Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Mala__mi__

Piękna cera!

Polecane posty

Gość Mala__mi__

Hej dziewczyny! Szukam porady :( Znacie jakieś sposoby na wreszcie ładną cerę? To jakiś koszmar, nie mam trądziku, ale moja cera jest bardzo niedoskonała. Przede wszystkim, całe czoło pokryte jest podskórnymi wypryskami, tak naprawdę widocznymi pod światło albo wyczuwalnymi w dotyku. Do tego cera ma niejednolity kolor, miejscami mam zaczerwienienia, np na nosie, policzkach. Do tego wysyp wyprysków na brodzie :( których nie da się zatuszować pudrami, korektorami itd często dostaję typowych syfów z białą wydzieliną które są okropne i zostają mi po nich ślady. Co mam robić? :( próbowałam wszystkiego, od domowych sposobów (np nacieranie mlekiem), po mydła antybakteryjne protex (ale wydaje mi się, że za bardzo mnie wysuszały i wypryski się nasilały), używam żeli do mycia twarzy, kremów nawilżających, miałam kremy od dermatologa i nic, jestem już bezsilna ;( Co do mojej diety, myślę, że jest w porządku. Może niezbyt zbilansowana bo jestem biednym studentem w tym kraju i jem najtaniej, ale też nie żywię się niezdrowym jedzeniem, bardzo rzadko pozwalam sobie na tego typu żarcie. Pomóżcie :( normalnie wstydzę się swojej cery, walczę znią odkąd skończyłam 13 lat, jest poprawa bo kiedyś miałam mały trądzik występujący na czole i brodzie, ale i tak... daleko mi do ładnej cery, której nie musiałabym ukrywać pod podkładami :(

Gość Mala__mi__
Cera normalna jest gładka, matowa, lekko napięta jak skóra niemowlęcia. Nie zanieczyszczają jej zaskórniki (wyjątkowo czarne punkciki mogą osadzić się w okolicach nosa). Jest doskonale ukrwiona, rano różowa. Po umyciu nie napina się i nie ściąga. Cera sucha gładka i matowa, po umyciu, lub przy chłodnej pogodzie staje się błyszcząca. Ma wyraźne pory, ale bez zanieczyszczeń. Po umyciu, spacerze na chłodnym powietrzu lub przy dłuższym pobycie w pomieszczeniu z centralnym ogrzewaniem, staje się napięta i piecze. Cera tłusta tłusta wydzielina produkowana przez gruczoły skórne nadaje jej lekki, równomierny połysk. Nie sprawia wrażenia gładkiej, pokryta jest rozszerzonymi porami (tkwią w nich zaskórniki). Źle ukrwiona, w skutek czego rano odznacza się bladością. Skóra ani po umyciu, ani pod wpływem czynników zewnętrznych nie napina się. Cera mieszana skóra na czole, nosie i podbródku jest tłustawa i nierówna, przeciwnie do pozostałych części twarzy, które są matowe. Po środku twarzy pory są rozszerzone, występują w nich zaskórniki. Po umyciu, jak również pod wpływem suchego i zimnego powietrza, skóra na policzkach napina się i czerwienieje. Środkowe partie twarzy nie są tak wrażliwe. Myślę, że mam cerę mieszaną. Ktoś pomoze mi dokładniej określić,jaką mam cerę i jak o taką zadbac? :(

Gość feeeeeeee
hmm.... polecam maśc Brevoksyl, poczytaj o tym na necie

Gość nheaven
Też walczę ze swoją cerą, tylko, że ja mam trądzik! Jestem wkurzona na wszystkich lekarzy, nic mi nie pomogli, często gadali kompletne bzdury!!! Teraz odstawiłam mleko i przetwory i zmiana jest przeogromna! Niestety, nadal jakieś krostki małe mam niestety, ale już nie ropne guzy :) Obecnie stawiam na ziołolecznictwo.

Gość erfewrwrwewre
ja lykam witamine A+E cos za 3zł i do tego cynk cera ejst lepsza promienna ale wypryski tez mam ale jzu nei jest taka poszarzała i brzydlkka nawet z tymi wyprywkami ladnie wyglada ale od dzis lykam tabletki ATYWIA-wczesniej bralam DIANE ale nadal mialam problemy z cera myje mydlem z nanosrebrem za 5zł- superowe

Gość jaq
skinoren albo kremy z kwasami np. z migdałowym. fajnie złuszcza. likwiduje nieduze krostki. jeżeli masz zaczerwienione policzki, to moze wskazywać na cere naczynkową. masz naczynka na twarzy?

