Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominika12354

nawilżanie włosów

Polecane posty

Gość dominika12354

Miałam ładne włosy, jednak wydaje mi się, że pod wpływem antybiotyków na pryszcze wysuszyły mi się bardzo. pol roku temu byly lśniące i falowane a teraz sa proste i przyklapnięte. jakie są sposoby aby nawilżyć skórę i włosy od wewnątrz i zewnątrz naturalnymi maseczkami i jedzeniem? Słyszalam o masce do włosów z zółtek jaj i oliwy, ale niektorzy pisza ze zółtko jeszcze bardziej wysusza..

Gość martulkaaaa_________
polecam olejowanie włosów, w necie znajdziesz pełno informacji o tym, jak i czym to robić

Gość mam podobny problem
pewni brak Ci witamin może jakieś suplementy np olejek z wiesiołka lub ogórecznika lekarskiego, ewentualnie Capivit A+E

Gość 15-115 SPA Warszawa
Aby nawilżyć struktura włosa wskazana jest kuracja od zewnątrz i wewnątrz .Doustnie tabletki np skrzypu polnego- tylko trzeba pamiętać że te preparaty mogą zostawiać przebarwienia jeśli korzysta Pani z solarium. Nawiżenie włosa od zewnątrz najlepiej wpływają preparaty silnie regenerujące np . maska Loreal Expert Intesive Reapir ( włosy cienkie i delikatne ) lub Absolu Repair ( włosy grube puszące się )- taką maskę nakłądamy na umyte wcześniej i osuszone ręcznikiem włosy, aby wzmocnić działanie maski zalecane jest założenie czepka lub owinięcie ręcznikiem i pogrzanie suszarką, potrzymanie do 40 min. Taką maskę nakładamy 1-2 w miesiącu. Można również stosować dodatkowo ampułki Loreal które wraz z maską przyspieszą proces regeneracji włosa.

Gość Alka1055
dupa a nie napakowany chemią i silikonami loreal. Olejowanie, odżywki (Garnier Ultra Doux polecam), delikatny szampon, maski na minimum 30 minut pod czepkiem (Wax np)

Gość MACROVITA
Ja polecam laminowanie. Po nim włosy są odżywione, lśniące i o wiele lepiej się rozczesują. Do laminowania potrzebujesz 2 łyżek żelatyny, 1 łyżki odżywki do włosów oraz 2-3 łyżki gorącej wody. Myjesz włosy i tą papkę nakładasz na mokre. Trzeba to trzymać ok. 45 min na włosach, które owijasz folią. Potem dokładnie myjesz Efekt utrzymuje się 1-2 tyg. Jest to zależne od włosów i tego jak często je myjesz