Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis mam pytanie takie....

zwolnienie na dziecko jest jakis limit?

Polecane posty

Gość dzis mam pytanie takie....

czy jest jakis limit tj max ilosc dni w roku ktore mozna wziasc zwolnienie chprobowe na dziecko? ktos mi mowil ze 60 dni ale pierwsze slysze o czyms takim

Gość juka...,,,
52 dni

Gość salmd;ajd;
60 dni rocznie na chore dziecko do lat 14. poczytaj o uprawnieniach rodzicielskich.

Gość podobnie
nie ma limitu ale tylko 60 dni w roku jest płatne, na innych członków rodziny 14 dni.

Gość gluck:):)
60 dni w roku kalendarzowym jest platen, potem juz niestety nie

Gość hermenegilda ...
"... tylko 60 dni w roku jest płatne..." "...60 dni w roku kalendarzowym jest platen, potem juz niestety nie...." I pomyslec ze Matki Polkiki jeszcze narzekaja :O .... Nie znam innego kraju w ktorym istnieje cos takiego jak "zwolnienie na dziecko" ....

Gość ja mysle ze bardzo istotne jes
w kazdym kraju istnieje cos takiego jak zwolnienie na chore dziecko :D tylko sa rozne limity platnosci, w niektorych nie ma wcale platnych zwolnien :D

Gość wesr gggw
hermenegilda ... Weź się palnij w łeb. A co w innych krajach robi matka, której dziecko ma grypę, gorączkę, zapalenie płuc - inna ciężką i zaraźliwą chorobę? Bierze je do pracy? Bo do przedszkola raczej nie wpuszczą.. Może podrzuca pod kościół?

hermenegilda, jak dla mnie to ty mozesz zapierdzielac w robocie za darmo, bez wynagrodzenia, urlopu i zwolnien-twoj problem takim jak ty skutecznie wyprano mozgi wmawiawiajac ze przywileje pracownikow to roszczeniowa postawa:O

Gość hermenegilda ...
Co robi ? Bierze urlop, bo innego wyjscie nie ma... jak nie ma platngo to bierze bezplatny.

i jeszcze jedno-bo widac ze gowno wiesz w takiej Norwegii zwolnienie na dziecko do 12 roku zycia jest platne bez jakichkolwiek limitow, a do tego masz 10 dni opieki na dziecko-w Polsc-tylko 2 w ciagu roku chcesz cos jeszcze napisac?

Gość wesr gggw
no ale nie mozna urlopu (niewazne czy paltnego czy bezplatnego) wziac z dnia na dzien na żądanie tak sobie :D a co jak jej szef nie da? :P co w innym kraju robi wtedy kobieta? :)

juz pomine moze ze np w Szwecji jest 480 dni!!! platnego urlopu wychowawczego do podzialu miedzy rodzicow

Gość hermenegilda ...
Przywilejow pracowniczych akurat u nas nie brakuje :P... ale nie nalezy do nich "opieka na dziecko".... Nie "zapierdzielam w robocie za darmo, bez wynagrodzenia, urlopu i zwolnien..." tylko pracuje za godziwe pieniadze :) ... widze ze to pojecie jest ci obce :P

jesli chodzi o zwolnienie na dziecko w Szwecji-limit wynosi 120 dni!!!!!

i skoro napisalas "Nie znam innego kraju w ktorym istnieje cos takiego jak "zwolnienie na dziecko" ...." to teraz odnies sie merytorycznie do tego co ja napisalam wyzej..czekam:D

Gość w innym kraju mozna wziac
urlop na zadanie

Gość ja mysle ze bardzo istotne jes
no wlasnie hermenegildo zarabiasz godziwe pieniadze wiec jak ci dziecko zachoruje mozesz sobie pozwolic na 2 tyg bezplatnego urlopu a w polsce zarabiasz grosze i jak zus ci wyplaci 80% tych grosikow skaczesz pod niebiosa, bo jkaby tego nie zrobil to nie masz co dziecku dac jesc, taka subtelna roznica w sytuacji wiec nie pierdol o matkach polkach

Gość hermenegilda ...
"...no ale nie mozna urlopu (niewazne czy paltnego czy bezplatnego) wziac z dnia na dzien na żądanie tak sobie a co jak jej szef nie da? co w innym kraju robi wtedy kobieta? " Dziecko ma DWOJE rodzicow.... nie moze matka to bierze ojciec dziecka.... nie wiem, jakos logiczne mi sie to wydaje :O . Widac ja zyje na jakizjs innej planecie .... Troche krajow w swoim zyciu odwiedzilam, w kilku mieszkalam ale NIGDZIE nie spotkalam sie z taka postawa roszczeniowa jak wsrod Polakow :O .... Polacy to narod wybrany i wszystko sie im NALEZY... a sami od siebie NIC nie chca dac :O :O

Gość wesr gggw
to prowokacja. zadne jej slowo nie ejst prawdziwe. Gruba pryszczata stara kobeita chce sie wyżyć, bo mąż ją olał dzisiaj. Szkoda czasu na ten wątek.

Gość wesr gggw
hermenegilda, wiesz ze przecietny przedskzolak moze chorowac nawet caly peirwszy rok przedszkola? obojgu rodzicow nie wystarczy urlopow.

hello...czekam na odniesienie sie do moich wpisow....bo widac, ze guzik wiesz tylko duzo szczekasz-szkoda ze nic z tego nie wynika

Gość hermenegilda ...
" skoro napisalas "Nie znam innego kraju w ktorym istnieje cos takiego jak "zwolnienie na dziecko" ...." to teraz odnies sie merytorycznie do tego co ja napisalam wyzej..czekam " Jak sie mam odniesc ??? Wyraznie napisalam ze NIE ZNAM ... nie musze wszystkiego wiedziec.... Wiem jedno : "Matka Polka" to najgorsza kategoria spoleczna.... najpierw l4 do pierwszego dnia ciazy, pozniej 20 tygodni macierzynskiego (+ 2 dodatkowe), pozniej "zwolnienia na dziecko" .... nie dziwcie sie pozniej ze nikt przecietnej Kowalskiej w wieku rozrodczym ;) do pracy nie chce przyjac.... Koncze dyskusje.... w sumie to sama nie wiem po co sie w ta glupia pyskowke wdalam...

Gość wesr gggw
kretynka

oczywiscie ze nie musisz wszystkiego wiedziec, ale niestety ty akurat nie wiesz nic

i cos mi sie wydaje po tych twoich tekstach ze jestes z kategorii niespelnionych, sfrustrowanych staraczek plujacych jadem na matki .... a moze lepiej zeby takie jak ty sie nie rozmnazaly?