Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzająca się w końcu

Co jeść żeby schudnąć?

Polecane posty

Poradźcie! Nie zależy mi na szybkim chudnięciu, wolę rozsądnie gubić kilogramy. Mam 172cm i ważę 76 kg :o Co powinnam zawsze mieć w lodówce, żeby uniknąć błędów żywieniowych? MAcie jakieś sprawdzone przepisy na posiłki/przekąski? Dodam, że nie zawsze mam czas stać przy garach (małe dziecko) więc np śniadanie i drugie śniadanie muszę sobie zrobic w miarę szybko. I dodam, że np owoc na drugie śniadanie nie sprawdza się, bo nie najadam się nim i później mam wilczy napad głodu. Pomożecie?

Gość 0987tytr
suchary

Kurcze, forum o dietach a nikt nie ma żadnych propozycji (bo sucharów nie liczę :P ) ?

Gość no t bad
jak mozna o taka rzecz pytac? przeciez to dziecinnie proste i sama podstawa.. :o najwazniejsze jest jesc regularnie czyli np. rano 9, 2 sniadanie 11, obiad 14, obiadokolacja 17, kolacja 19- to wazne by trzymac sie godzin.. najlepiej wyeliminować slodycze, tluszcze, ziemniaki, olej, chleb bialy a pokochac ryz, kasze, chleb ciemny, grahamki, pic duzo wody.

Nie jest aż tak istotne co jesz, ważne jest, ile jesz i co robisz poza tym. Chcesz szybciej chudnąć to jedz potrawy niskokaloryczne (warzywa, mięso o niskiej zawartości tłuszczu np. drób lub ryby, zero alkoholu). Sama dieta nie da ci jednak nic albo da bardzo niewiele. Musisz być aktywna fizycznie. Zacznij regularnie biegać, jeśli masz możliwość to również pływać. Bez tego nie schudniesz. Nie ma cudów.

Gość jkgfd
ja schudłam na sb duzo i nie cwiczylam a cialo wcale nie sflaczałe . pomimo z enie amm juz nascie lat

Gość no t bad
kluchman- nie zgodze sie, mozna schudnac bez aktywnosci fizycznej

Gość no t bad
mam ojca dietetyka :) wiec raczej wiem co mowie..

Można. Najlepszym przykładem są wygłodniałe dzieci w Afryce. Tylko chyba nie o takie chudnięcie chodzi. Można chudnąć jedząc w miarę normalnie zamiast się torturować.

Gość no t bad
mylisz chudniecie z wyglodzeniem :o ja piernicze...

Gość klolok
dajcie jakies przykłady co jesc np w danym dniu

Żeby schudnąć organizm musi dostawać mniej kalorii niż ich spala. Jak ktoś nie jest aktywny fizycznie to spala ich niewiele i musi praktycznie głodować, co jest bez sensu.

Gość klolok
na sb raczej sie nie głoduje bo sie je zeby nie byc glodnym wiec da sie schudnac bez cwizcen nawet autor pisze ze nie trzeba cwiczyc

Gość no t bad
kluchman, nie musi praktycznie glodowac.. pierniczysz takie glupoty ze szkoda gadac. nie znasz sie- nie wypowiadaj sie :P

Gość rferferferfe
to z aktywnoscią fizyczną to kompletny mit, ja chudłam najlepiej nie cwicząc, jak cwiczyłam kiedys codzień miałam 15 kg więcej, bo mi napędzało apetyt

Gość rferferferfe
najlepiej jesc tylko o 300-400 kcal mniej niz zapotrzebowanie, jak masz je na 2500, to jedz ok. 2100, podzielone równo w 5 posiłkach

Wypowiadam się na podstawie ludzi, którzy chcieli schudnąć i których znam. Dwie osoby chciały schudnąć i połączyły dietę z bieganiem. Miały super efekty. Kilka innych bardziej leniwych osób stosowało tylko dietę i siedziało na kanapie. Jakoś im kilogramów nie ubyło.

Gość klolok
a mnie ubylo i to duzo

Gość werere
wszystko, ale mniej,,mż

zeby schudnac trzeba dostarczyc organizmowi mniej kalorii niz potrzebuje np. powinno sie jesc 2000 dostarczamy 1700 to czy ktos zrobi to nie jedzac a inny zrobi to cwiczac - indywidualna sprawa :/ ja wiem od zawsze ze aby schudnac musze ruszyc doope bo jem sporo - zdrowo ale sporo sa tacy natomiast co zjedza 3 posilki czy 1000 kcal i im wystarczy.. kazdy jest indywidualnoscia najwazniejsze tylko albo nie glodowac i jesc rozsadnie jesli juz ktos wybiera diete 500kcal czy 800 kcal ( powtarzam - indywidualna sprawa) niech chociaz to robi dobrze i zamiast 3 paczek chipsow czy batonika czy kanapek - zje sporo warzyw i dostarczy bialka, wspomoze sie wytaminami i niech pije duzo wody

Gość gość
Chwalę sobie preparat Regenerum Vitaem ze strony www.regenerumvitae.pl Razem z koleżanką, która też chciała schudnąć zaczęłyśmy to stosować raz dziennie po śniadaniu i zaczęło działać. Po pierwsze – lepsza wydolność, po drugie szybszy metabolizm, a co za tym idzie więcej energii na co dzień do życia. W ogóle jak ktoś ma plan, żeby schudnąć to warto zaangażować w to drugą osobę też. Razem raźniej, a poza tym, jest większa motywacja jak wiesz, że jest osoba która wie o tym, że postanowiłaś schudnąć. Głupio tak się poddać, jak ktoś wie ;P Zwykła psychologia.

Gość gość
Uważam że z dietą nie można przesadzać. Jeść trzeba wszystko tylko z umiarem. ja dziś kupiłam pręgę wołową i zrobiłam sobie gulasz. https://www.frisco.pl/pid,9000/n,frisco-fresh-prega-wolowa-bez-kosci/stn,product

Gość kasiol292
Ja polecam jeść regularnie posiłki wyeliminować słodycze, napoje ,smażone a więcej warzyw i owców;) ja dodatkowo przyjmuję suplementację African Mango http://afrikanmango.pl i dużo ruchu ;) bo ruch to podstawa;)