Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alejakto

problem z .... głową?

Polecane posty

Gość alejakto

Nie wiem od kiedy to się zaczęło, ale w tej chwili zaczyna mnie to martwić na poważnie. Mam duże problemy z pamięcią. Oglądam dużo filmów - nawet nie umiem wymienić jednego katora z imienia i nazwiska, nie pamiętam tytułów. Z książkami jest tak samo. W pracy uważają mnie za kretynkę, zapominam o termiach, o rzeczach które schowałam i nie pamietam gdzie. Na prostej drodze samochodem uderzam W FILAR na parkingu pozdziemnym. Nie lecę na wakację bo spóżniam się na ostatnią odprawę.....Idę do sklepu po filtr do ekspresu a wracam z odkamieniaczem. Nie pamietam imion. Na początku wydawało mi się, że to moje trzepactwo. Ale teraz to już nie wiem czy to problem psychologiczny (psychiatryczny) czy może neurologiczny. Gdzie mogę się złosić o pomoc? Zapisać się na konsultację do psychologa? Czy do innego lekarza?

Gość Zocha.
Ja mam to samo ...neurolog sie kłania:)

Gość zelowka
to nie jest stan normalny, skontaktuj się z lekarzem.

Gość alejakto
wcześniej chyba tak nie było. Byłam normalną dziewczyną. Teraz nawet angielskiego się nie mogę nauczyć bo .... zapominam słowek, a z gramatyki robię błędy gorsze niż w podstawówce. Neurologia....a Tobie co dolega?

Gość Zocha.
A jaka oszczędność..jedna książkę mogę czytać dwa razy w miesiącu...bo i tak nic nie pamiętam:) śmieję się ,ale wierzę Ci ,że się martwisz.Poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do neurologa.

Gość Zocha.
Nie chcę Cię martwić i nakręcać..idź do lekarza:) może to nic takiego.

Gość alejakto
eh teraz pod koniec roku zapisać się do neurologa to termin pewnie będzie na maj. Zapiszę się prywatnie. Tylko mi jakoś głupio... ale za bardzo mnie to męczy.

Gość Marzenia się spełniają_*
ja też miałam ogromne problemy z pamięcią, okazało się, że mam niedoczynność tarczycy żeby to wykryć wystarczy badanie krwi na TSH a neurolog swoją drogą

Gość alejakto
Kiedyś pomyślałam, że nie mam pamięci fotograficznej.... spotkałam stolarza w sklepie, który wykańczał mi mieszkanie i mielismy ze sobą kontakt ok 3 miesięcy i jak mnie zaczepił i powiedział cześć to się zapytałam " Czy my się znamy?" To nie jest normalne, i żenujące....

Gość Zocha.
Co Ci głupio...proszę Cię,co ty chcesz kraść ? Ty się zwyczajnie źle czujesz.

Gość alejakto
Mam niedoczynność tarczycy, biorę leki poziom TSH i FT4 już są w normie od długiego czasu.

Ja mam identycznie kiedys zawsze myslalam,ze jestem taka roztrzepana ,ale teraz to dla mnie wilki problem.Zapominam doslownie o wszystkim 3 dni potrafie kupowac plyn do naczyn ide do sklepu i przychodze z czyms innym.Nawet jak zapisze to zapomne ,ze mam kartke w torebce:O.Wszedzie sie spozniam o niczym nie pamietam terminy,rachunki,oplaty nic nie ogarniam.Nie potrafie sie ogarnac zawsze cos zapomne :O:O

Gość alejakto
Faktycznie może w następnym tygodniu zapiszę się a wizytę u neurologa.

przeleć się do wątku tarczycowego i podaj ostatnie wyniki, może cos jednak jest nie tak, jak być powinno

Gość alejakto
Wyniki od x czasu są w porządku. To akurat pilnuję i jestem pod stałą opieką lekarza.

w normie nie zawsze oznacza w porządku w przypadku badań tarczycowych

Gość alejakto
tzn., że mam iść do endokrynologa?

Na początku do neurologa, jeżeli będzie taka potrzeba, on da ci skierowanie do endokrynologa

Gość alejakto
Dziękuje za podpowiedzi.

sugerowałam, żebyś podała swoje wyniki badan tarczycowych, razem z normami laboratoryjnymi - może coś jednak dałoby się poprawić w leczeniu niedoczynności wyniki w normie nie zawsze oznaczają, że wszystkie objawy niedoczynności znikają, niektórzy muszą mieć na przykład tak ustawione leki, żeby ft3 i ft4 było powyżej 60% zakresu normy, niektórzy świetnie się czują z TSH 2, a niektorzy muszą mieć poniżej 1, żeby normalnie funkcjonować