Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komornicka

komornik

Polecane posty

Gość komornicka

Byla zona mojego meza lubi sobie brac kredyty, a potem ich nie splacac. Zameldowana jest dalej w mieszkaniu mojego meza. Przychodza do niej listy ze ma iles tam czasu na splate, a jak tego nie zrobi to komornik. Czy w zwiazku z tym komornik moze wkroczyc do naszego mieszkania oraz zabrac cos z niego?

Gość quriozum
ciebie nie weżmie,rzeczy bezwartosciowe nie podlegają egzekucji

Gość 34ghhgjhuj
nie wiem, ale chyba nie

Gość komornicka
Znawcow prosze o odpowiedz, bo nie wiem co dalej robic. A troche kosztownych rzeczy tu mamy.

Gość quriozum
jak jest zameldowana to moze wejść,jezeli nie będziesz miała paragonu na jakąś wartosciową rzecz to ci zabierze

Gość komornicka
Ale to mieszkanie jest wspolwlasnoscia brata mojego meza. To chyba ten komornik najpierw by zapytal co jest kogo? Czy nie pytal by o nic tylko wynosil?

Gość quriozum
musisz udowodnić co jest twoje w innym przypadku komornik kasuje wszystko co cenne bez wzgledu ile osób jest tam zameldowanych

komornik wchodzi na adres z meldunku i nakleja na przedmioty napelki. jak sie nie wylegitymujesz faktura albo paragonem na meble to nie masz mebli... czaiczis???

Gość skasował mi się post
Jesli jest to miejsce zamieszkania dluznika( może nawet tam nie mieszkać) i wierzyciel domagał się we wniosku egzekucji z ruchomości znajdujących się w miejscu zamieszkania dłużnika- to sorry, nie ma przeproś. Zajmują, a potem jak masz faktury, dowody zakupu- musisz iśc do sądu i wytoczyć powództwa przeciwegzekucyjne( o wyłączenie przedmiotów z egzekucji).

Gość komornicka
No wlasnie nie czaje tego jak moze zabrac moje rzeczy, jesli tamta kobieta nie mieszka tu juz 7 lat!

Gość quriozum
czaić nie musisz,dostosować niestety tak

Gość komornicka
My jej nawet wymeldowac nie mozemy bo nie wiemy gdzie sie podziewa.

Gość komornicka
A jest jakies inne wyjscie z tego czy mam czekac az mi wyniosa wszystko z domu?

Gość quriozum
mozesz ją wymeldować,ale po ilus latach jak udowodnisz,że ona tam nie mieszkała,szczegółów nie znam ,musisz poszukać w googlach

Gość komornicka
Bylismy juz ja wymeldowac, ale nikt nie zna jej miejsca zamieszkania przez co nie moga dalej dzialac.

Gość jak ktos nie wie nich nie gada
co wy pierdolicie.Jak dlużnik nie mieszka tam gdzie jest zameldowany to nie przyjdzie komornik tzn.przyjdzie ustalic gdzie on teraz mieszka,pozniej odwiedzi dzielnicowego jak ten potwierdzi ze dana osoba nie mieszka pod tym adresem to nic nie zajmie.Czasami komornik pyta sie sasiadow czy czasami w danym miejscu przebywa.Wiem o tym bo moj szwagier jest zameldowany u moich rodzicow i ma komornika ale u nich nigdy nie mieszkal tylko ma stale zameldowanie.Komornik przyszedl jak najbardziej ale matka powiedziala mu ze on nie mieszka u niej jest tylko zameldowany i ten pytal sie sasiadow i poszedl do dzielnicowego.Z tego co wiem szwagier ma zajete konto bankowe z domu rodzicow komornik nic nie zabral

co wy pierdolicie.Jak dlużnik nie mieszka tam gdzie jest zameldowany to nie przyjdzie komornik tzn.przyjdzie ustalic gdzie on teraz mieszka,pozniej odwiedzi dzielnicowego jak ten potwierdzi ze dana osoba nie mieszka pod tym adresem to nic nie zajmie.Czasami komornik pyta sie sasiadow czy czasami w danym miejscu przebywa.Wiem o tym bo moj szwagier jest zameldowany u moich rodzicow i ma komornika ale u nich nigdy nie mieszkal tylko ma stale zameldowanie.Komornik przyszedl jak najbardziej ale matka powiedziala mu ze on nie mieszka u niej jest tylko zameldowany i ten pytal sie sasiadow i poszedl do dzielnicowego.Z tego co wiem szwagier ma zajete konto bankowe z domu rodzicow komornik nic nie zabral

