Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdhgughf

dowód ubezpieczenia

Polecane posty

Gość gdhgughf

trzeba miec na każdą wizyte u ginekologa w ciąży?

Gość tiaaaa
nie musi ale wszędzie o to wołają...jak na nfz chodzisz to lepiej mieć

Gość karmisz cycem czy mm
mnie nigdy nie prosze, piwerszy raz poprosili jak sie zapisywalam, potem juz nie. ale pewnie roznie. bo u dentysy musze za kazdym razem okazywac

Wiecie dlaczego wołają? Bo są różni ubezpieczyciele. Tak, w ciąży masz zapewnioną darmową opiekę mimo braku ubezpieczenia - a przynajmniej powinno się mieć ale większość kobiet jest ubezpieczonych i przychodnia musi wiedzieć czy o zwrot kosztów ubiegać się z ZUS-u czy KRUS-u.

Gość tiaaaa
przychodnia nie odzyskuje ani z krusu ani z zusu tylko z nfz-tu.

Gość zonaKraka
Bo muszą wiedzieć kto jest ubezpieczycielem- zakład pracy twój lub męża, Urząd Pracy czy po prostu państwo. Jeśli mówisz że jesteś ubezpieczona, mają prawo wymagać dowodu ubezpieczenia, jeśli nie jesteś nigdzie ubezpieczona- wtedy tylko o tym informujesz. Swoją drogą, u mojego lekarza zawsze przy rejestracji przypominają żeby zabrać dowód ubezpieczenia, a oglądają go faktycznie może raz na pół roku...

Gość hmmm,..
zonaKraka a u mnie w przychodni dopiero chcą dowód jak jakaś recepta jest ze zniżką. Każdy po swojemu się rozlicza. Do ortodonty z dzieckiem chodzę rok i ani razu nie chcieli dowodu ubezpieczenia. Poza tym jeśli jest się ubezpieczonym a się skłamie , że nie to w Fundusz i tak dojdą i możesz mieć nieprzyjemnosci