Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the4outh

Alergia na mleko bialka krowiego u niemowlaka

Polecane posty

Gość the4outh

Moje dziecko ma alergie na białko mleka krowiego i karmie je piersia. Czy wy przestrzegaliście dietę?? Nie ma takich typowych objawów tylko gazy i nic wiecej, A ciezko jest nie jesc mleka kiedy kazdy produkt w skladzie zawiera mleko albo jajka.

Gość the4outh
wiec jak to bylo z wami Drogie Mamy

Gość karoollaaaaa
ja staralam sie unikac ale jak piszesz nalezaloby nic nie jesc...dlatego dalam syna na mleko sztuczne i dopiero gdy rozszerzalam diete to bardzo uwazalam

Gość dlaczego kotom domowym
no juz bez przesady, ja w ogole nie spozywam produktow zawierajaych mleko i jogurty, serwatki i tak dalej, a jakos dobrze zyje. dla wlasnego i dobra dziecka zamiast wpierdalac wysoko przetworzone produkty bo w takich sa domieszki mleka, to odzywiajcie sie NORMALNIE

Gość dr s.Fiutancja po urlopie
trzeba było rano włączyć tv2 i w pytaniu na śniadanie , gadali o tym, aż sie posrali.

Gość Anikar
Ja przez pierwszy rok karmiłam piersią,i umiałam pokarmów z mlekiem. Moj synek oprócz kolek miał też wysypki. Szkoda męczyć dziecko. Jesli nie będziesz przestrzegać diety skaza moze się pogłębić. Na kilka miesięcy uważniej dobieraj pokarmy, myślę że to nie jest jakies wielkie wyrzeczenie dla dziecka. Ja przestrzegam diety a dzis moj synek mna ponad 3 latka i nie ma juz żadnych objawów alergii, wcina wszystko, oprócz samego mleka którego do tej pory niecierpi

Gość Anikar
miało byc unikałam pokarmów z mlekiem

Gość Fiutacyna...
Masz jakieś marne dziecko, wyobrażasz sobie taki problem w naturze? Selekcja naturalna i po dziecku, słaby masz okaz, słabe geny, tylko najsilnijesi przetrwają ;)

Anikar no ale powiedz, czy mleko jest "we wszystkim"? nczy to jakas wielka filozofia czytac sklady i zmienic sposob zywienia? skomplikowane? przypuszczam, ze gdybyscie byli bezmleczni, bezjajeczni, bezpszeniczni jak ja to byscie chyba sie powiesili z rozpaczy :D 🖐️

Fiutacyna ale w naturze ssaki nie pijaja mleka innych matek, innych gatunkow ;) zwroc na to uwage, to bardzo wazny szczegolik ;)

Gość the4outh
Masz racje, takie chore dziecko to spory kłopot, też bym chciała mieć zdrowe, ale co począć. Utrapienie, tego nie zje tego nie zje, a jak zje to umrze,nie stać mnie na pochówek

Gość Fiutacyna...
To własnie mówię,że ta matka jakaś niebardzo, co własnego małego nie może wykarmić piersią? :O A potem sie dziwić,że tyle słabych osobników, rak sie rozprzestrzenia i inne ułomności, a skarb państwa traci miliardy na służbę zdrowia

the4outh miec chore dziecko a byc na tak scislej diecie samemu cale zycie, wyobrazasz sobie? :D

Fiutacyna jesli mowa o stadach, to instytucja "mamek" w wielu funkcjonuje ;)

Gość dr s.Fiutancja po urlopie
poważnie mówię, był taki jeden doktorek, bardzo antymleczny. Powiedział coś niepozbawione uroku: że mleko krowie to dl cielaków , dzieci krowy. a wapno mozna z roślin pobierać. Tylko tak sobie myśle, że wapń, to chyba krowa porafi z roślin pobierać, bo człowiek, to chyba raczej nie. No może ci co z biedy jedzą trawę.

no co ty gadasz, pomarancze, mandarynki chocby sa bardzo dorbym zrodlem wapnia! i to duzo lepiej przyswajalnego niz krowie!

ja tez jestem przeciwna, nie tylko ze wzgledu na alergie bo i juz nie mam jakichs strasznych jazd po tym, ale z tego wlasnie wzgledu, ze zaden dorosly ssak w naturze nie pije mleka innych gatunkow, tylko mlode ssaki pija mleko swoich matek

Gość the4outh
A mozecie mi jeszcze powiedziec kiedy zaczelyscie wprowadzac do diety dziecka przetwory mleczne? mój maluszek ma juz 5 miesiecy

Gość yyyyyy
takie madre jestescie? to powiedzcie co jecie ze niby taka dieta to zaden problem.. No tak chyba ze wydajecie 2000zl miesieczne na jedzenie i kupujecie najdrozsze wedliny bo tylko w nich mamy pewnosc ze nie ma mleka. Ja Cie rozumiem the4outh

nie jadam wedlin, nie jadam chleba, nie pijam jogurtow, nie jadam ciasteczek, pasztetow, zupek chinskich. gotuje kasze i warzywa, miesa, jadam ryby. i 2000 to mam na caly miesiac na zycie a nie na samo jedzenie, a jakos daje rade 🖐️