Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilkarazka

znam 3 języki obce....co dalej??

Polecane posty

Gość emilkarazka

Mam licencjat...nie wiem, czy i na co iść na magisterkę...języków uczyć nie chcę, a znam ich 3...angielski, francuski, hiszpański... Nie mam pojęcia gdzie wysyłać CV...jak szukać pracy... Mam 23 lata a praktycznie zero doświadczenia, poza dwiema pracami jako kelnerka...chciałabym coś w życiu osiągnąć ale nie wiem jak to wszystko ogarnąć... Macie jakieś wskazówki?

Gość dfhdfhdjd
i tak zeby pojsc na mgr w tym roku juz za pozno, szukaj pracy jakiejs biurowej, mozesz tez zostac tłumaczem itd. A no i zalezy czy masz jakies certyfiaty, cos na potwierdzenie tego,ze znasz te jezyki płynnie, bo ja w swoim zyciu tez sie uczyłam 3 jezykow, ale zaawansowanie znam tylko anglika, reszte znam ot tak

Gość emilkarazka
mój kierunek studiów to francuski i hiszpański, więc na to mam papierek, a angielski to w sumie od małego, więc mogliby ze mną po prostu rozmawiać w tym języku na rozmowie. W biurze? Ale gdzie dokładnie? A jako sekretarka? Szukam o prostu miejsca, gdzie mam jakieś szanse że jak wyślę CV to się mogą mną zainteresować... A powiedzcie mi...czy jak się szuka pracy, to CV wysyła się tylko tam, gdzie akurat szukają kogoś, czy również wysyła się do takich firm które nie ogłaszają że kogoś szukają, bo a nuż stwierdzą że mnie potrzebują?

Gość kaska84578
znam 5 jezykow, mieszkam w belgii, tutaj kazdy zna conajmniej 3 jezyki, wiec takich jak Ty na zachodzie duzo, a w PL najlepiej chyba maja nauczyciele

Gość emilkarazka
No wyjazd za granicę, to ostateczność, najpierw chcę spróbować tu w Polsce, poza tym mój narzeczony ma tu już dobrą pracę...więc ciężko będzie stąd wyjechać...a też chcę coś sensownego znaleźć...żeby móc zarobić chociaż te 2,5tys ;/

Gość ta a jakie to belgowie
znaja 3 języki????

Gość emilkarazka
no w belgii tak bo tam samych urzędowych mają już 2 języki...czy 3? nie chcę właśnie byc nauczycielką...miałam "przyjemność" mieć w tym charakterze praktyki i to nie jest to co chcę robić...wręcz tego nienawidzę ;/ nawet mając tyle wolnego...

Gość ta a jakie to belgowie
a oprócz języków trzeba jeszcze cos potrafić, bo samo znanie języka to przydaje sie tłumaczom albo nauczycielom.

Gość emilkarazka
ale myślę że w polskich realiach 3 języki to całkiem nieźle....rzadko tu ktokolwiek zna bardzo dobrze jeden...

Gość emilkarazka
No znam ewentualnie jakieś programy komputerowe.... To co mam zrobić? Jakieś kursy?

Gość elzbietka0101
zacznij studiować sponsoring lepiej

Gość fsdfsdfsfsfsfd
a wystarczylo poprostu komus loda robic a nie uczyc sie....

Gość jiuj98u
znasz 3 jezyki powiadasz, pewnie biegle wedlug ciebie, tak? To powiedzm i teraz, ile czasu mieszkalas za granica i w jakich kjraja, bedac zmuszona to uzywania jezyka 24h na dobe w roznych sytuacjach zyciowych?:D Bo zakladam, ze nie jestes na tyle bezkrytyczna, aby uwazac, ze znasz 3 jezyki tylko dlatego, ze skonczylas licencjat w polsce?:D

Gość emilkarazka
ale ja nie twierdzę że znam 3 języki na takim samym poziomie. francuski znam b.b.b.b dobrze, bo to było zawsze moją pasją i we Francji również wiele razy bywałam, angielski znam na poziomie komunikatywnym, bez popełaniania większych błędów, a hiszpański a poziomie komunikatywnym. Poza tym ja nie twierdzę że skończyłam licencjat i już mam z głowy i umiem języki do końca życia. Będę się kształcić, dlatego chcę jakąś pracę gdzie mogę tych języków używać, żeby to nie poszło wszystko na marne. A co uważacie o pracy sekretarki? Dla wielu to hańbiący zawód...ja tak nie uważam, ale wśród znajomych takich osób nie mam. Najbardziej chciałabym być taką prawą ręką szefa :D żeby móc z nim jeździć za granicę jako właśnie tłumacz, a na codzień być jego sekretarką :P

Mozesz szuakc pracy jako tlumacz albo jako pracownik biurowy w firmach z kapitalem francuskim, hiszpanskim, itp..