Gość Mala__mi__
Mysle, ze dotychczas sobie szkodziłam bo sotsowałam wszystko jak leci a tak naprawdę każda cera jest inna. Ciężko mi określić, jaką ja mam, nie wiem w co zainwestować raz a dobrze :( Wiem tylko, że podkłady, pudry i korektory które robią się na mojej twarzy pomarańczowe, spływają i okropnie po jakimś czasie wyglądają, zaczynają mnie po prostu męczyć... Jak ja zazdroszczę dziewczynom ładnej cery :(

Gość Mala__mi__
Nie, nie mam naczynków. Z tym czerwieniem to jest tak, że robię się czerwona np z powodu wstydu, stresu. Ale z rana jak wstaję, mam zaczerwieniony nos lub po prostu miejscami na policzkach przebarwienia - skóra nie jest jednolita. A już kij tam z tym zaczerwienieniem, najbardziej bym chciała mieć całą cerę tak gładziutką bez niedoskonałości jak na policzkach :(

Gość jaq
ja miałam wysyp po kremie to pomógł mi skinoren a teraz pharmaceris II stopien złuszczania. krem ma 10% kwasu migdałowego. działa delikatnie, ale o to mi chodziło. powoli znikają przebarwienia, rozszerzone pory, krostki (chociaż ja nie mam dużo) czy zaskórniki.

Gość jaq
jak chcesz przynajmniej oszukańczo mieć piękną cerę do polecam podkład Estee Lauder - Double Wear. Cena ok. 160 zł. wiem, wiem drogo, ale warto. idź po bezpłatną próbkę do douglasa. przetestuj. żeby nie było że wyrzuciłaś kase w błoto.

Gość Mala__mi__
No niestety nie stać mnie na taki podkład, męcze się z takimi do 20 zł :( Szukam czegoś, co pomoże mi zwalczyć problem, bo ukrywać to ukrywam go ciągle i co, do ślubu czy cokolwiek pójdę z takim ryjem? :O

Gość erfewrwrwewre
ja wlasnie teraz zamowilam na allegro tabletki lisc oliwny poczytajcje na necie wielu osobom pomogl na tradzik a co do pudru to przeszłam na apteczny PHARMACERIS bo wczesniejszy REVLON powodował pełno zaskórnikow ten z apteki ksoztuje 35zł i nie towrzy takiej maski jak revlon robie sobie tez peelingi z korundu a na blizny i rpzebarwienia kwas kojowy-wysztko kupilam na allegro ceny nei wielkie a poprawa duza wiec moze sporbuj to aaaaaaaaa i jeszce cebule stosowałam i tez działała-tez poczytaj na necie -cebula na tradzik

Gość ftgtrhyrthrtr
- przemywaj twarz rumiankiem rano, nie zmywaj go - wieczorem przemywaj twarz szałwią, tez nie zmywaj. maja one wlasciwosci przeciwzapalne, przeciwtradzikowe. nie uzywaj mydła- wysuszanie spowoduje reakcje obronną skóry- zacznie wydzielac za duzo łoju. żadnych żeli do twarzy drogeryjnych. 2 razy w tygodniu peeling antybakteryjny.

Gość lukasz1991
Z pewnością dużą rolę odgrywa zdrowe odżywianie. Dostarczenie organizmowi odpowiednich witamin to podstawa sukcesu.

Gość regann
Piękna cera musi być "karmiona" witaminami, bo bez tego nie ma szans na to by była w świetnej kondycji. Polecam artykuł http://pielegnacja.expert/witaminy-dla-pieknej-zdrowej-skory/ z którego dowiecie się co jeść i jak łączyć posiłki by dostarczyć organizmowi wszystko to co potrzebne i nie martwcie się - dobrze nakarmiony organizm odpłac***iękną, rozpromienioną cerą :D

Ja w końcu pozbylam się problemów skórnych po wizycie u dietetyka! Miałam wykonany test km200 i na jego podstawie zalecona diete eliminacyjno-rotacyjna. Pierwsze poprawy zaobserwowałam po jakimś tygodniu, teraz jest tylko lepiej. Spróbujcie zmienić dietę, a nie tylko kosmetyki

Słyszeliście o nowych kosmetykach od AVA? Chodzi o Botanical HiTech. Ciekawią mnie te zastosowane technologie, czyli mikronizacja zwiększająca wchłanianie składników aktywnych, czy emulsja wielokrotna w-o-w (woda–olej–woda). Zapowiada się jako fajna seria do przetestowania.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować