Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wykolejona

co to jest kaszka kukurydziana?

Polecane posty

Gość bulik
wygląda jak kasza manna, tylko żółte i dłużej się gotuje :) Kupisz w stoisku z kaszami:), chyba że chodzi o niemowlęcą błyskawiczną :P

Tak właśnie chodzi o niemowlęcą jak mam ją przygotowac gdzie kupic i czy będzie napisane np: błyskawiczna czy coś w tym rodzaju? można ją robic na mleku modyfikowanym??

na dziale z kaszkami dla dzieci. Przygotowuje się jak każda kaszkę - albo na mleku mm - wsypujesz i mieszasz, albo na wodzie.

Gość tikal
wątpę, że znajdziesz ja na dziale z kaszkami dla dzieci, tam sa tylko gotowe, slodzone. Proponuje poszukac w warzywniaku/małym osiedlowym sklepie (u mnie w takich sklepach jest wszystko) lub dobrze zaopatrzonym hipermarkecie. Proponuje nie kupować blyskawicznej, bo im kasza dluzej gotowana tym zdrowsza, po blyskawicznej malucha moze bolec brzuch. Gotujesz na wodze lub mleku. Jesli chcesz na modyfikowanym, to gotujesz na gesto i dodajesz mleko. Moj syn nie mial w ustach gotowej,slodkiej kaszki typu dla dzieci.

Gość Adela850
Zgadzam sie z Tikala. To juz lepiej dodac jakis owoc do kaszki, niz kupowac te dosladzane. np. kaszka kukurydziana ze sliwka. ja przygotowuje taka na wodzie, kroje drobno sliwke i dosypuje kaszki. na koniec lyzeczke maselka. Hmmmm pycha :-) Jak dziecko wieksze to mozna podsypac orzechami i masz super wartosciowe danie dla dziecka.

Gość fhthvgft
ja kupowalam kleik kukurydziamy w rossmanie

Gość gość
jest kaszka kukurydziana błyskawiczna firmy vivi bez żadnych dodatków