Gość emilkarazka
A jak szukać w takim biurze pracy? Znasz jakieś rzeczy, na których skupiają swoją uwagę w CV?

Gość Jaaaaaa27777777
Jako tłumacz musiałabyś znać język naprawdę biegle, więc moi zdaniem odpada, ale może prywatna szkoła językowa. Wiem, że nie chcesz uczyć, ale w takiej szkole wygląda to inaczej.

To prawda, ze jako tlumacz trzeba znac jezyk biegle, ale na przyklad dla poczatkujacych tlumaczy, absolwentow organizowane sa staze, praktyki, tak wiec mozna sie spokojnie doszkolic. Zrobi sobie dziewczyna jakis certyfikat (ale na wysokim poziomie) i moze juz z czyms startowac. Tyle, ze uprzedzam praca tlumacza piemnego moze byc nieco nuzaca, i wiele biur zatrudnia ich jako freelancerzy, czyli tylko na zlecenie a nie jako stala umowa. Tak wiec dochod nie jest staly i trzeba tez samemu szuac klientow. jesli chcesz pracowac jako pracownik administracyjny, to szukaj firm z kapitalem zagranicznym (krajow ktorych znasz jezyk), zobacz czym sie zajmuja i na tej posdatwie wyylaj cv. wiele firm na swoich stronach ma zakladke "pracuj z nami".

Wiesz co teraz to nawet po doktoracie i ciężko pracę znaleźć tak naprawdę, ale może w biurach podróży lub w hotelach szukaj.

Gość gość
a mysliscie ze znając takie jezyki jak arabski czy japonski to łatwiej ebdzie znalezc prace?

Gość gość
sama nie wiem, ale fkatycznie jest sporo ofert pracy, do ktorej chca osoby ze znajomością takiego nietypowego jezyka. Warto sie uczyc :) Wiem,że kursy w tym zakresie maja np. w http://www.makilen.pl/ .

Gość gość
CV wyślij jak najdalej na zachód, to znajdziesz fajną pracę i wyrwiesz się.

Gość tripelka22
Na tym portalu mają naprawdę ogrom ofert, ksiegowość, IT, HR - dla ludzi z jezykami w naszym kraju jest naprawdę dużo ofert pracy, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać ;)

Gość gość
Zapraszam do kontaktu osoby, które znają języki :) wiem gdzie szukać lub sama mogę pomóc :) pozdrawiam

Gość gość
Hej. Jesli nie masz doswiadczenia, to wpisz w CV to co potrafisz, jaka jestes. Jesli mialas na studiach psychologie, to tez to wpisz, podrozowalas, masz jakies pasje, i koniecznie super zdjecie. Wejdz na strone firm, tam sa kontakty ludzi z HR, przedstaw sie i powiedz o co chodzi. Powinni poprosic Cie o list motywacyjny i CV. Wygooglaj "praca hiszpanski- francuski". Najprostsze rozwiazania sa czasem najlepsze. Wyjazd za granice- oprocz pracy i dobrych zarobkow, to czasem rowniez osamotnienie, latka emigrantki ze Wschodu i zepchniecie na margines spoleczenstwa. :) Z jezykami na bank cos znajdziesz. Sprobuj w Konsulacie itp..

Gość gość
Do Pani, ktora wie gdzie szukac.. napisze Pani cos wiecej?

Gość gość
Pracuję w agencji rekrutacyjnej. Prowadzimy dużo projektów poszukujących pracowników z językami :) Praca na terenie Polski, więc nie trzeba nigdzie wyjeżdżać :) proszę o wiadomość na ten adres e-mail: marketing@talentselect.pl, wtedy będziemy mogły spokojnie porozmawiać :) pozdrawiam