Gość quriozum
to ty pierdolisz głupoty,komornik może sie tak zachować jak w przypadku twojego szwagra,ale równie dobrze moze zabrać rodzicom jak nie udowodnią własności,to zalezy na jakiego chuja sie trafi,ale działać moze tak,ze zajmie rzeczy których zameldowani nie potrafią udokumentować

masz porade prawnicza czytaj tylko ze zrozumieniem bo tu chodzi o matke i syna ale on tez nie mieszka w mieszkaniu To, że jest on w dalszym ciągu zameldowany w jej mieszkaniu, nie ma znaczenia. Meldunek bowiem to czynność o charakterze administracyjno-rejestracyjnym i nie stanowi żadnego dowodu, że ktoś zamieszkuje pod adresem zameldowania. tak wiec jak jest zameldowany a nie mieszka i nie mieszkal nigdy co bedzie potwierdzone przez dzielnicowego to komornik nic nie zabierze bo co ma zabrac jak tam nic nie ma z jego rzeczy

Wiem co mowie moja matka rozmawiala z komornikiem jedyne co to musiala mu powiedziec gdzie on mieszka bo takie jest prawo .Z domu nic matce nie zabral bo on nigdy tam nie mieszkal i nie mial w domu u tesciowej żadnych dóbr

Gość quriozum
widocznie matka trafiła na normalnego gościa,czytaj ze zrozumienie,ze komornik ma prawo zabrać co nie znaczy ,ze musi

zawsze mozna zaskarżyć w sadzie egzekucje co kosztuje 100 zl i ma sie z glowy.

zabawne, bo jak zloze pozew na adres zgodnie z meldunkiem (nawet jak ten ktos tam nie mieszka) to w przypadku gdyby pozwu nie odebral wyrok sie uprawomocni...

jaki pozew ludzie powalilo cie piszesz do sadu skargę na czynności egzekucyjne komornika a nie pozew co ty z komornikiem chcesz sie sadzic :D:DJakby komornik zajoł twoje rzeczy nie należące do dlużnika ktory nie mieszka w domu to mozesz napisac skarge i komornik zostawi twoja wlasnosc w spokoju. Nie od dzis wiadomo ze komornicy (znaczna wiekszosc) zrobia wszystko aby jak najwiecej sie nachapac.Ale oni tez nie stoja ponad prawem.Wiec nie ma co przezywac ze przyjdzie komornik i nam wyniesie dorobek zycia bo w naszym mieszkaniu jest zameldowany ktos nieodpowiedzialny kto olewa swoje obowiazki.Macie google to sobie poczytajcie

ja mowie ze jak jestes zameldowany w woropajewie, ale tam nie mieszkasz, i ja zakladam ci pozew i nie odbierasz pozwu to ten sie uprawomacnia. nikogo nie interesuje ze nie mieszkasz ale jedynie jestes zameldowany. zrozum wreszcie co do ciebie pisze! komornik wchodzi i zajmuje. w nic nie bedzie wnikal. potem mozesz sobie pisac skargi, powodztwa przeciwegzekucyjne i co chcesz. udowadniaj sobie dalej kurde... ;)

Gość gość
Witam, mam pytanie, nie mieszkam pod adresem zameldowania tylko mieszkam u konkubenta w wynajmowanym przez niego mieszkaniu. Czy komornik może zająć przedmioty z mieszkania w którym jestem zameldowana (choć nie mieszkam tam) i czy może zająć też z mieszkania wynajmowanego przez konkubenta? Proszę o odpowiedź

Wiesz teraz wszystko jest możliwe, nie oglądasz telewizji i informacji o pomyłkach komorników? zabrał rolnikowi traktor nowy i drogi. Kobiecie za męża długo zabrał samochód. Nie interesuje go czyje to dla nich liczy się kasa za wyegzekwowanie długów, koszmar jakiś ale zaczęli się dobierać komornikom do tyłków, może już nie będą popełniać tych samych błędów.

Gość gość
ja mam teraz problem, nie mogę ściągnąć alimentów od męża, może poleci mi ktoś komornika?

Gość gość
Mi jeśli chodzi o ściąganie alimentów to pomagał mi komornik http://www.komornikbytom.eu/, naprawdę angazuje się w moją sprawę i uważam że lepszego polecić nie mogę.