Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WitaminkaD3

Witamina D3 do kiedy podawać?

Polecane posty

Gość WitaminkaD3

Mamusie podajecie swoim 1,5 rocznym dzieciom wit D3?

Teraz ma 2lata i 3miesiące i lekarka kazała podawac jesienią i zimą po jednej kropelce 🖐️

Gość mamuśkaZuzanki
tak, mała ma prawie 2lata. bobik z dha podaję, naprzemiennie z Vibovitem(tylko tam mało jest wit D)

Gość WitaminkaD3
jak podawałam do lata a w okresie letnim zaprzestałam, takż emyslę że teraz znów zacznę

Gość będę lekarzem
dziecku po 12 m. ż zamiast witaminy d3 w kropelkach bądź kapsułkach powinno się podawać np. multicebion jest ta wiele witamin a między innnymi witamina D3,

Gość OLamama2kii
bede lekarzem ma racje takik dzieciom 1,5 rocznym i wiecej podaje sie juz kompleks witamin wktorych rowniez jest d3 a nsa ta juwit, mulicebion.....maluszkom jak najbardziej wskazane d3 w kaplulkach twist off lib w kroplach zwyklych

ja na racie mam zalecone podawanie dziecku do 3 roku życia witamine d3 bobik. Ale jak pediatra zaleci dalej podawac to tak zrobie. Ale widze ze damona pisze, że do 18 roku zycia. Czemu do 18 roku życia, bo dziecko jeszcze rośnie?

nie moglam karmic piersia, niestety krotko karmilam i po prostu stracilam pokarm :( tak malo wartosciowo sie z tym czuje. ale karmiac MM tak samo podaje te same witaminy bobik d, obecnie do 3 roku, ale prawdopodobnie do 18 roku bede podawac ale tylko jak zezwoli lekarz :)

czasem tak bywa, że straci się pokarm ale nie oznacza to ze jestes malo wartosciowa. Moje dziecko po tym bobiku d ma odpowiedni poziom witaminy d na szczescie :)

dzieki hania :) czasem mam problemy z tym pokarmem ale maly sie rozwija dobrze wazne dla niego sa witaminy i dla mnie zeby mu nie braklo ale wazna tez jest latwosc podawania a bobik jest wyjatkowo latwy do podawania

kowalik wazne ze maly sie dobrze rozwija a jak dobrze sie rozwija z witaminami bobik to pozostan przy nich i ciesz sie malym dam ci rade im wiecej spokoju i radosci tym wiecej pokarmu ;p

Gość Mariolcia1991
Znalazłam ciekawy artykuł który doskonale nam wyjaśni co to wgl jest witamina D, co nam daje, jak brać http://www.vitrumd3.pl/ Mam nadzieje że komuś to pomorze :)

Gość reniSS
Zamierzam podawać do 3 roku, podobno dotąd trzeba , później pewnie w inny sposób się dostarcza. Swojemu maluchowi podaję Vita D w aerozolu to wygoda :)

Gość gość
Witaminę D powinni przyjmować również dorośli, to nie jest tak że tylko Vita D do 3 lat, niektórzy biorą do 18 roku życia.

Gość gość
wita g00000000000wno!!! won spamerski pomiocie!!!!!! :o :o :o