Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek797

skarpetki ze skorzana podeszwa dla rocznego dziecka

Polecane posty

witam.corka chodzi w domu bez bucikow dzis kupilam skarpetki ze skorzana podeszwa w biedronc ehttp://promobaby.pl/promocja-10141.html. i tesciowa wpadla w furie ze plaskostopie itp.co mam jej wkladac w domu?zauwazylam ze bez bucikow albo w tych skarpetkach chodzi jej sie super.jak to jest z tymi butami w domu?acha mala ma 11,5 msc.chodzi calkiem sprawnie,chodzi od 2 tyg.dziekuje za pomoc

Gość Wredulkaaa....
tak małe dziecko może wykoślawiać nóżkę w tych ,,skarpetkach"

Gość gluck:):)
twoja tesciowa ma chyba plaskomozgowie kaz jej spadac i zamknac jape, skarpetki sa ok, moje dziecko tez w takich lata po domu

dzieki :) bo sama juz nie wiedzialam.jedni mowia w domu tylko w butach a druga strona ze bez bucikow tylko w skarpetkach

Gość babka2012
autorko- te skarpetki są nie za bardzo. lepiej jak córka będzie chodziła w skarpetkach

Gość zonaKraka
Mój synek nie potrafił w nich chodzić, koślawił nóżki- ale nie wiem czy była to wina tego że te podeszwy tak działają, czy po prostu mu przeszkadzały i celowo to robił... Biega po domu tylko w skarpetkach, takich antypoślizgowych. Uważam że usztywniane, wysokie buciki są dla dzieci które potrzebują takiego wsparcia, a nie dla dziecka które od początku prosto stawia stopy i nie krzywi kolan.

Gość marika...
oczywiscie, ze nie mozna dziecku zaczynajacemu chodzic takich skarpetek zakladac. usztywniony butek/papec dla dzieci zaczynajacych chodzic musi byc.

Gość zonaKraka
"usztywniony butek/papec dla dzieci zaczynajacych chodzic musi byc."- nie, jeśli dziecko nie koślawi nóżek. To może jeszcze kołnierz ortopedyczny dziecku które zaczyna samo trzymać główkę... Nie widzę żadnego sensu w zakładaniu dziecku butów w domu, kiedy uczy się chodzić. Mój pierwsze buty miał jak chodził już porządnie, przez zimę dreptał w domu bo nie wyobrażałam sobie w śniegowcach go puszczać i dać mu chodzić na śniegu i lodzie. W domu cały czas tylko skarpetki. Sama jak ściągam nawet najwygodniejsze buty to mam wrażenie że stopa dopiero odpoczywa.

Gość sztywne obuwie zakladalo sie
kiedys bo nie bylo wiedzy na jego temat, ale teraz sie go kategorycznie odradza i kazdy mlody ortopeda czy neonatolog kaze kupic miekkie skorzane kapcie, a nie sztywne ktore utrudniaja nauke chodzenia. skarpety ze skorzana podeszwa to moze nie jakis super pomysl, bo moga sie zsuwac w trakcjie chodzenia i podeszwa moze byc wisiec luzno na stopie utrudniajac chodzenie, ale takie cos powinnas kupic: http://cdn-25.create.net/siteimages/25/0/1/250139/4268113.jpg sa to miekkie kapcie ze skory ze skorzana elastyczna miekka podeszwa. pod nie zakladasz skarpety i gotowe.