Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regionalna

Czy psychiatra może zakochać się w schizofreniczce?

Polecane posty

Gość regionalna

Pytam czysto teoretycznie. Może znacie takie przypadki z prawdziwgo życia? albo filmy? Ciekawią mnie ostatnio takie klimaty.

Gość juihjiu
nie, zycie to nie film

Gość DGdgj
wydaje mi się, ze nie- chociaż moja koleżanka uważała, że jej psychiatra się w niej zakochał. życie pokazało, ze niestety- zdawało się jej.

Gość Dama w sukni 1992
Tak. Tak samo, jak dyrektor więzienia może zakochać się w więźniarce, wykładowca w studentce, itp., itd. Pod warunkiem, że nie ma rodziny, bo wtedy by były same kłopoty i pogłębienie choroby.

Gość DGdgj
1 na 10 tysięcy

Gość regionalna
No np. jeśli oboje są wolni a pacjentka jest również dobrze wykształcona i normalnie funkcjonuje w społeczeństwie w dodatku pociąga lekarza fizycznie...co o tym myślicie?

Gość Dama w sukni 1992
Jeśli normalnie funkcjonuj w społeczeństwie, wychodzi z choroby, jest wzajemne przyciąganie - to tak, jest to jak najbardziej możliwe.

Tak ja znam przypadek jak weterynarz zakochał się w swojej pacjentce była to suczka rasy chau chau :-)

Gość Dama w sukni 1992
-Barb- To ładnych masz znajomych zoofili :D I pusta jesteś widać, żałosna, bo sądzisz, że to zabawne co piszesz. Autorko powtarzam, że jest to możliwe, tak samo jak dentysta może się zakochać w pacjentce, szef w pracownicy, wiele jest tego typu różnych relacji.

Gość yuyiuiuyuyu
sa takie przypadki, tzn jeden ze znanych psychologów ozenił sie. ze swoja pacjentka, akurat schizofrenii nie miała tylko co innego, pogwałcił etykę zawodową.... skończyło się po wielu latach iestety tragicznie, ten pan ja zostawił dla kogos innego, a ona popełniła samobójstwo, bo miała od zawsze słabą psychę

Gość yuyiuiuyuyu
Pod warunkiem, że nie ma rodziny, bo wtedy by były same kłopoty i pogłębienie choroby. yyyy??? To znaczy że zakochanie się jest niemozliwe jak sie ma rodzinę?

Dama w sukni 1992--pustaku naucz się czytać Pisałam że znam przypadek ,nic o znajomych nie napisałam!:o A i znam jeszcze jeden przypadek pewna dama zakochała się w swojej sukni z 1992 roku:) także wszystko może się wydarzyć:D

Gość Dama w sukni 1992
skończyło się po wielu latach iestety tragicznie, ten pan ja zostawił dla kogos innego, Tysiące mężczyzn na świecie zostawiają swoje kobiety po latach

Gość Dama w sukni 1992
-Barb- Naprawdę jesteś żałosna. Wydaje ci się, że bzdury, które wypisujesz są śmieszne. Nie udzielaj się w temacie, skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Załóż swój topik i tam wypisuj bzdety.

Gość baba jagna
ciekawy temat

Gość yuyiuiuyuyu
Przypadki to ja znam masę ale odwrotnych, że pacjentki zakochuję się w lekarzach czy terapeutach, bo mylnie interpretują ich zachowania.

Gość regionalna
Wzięło mnie na taki temat bo jestem ciekawa czy osoba( no nie oszukujmy się) z poważnymi zaburzeniami może takiego człowieka jak psychiatra pociągać.

Gość baba jagna
mysle ze moze

Gość yuyiuiuyuyu
facetów w kobietach pociąga głównie wygląd, więc może, ale zaburzenia oczywiscie zachętą nie sa, bo taka osoba jest nimi zmęczona. ma dosc wiecznie zrzędzących kupek nieszczęścia w sumie to idzie b. prosto to sprawdzic po tym, na ile lekarz pamięta co się mówiło, jak ktoś jest w kims zakochany to będzie pamiętał kazdy szczegół. a nie mylił podstawowe fakty

Gość baba jagna
moj lekarz pamieta wszystko, wiec to znaczy ze sie zakochal? bez przesady

kończę bo przecież nie będę pisać ze schizofreniczką która sama ze sobą w tym temacie dyskutuje :D odpowiem tylko tyle twój specjalista nie zwróci na ciebie uwagi:-)

Gość yuyiuiuyuyu
akurat... patrzy w kartotekę i tyle, trzeba samemu sprawdzic umiejętnie zadając pytania, wszystkiego nie da rady sobie zapisac co sie mówiło

Gość baba jagna
mysle ze jak ktos wspomnial czesciej to pacjentki zakochuja sie w swoich lekarzach, szczegolnie chore na chorobe psychiczna

Gość baba jagna
pytam powaznie, przypomnialo mi sie ze moj lekarz raz zapytal mnie jak moze sprawy sercowe chy mam planuje miec chlopaka, i co mam myslec?

Gość regionalna
do baba jagna A co to za lekarz? może chciał wybadać grunt albo zwyczajnie zagadał w celu rozluźnienia atmosfery.

Gość baba jagna
wiec?

Gość baba jagna
psychiatra, lecze sie na schizofrenie i nie jest to podszyw

Gość baba jagna
dla rozluznienia atmosfery, czy ja wiem, teraz mi sie przypomnialo jak zobaczylam Twoj temat, troche dziwne pytanie od lekarza

Gość yuyiuiuyuyu
to pytanie byłoby dziwne jakby ci je zadał dermatolog a nie psychiatra. :(

Gość baba jagna
dobra, przyznam chcalam sprowokowac, ale znam taka sytuacje, tak widze w tym cos dziwnego bo to moja sprawa czy chce miec chlopa