Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dietek

ENLITE.ME

Polecane posty

Gość Dietek

Witajcie, czy ma ktos doswiadczenia zwiazane z deita enlite,me? Bardzo prosze o opinie.

Gość Kiwa
Ja jestem na tej diecie. Jeszcze za wczesnie zeby cokolwiek mowic bo dopiero tydzien. Chudne , czuje sie dobrze, zaplanowałam 3 miesiace diety. Zobaczymy jak ot bedzie.

Gość Endo73
Jestem juz miesiąc na tej diecie i schudłem 5 kg. Na początku obawiałem się smaku soji, ale jej pozytywne właściwości mnie przekonały. Obniżyła mi zły cholesterol i przyspieszyła metabolizm. Smakowo jest ok, polubiłem zupę tajską, bo jestem miłośnikiem tej kuchni. Polecam!

Gość Endo73
Jeśli ktoś chce odchudzać się w zdrowy sposób, nie narażając swój organizm na ryzyko zaburzeń równowagi białkowej i elektrolitowej, które często występuja w czasie głodówek i innych diet, a jednocześnie znieść ryzyko powrotu efektu jo-jo, powinien przede wszystkim zmienić swoje nawyki żywieniowe i uzależnienie od zbyt dużej ilości węglowodanów. Jakość produktów niestety jest z roku na rok co raz gorsza i nie ulegnie juz poprawie, a więc nie ma co liczyć na niesypane warzywa i owoce. Według statystyk WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) w roku 2010 ponad 25,5 mln Polaków miało nadwagę i otyłość. Dzieje się tak z powodu braku ruchu( ciągła praca i brak czasu), złych nawyków żywieniowych (już od najmłodszych lat), a także jakości spożywanych produktów. Leczenie otyłości to złożony i długotrwały proces. Wymaga powolnego przyzwyczajenia organizmu na obniżenie energetyczności spożywanych produktów oraz wyuczenie regularności ich spożywiania. Jesli wcześniej ustalimy sobie wagę docelową i bezwzględnie będziemy przestrzegać zasad diety, to już po 1 miesiącu efekt zaistniałych zmian będzie widoczny. Jednak nie mozna na tym poprzestać, bo nasz organizm jest jak komputer - zaprogramowany na taki właśnie krótki efekt i aby "przerejestrować mu pamięć" nalezy go przetrzymac dłuzej na diecie jednocześnie nieustannie ją modyfikując. Im dłużej trwa proces stabilizacji masy ciała, tym większa pewność, że nie będzie efektu jo-jo! Dlatego ważne jest aby wybrać dietę, która będzie zdrowa (czyli z naturalnych produktów i zapewni nam minerały i witaminy) i jednocześnie wygodna w użyciu (łatwa w przygotowaniu i niewymagająca liczenia kalorii). Ja dla siebie wreszcie taką dietę znalazłem. Jest to enlite.me. Regularnie ćwiczę na s iłowni i spalając taknkę tłuszczową, chcę zachować masę mięśniową. Soja, za którą nigdy nie przepadałem, ma własnie takie wspaniałe właściwości. Jestem bardzo zadowolony ze swoich osiągnieć i powoli wracam już do konwecjonalnych posiłków. Dietę Enliteme stosuję jako narzędzie, które zmieniło mój tryb życia na dużo zdrowszy. Nie podjadam wieczorami, przestrzegam pór posiłków i regularnie ćwiczę. Powodzenia !