Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina /

Mięso w sklepach mięsnych...

Polecane posty

Gość karolina /

Dlaczego mięso (tak drób jak i wieprzowinę) w sklepach wyjmują z takich plastikowych folii (paczek). Widziałam dzisiaj jak ekspedientka przyniosła taką foliową paczkę rozcieła i wyłożyła karkówkę. O co chodzi ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo po pierwsze stwarza to wrażenie że nie jest to mięso paczkowane takie jak można w markecie kupić. a po drugie te paczki przeważnie mają po kilka kg a ludzie kupują mniej. więc rozpakowują by potem bez problemu ukroić żądaną porcję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ci podpowiem:
w czyms je musza przywiezc, przeciez golego miesa nie poloza na samochod ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mondra78
Tym bardziej, że mogą to mięso zapakować sterylnie. Nie ma w tym nic złego, a nawet lepsze to jest ze względów higienicznych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karolina /
Dzięki myślałam że to mięso jest ostrzykiwane chemią czy coś takiego ... ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to jest hujnia
pakuja hermetycznie czyli tak jakbyś kupił plastik na tacce , nie ma juz nic świeżego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moim zdaniem takie mięso jest mięsem które już dłuższy czas leży w sklepie, bo zazwyczaj mięso, karkówka w sklepach takich jak tesco itp jest pakowane w pojemnikach dużych i od razu to schodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To mięso jest pakowane wg wymogów UE . W ten sam sposób jest pakowana teraz wędlina .Takie opakowania nazywają się VAC-um lub Map . Służą one miedzy innymi zachowaniu chemii (konserwantów) w jakich jest przechowywane mięso lub wyroby . :D Dlatego należy je po otwarciu od razu przemyć pod bieżącą wodą i od razu osuszyć .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a po drugie te paczki przeważnie mają po kilka kg a ludzie kupują mniej. więc rozpakowują by potem bez problemu ukroić żądaną porcję." Wiesz co to takiego - tara ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karolina /
Wiecie teraz świeża karkówka już nie pachnie karkówką ;( nie ma już tego słodkawego zapachu mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupuje przez Internet, bo znalazłam świetny sklep online z dziczyzną http://sklep.dzikiespecjaly.pl/ zdrowe mięso zapakowane w vaccum przychodzi w wciągu 1-3 dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×