmarciaa
jak jest u was? :)

nie, kiedys wysylala ze wzgledu na babcie, ale ostatni raz bylam chyba w 1kl gim. pozniej poszlam dwa razy z wlasnej woli=slub brata i chest dzieciatka. mama niewierzaca, nie zmusza

Gość wierz ze to juz blisko
niedługo przyjdzie jezus i zacznie sie sad nad ludźmi moze chodzi o 21 grudzień 2012 jak zapowiadają Majowie Maryja objawia się Alphonsine jako mama, która słucha swo jego dziecka, radzi, poucza, a nawet karze, jeśli trzeba, lecz kary prawdziwej matki nigdy nie są dla dziecka ciężkie. Rwandyjskie przysłowie mówi, że matka bije bardzo miękkim kijem. To właśnie Maryja chce nam dać do zrozumienia: Bądźcie dla Mnie dziećmi. Jestem waszą Matką. Nie powinniście się Mnie bać, lecz kochać Mnie. Alphonsine mówi także, że Maryja przybyła do Kibeho, aby przygotować świat na przyjście swojego Syna. W Kibeho mówi się więc, że świat się skończy, że zbliża się nadejście Jezusa, że koniec świata nie jest karą, ale że był on przewidziany od zawsze. Maryja przychodzi nas o tym uprzedzić i przygotować na przyjście swojego Syna. Musimy cierpieć z Jezusem, modlić się, być apostołami, aby przygotować się na Jego powrót. Alphonsine często powtarza i śpiewa, że dziecko Maryi nie rozstaje się ze swoim krzyżem. Trzeba odmawiać różaniec i koronkę do Siedmiu Boleści NMP, żeby otrzymać łaskę żalu za grzechy. Koronka do Siedmiu Boleści NMP nie jest w Kościele czymś nowym. Była kiedyś odmawiana przez niektóre zgromadzenia zakonne, jednak praktyka ta została zapomniana przez większość chrześcijan. Podczas pierwszego objawienia Maryja powiedziała: „Żałuj za grzechy! Żałuj za grzechy! Żałuj za grzechy! Nie zwracam się tylko do ciebie, lecz do wszystkich. Ludzie współcześni nie czują już tego zła, które czynią. Kiedy ktoś popełni grzech, nie przyznaje się, że źle postąpił. Proszę was, żałujcie za grzechy. Jeśli będziecie odmawiać tę koronkę, rozważając ją, będziecie mieli siłę do wzbudzenia w sobie skruchy. Dzisiaj wielu ludzi nie potrafi już prosić o przebaczenie. Ci ludzie znów krzyżują Syna Bożego. Przyszłam wam o tym przypomnieć, szczególnie tu, w Rwandzie, gdyż znajduję tu jeszcze ludzi pokornych, którzy nie są przywiązani do bogactw ani do pieniędzy.

Gość qswefrt
ja nawet jak mialam bierzmowanie to nie chcodzilam za czesto a moi rodzice wierzacy sa ale do kosciola nie chodza i mnie tez nie zmuszaja. W kosciele bylam ostatni raz lat temu jak mialam bierzmowanie:)

Gość qswefrt
5 lat temu mialo byc

Gość zeta1
dagmarcie ty lepiej zapytaj matke jak twoja babka dawala dupy bogatym Żydom za prace

Gość cyfrowa komorka ddd
hahah ja mam kolegę co prawda teraz już nie słucha mamy:P bo się wyprowadził, ale do 30 roku życia (w tym 2 lata z żoną na pięterku miszkał) i mama kazała mu chodzić co niedzielę do kościoła, on wychodził ale na spacer albo do nas na kawę (miał blisko) masakra jakaś, Wiem, ze jesteśmy jego znajomymi , ale nie ukrywaliśmy BEKI z NIEGO ! Jego żona też

Gość Dagmarciaa
a, i te papierosy to paliwy od tylu czyli wkladamy sobie do odbytu a potem sie calujemy nawzajem po nich. Na koniec po palcowce i potem nie myjemy rak i wacham je cala niedziele. A jak poczul raz moj pies to tak mu stanol ze az musialam mu obciagnac z polykiem hehe ;)

Gość słowa jezusa do faustyny
Napisz to: Nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzień sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie taki. Zgaśnie wszelkie światło na niebie i będzie wielka ciemność po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak krzyża na niebie, a z otworów, gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, wychodziły wielkie światła, które przez jakiś czas będą oświecać ziemię. Będzie to na krótki czas przed dniem ostatecznym. jak nastanie 3 dni ciemność to będziecie czołgac to tego kościoła ale będzie już za puzno Podaję ci trzy sposoby czynienia miłosierdzia bliźnim: pierwszy - czyn, drugi - słowo, trzeci - modlitwa; w tych trzech stopniach zawiera się pełnia miłosierdzia i jest niezbitym dowodem miłości ku mnie. Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną. http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm koronka do miłosierdzia jest na czasy ostateczne O, jak wielkich łask udzielę duszom, które odmawiać będą tę koronkę (...) Zapisz te słowa, córko moja, mów o moim miłosierdziu, niech pozna cała ludzkość niezgłębione miłosierdzie moje. Jest to znak na czasy ostateczne, po nim nadejdzie dzień sprawiedliwy. Póki czas, niech uciekają się do źródła miłosierdzia mojego, niech korzystają z krwi i wody, która dla nich wytrysła (Dz. 848).