Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kerrygold

Szybkie pytanie o mezoterapię i mikrodermabrazję

Polecane posty

Gość kerrygold

Kupiłam groupona - 3 pakiety mikrodermabrazja i mezoterapia bezigłowa za 100 zł. Mam blizny na twarzy po trądziku i chcę się ich pozbyć, mezoterapia nie jest mi chyba potrzebna. Zastanawiam się więc nad oddaniem mezoterapii mamie. I teraz pytanie - czy mama może pójść tylko na mezoterapię? Trzeba ją wykonywać razem z mikrodermabrazją czy można ten krok pominąć? Krotko mówiąc - czy możemy - mama i ja - podzielić się tym grouponem?

Po pierwsze - z tego co mi wiadomo - mezoterapii nie trzeba uzupełniać mikrodermabrazją, więc teoretycznie - tak, możesz podzielić się z mamą grouponem. Ale zastanów się, czy na pewno w ogóle chcesz korzystać z tych zabiegów? Polecam udać się do dobrego, sprawdzonego gabinetu, ja już się nasłuchałam jak koleżanka z grouponów i gruperów wracały z poparzeniami itp. Ja kiedyś leczyłam trądzik w dermedzie w łodzi, zawsze tam wracam, kiedy mam jakieś problemy.

Gość kerrygold
Chcę korzystać z tych zabiegów, tak zresztą doradził mi dermatolog, podobno najlepszy w mieście według rankingu lekarzy (sporo też na niego wydałam). Trądzik jako taki to raczej pojedyncze wypryski, ale mam blizny, które widać w odpowiednim świetle :-/ W sumie to ten lekarz powiedział mi, że moja skóra reaguje twardym naskórkiem na wszystko co jej nie służy, ten naskórek jest tak twardy, że toksyny nie mogą się przez niego wydostać, zostają w skórze i robią się wypryski. Powiedział, ze mam generalnie ścierać chemicznie, a raz na jakiś czas może być i mikrodermabrazja. (Bo jak bedę robiła regularne peelingi to będzie tylko gorzej).

Gość loczekk_pl
podpisuje się pod wypowiedzią koleżanki - sprawdź ten salon, aby nie iść w ciemno, bo na gruponach pojawiają się oferty często z podejrzanych miejscówek - nie mówię, że zawsze, ale warto sprawdzać - dla swojego bezpieczeństwa. Odnośnie mikrodermabrazji - poniżej ciekawy artykuł :) http://zwierciadlo.pl/2012/uroda/strefa-piekna/mikrodermabrazja-idealna-jesienia

Gość becouseofyou
ja już sobie pominę kwestie związane z gruponem, jeśli chodzi o same zabiegi to ja byłam w Good Time Day Spa na mikrodermabrazji i efekty super, wiecie skóra doskonale oczyszczona gładka, ale też niestety mnie troszkę wysypało, bo wiedzie, że to wyciąga wszystkie syfy, ale tylko jeden dzień miałam taką lekko czerwoną twarz, ale ogólnie byłam bardzo zadowolona z tego zabiegu.