Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagienka87

ludzie biedni sa bardzo wierzacy

Polecane posty

witam, chce poruszyc temat ludzi biednych ktorzy sa bardzo wierzacy tylko czemu? a to czemu? bo wierza ze bog im z nieba manne bedzie slal do roboty a nie liczycie na cud

Gość faceci mówią
Bo jak nie mają już niczego i żadnych perspektyw pozostaje im idea, którą się karmią :)

Gość lumillka
racja -kler ma tepe owce i glosi ze bieda jest dobra a oni debile produkuja stado dzieci skazanych na biede

Gość dziaddek
mysla ze chyba im los sie odmieni a tu taki wal :)

Gość marcelinkaa
istnieje korelacja między niskim IQ i głębokim wierzeniem w Bogów, duszków, krasnoludki itp. Ludzie biedni są zazwyczaj głupi (taka prawda, nie ma co się obrażać) i spędzają czas na chlaniu, użalaniu się nad sobą, ploteczkach, oglądając denne seriale i nic nie zmieniając w swoim życiu. Każdy kto przejrzał kiedyś biblię wie, że jest tam mnóstwo hipokryzji. Głupi, biedni ludzie po prostu tego nie zauważają, nie mają szerokiej wiedzy i nie chcą mieć a ksiądz jest autorytetem.

Gość do jagienka: a co to
jakieś prowo? ja się zgadzam z tym co mówisz i nie razi mnie to. Taka prawda w dobie internetu, XXI w a wciąż mnóstwo ciemnogrodu, już nie mówię o wsiach nie ma co liczyć na zmianę, ale najgorsze wieśniaki są akurat w Wawie.

Gość ale ze jak
patrzac na te pełne jadu, nienawistne posty, moge wam napisac,ze wkrotce zmienicie zdanie. Jestem ciekawa co bedziecie wtedy pisac

Gość nienawistne posty?
a gdzie tu widzisz te nienawistne posty znowu?

Gość RaZR
Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom

Gość jest takie przysłowie
dlaczegoś głupi? -bom biedny Dlaczegoś biedny? -bom głupi i błędne koło się zamyka...

Gość ale ze jak
nazywacie wiarę i ludzi wiarzących ciemnogrodem, a Boga "ideą" czy zabobonem. Ja nie jestem biedna a jednak głęboko wierzę,że Bóg to nie jakaś tam idea, tylko droga, prawda i życie. Ot co.

Gość prawictwo pospolite111
no niekoniecznie ja jestem biedny i nie wierze w boga od 10 lat . Uwazam ze bogaci wierza , bo sie boją stracic majątek . A biedni nie maja nic do stracenia dlatego nie wierzą .

no i w boga wierza ludzie ktorzy maja dużo na sumieniu . Duzo grzechow ..

Nie powiedziałabym że są tacy znowu wierzący :) po prostu kościół zapewnia im jakąś tam rozrywkę darmową, albo stosunkowo tanią w porównaniu np do ludzi grających w tenisa przez taki sam czas, albo siedzących w kinie :) dlatego kościół jest tak popularny wśród mniej zamożnych ludzi i nie tylko u nas, np w Ameryce Południowej też.

no i tym ludziom wydaje sie ze bog im wybaczy . Ale i tak w kolko popelniają te same grzechy .

a moze nie wierze w boga dlatego ze nic nie mam, nigdy nie mialem dziewczyny , pracy ? Gdybym mial łądna dziewczyne dobrą prace to bym mu dziekował i wierzył w niego .. Kto wie .. mi sie wydaje ze w boga wierza ludzie ktorzy mają cos do stracenia . Boją sie smierci .

w boga wierza ludzie ktorzy maja cos do stracenia na tym swiecie jak umrą .. Dzieci zone , czy nawet majatek .

Gość Ciekawie mówicie
Szkoda, że tak łatwo dzielicie ludzi na lepszych i gorszych. Ktoś musi "klepac biedę", żeby ktoś inny mógł się szczycic bogactwem. Bardzo często biedny pomoże jeszcze biedniejszemu, a bogatszy, ktoś komu lepiej się powodzi? Raczej odwróci się od potrzebującego. Ktoś kiedyś powiedział, że bogaty nigdy nie będzie bogaty. A KK zostawcie prawdziwym katolikom, chociaż teraz jest ich już bardzo mało. Jestem ciekawa jak dobrze powodzi Ci się autorko skoro masz odwagę ba pisanie tak daleko idących treści.

