Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abrabubia

Pleśń na fotelu

Polecane posty

Gość abrabubia

Zrobiła mi się pleśń na fotelu rozkładanym,codziennie rano jak ściele ten fotel to ta górna częsc tzn.oparcie i siedzenie jest mokre i na nim porobiła sie pleśń ,nie wiem co z tym robić ,czy fotel jest już do wyrzucenia ? nigdzie już nie ma czegoś takiego tylko w tym miejscu w którym stoi ten fotel .

Gość abrabubia
nikt nie pomoże ?

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
plesni nie usuniesz aze jest ona bardzo szkodliwa to najlepiej wywalic na smietnik fotel

Możesz spróbować usunąć pleśń z fotela specjalnymi odgrzbiającymi specyfikami. Nie będzie to łatwe, bo przy meblach tapicerowanych pleść wnika bardzo głęboko, więc suszenie fotela będzie trwało odpowiednio długo. Pleśń jest rakotwórcza-zastanów się czy warto ryzykować

Gość abrabubia
Dziękuję wam ,tak więc zdecyduję sie na wywalenie.Tylko pytanie czy jak postawie nowy fotel w tym samym miejscu to czy nie będzie tego samego ?

Czyli problem tkwi gdzieś głębiej. Jeżeli masz wilgoć w domu to niestety jest duże prawdopodobieństwo, że kolejny fotel spotka ten sam los. Spróbuj pozbyć się wilgoci z mieszkania, są specjalne ekipy, które tym się zajmują, choć oczywiście trwa to trochę czasu i nie mało kosztuje. Reklamują teraz w tv jakiś specyfik z hasłem "nie zamieniaj domu w gąbkę", może jest skuteczny.