Gość gość
W wieku koło 12 lat miałem sen, że wdalem sie w bojke z kolega. W tym wieku klocilem sie z kolega ze Bog nie istnieje, ze za duzo wojen itp. Dlatego tez pewnie olalbym ten sen i zaliczyl do efektu dejavu (oko widzi szybciej niz mozg). czlowiek zawsze musi znalezc najblizsze racjonalne wytlumaczenie. Jednak w tym snie dostawalem oklep i po przebudzeniu cieszylem sie ze to byl tylko sen. Pamietam jak pomyslalem "Piegi!?" dopiero co z nim sie bilem i wygralem, na szczescie to tylko sen. Po dwoch tygodniach jak juz zapomnialem o tym snie, doszlo do tej bojki. I teraz uwaga miejsce bojki, gapie i moment, czy sposob w jaki dostalem oraz emocje - wszystkie te odczucia byly z tego snu, wszystko bylo jak z filmu. Zeby bylo ciekawiej po mniej wiecej dwoch latach powtorzyl mi sie sen z innym przeciwnikiem i bylo podobnie, tzn wszystko sie zgadzalo. Jednak w obu walkach doprowadzilem do remisu - serce do walki. Nie wiem czemu, ale nie dopuszczalem mysli o istnieniu Boga. Jedynie za dziecka wierzyłem w to co mi wpajalo spoleczenstwo (rowniez idac do I komuni sw). Zaczalem wierzyc przez moje bledy w zyciu a te sny tylko potwierdzily ze Bog istnieje. Dzisiaj mam 29 lat, ludzie mowia ze wygladam na 21. Jesli chodzi o moje zdolnosci bojowe to walcze w samoobronie i paralizuje tym gapiow nie mowiac o przeciwnikach. Mam powodzenie u kobiet, malo ktora wytrzymuje przy mnie czego nie potrafie zrozumiec :-). Wygralem turniej szachowy na politechnice. wyleczylem wade wymowy. Zyje sobie raczej bez stresu. Niestety lubie popic i zajarac a biede klepalem i klepie, choc sie poprawilo troche. Mam do was pytanie - co bylo na poczatku? I zaraz kolejne - co bylo przed tym? Aha i wytlumaczcie mi skad te prorocze sny i dlaczego moj brat mi nie wierzy? To nikt nie uwierzy poki nie zobaczy

Gość gość
W wieku koło 12 lat miałem sen, że wdalem sie w bojke z kolega. W tym wieku klocilem sie z kolega ze Bog nie istnieje, ze za duzo wojen itp. Dlatego tez pewnie olalbym ten sen i zaliczyl do efektu dejavu (oko widzi szybciej niz mozg). czlowiek zawsze musi znalezc najblizsze racjonalne wytlumaczenie. Jednak w tym snie dostawalem oklep i po przebudzeniu cieszylem sie ze to byl tylko sen. Pamietam jak pomyslalem "Piegi!?" dopiero co z nim sie bilem i wygralem, na szczescie to tylko sen. Po dwoch tygodniach jak juz zapomnialem o tym snie, doszlo do tej bojki. I teraz uwaga miejsce bojki, gapie i moment, czy sposob w jaki dostalem oraz emocje - wszystkie te odczucia byly z tego snu, wszystko bylo jak z filmu. Zeby bylo ciekawiej po mniej wiecej dwoch latach powtorzyl mi sie sen z innym przeciwnikiem i bylo podobnie, tzn wszystko sie zgadzalo. Jednak w obu walkach doprowadzilem do remisu - serce do walki. Nie wiem czemu, ale nie dopuszczalem mysli o istnieniu Boga. Jedynie za dziecka wierzyłem w to co mi wpajalo spoleczenstwo (rowniez idac do I komuni sw). Zaczalem wierzyc przez moje bledy w zyciu a te sny tylko potwierdzily ze Bog istnieje. Dzisiaj mam 29 lat, ludzie mowia ze wygladam na 21. Jesli chodzi o moje zdolnosci bojowe to walcze w samoobronie i paralizuje tym gapiow nie mowiac o przeciwnikach. Mam powodzenie u kobiet, malo ktora wytrzymuje przy mnie czego nie potrafie zrozumiec :-). Wygralem turniej szachowy na politechnice. wyleczylem wade wymowy. Zyje sobie raczej bez stresu. Niestety lubie popic i zajarac a biede klepalem i klepie, choc sie poprawilo troche. Mam do was pytanie - co bylo na poczatku? I zaraz kolejne - co bylo przed tym? Aha i wytlumaczcie mi skad te prorocze sny i dlaczego moj brat mi nie wierzy? To nikt nie uwierzy poki nie zobaczy

Gość gość
sory za podwojna wiadomosc, problem z portalem