Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andziaa2

Związki bez ślubu:)

Polecane posty

Dużo jest tu takich par? Jak się z tym czujecie? Jak w urzędach czasami nazywają was konkubentami? Jak długo jesteście razem:)

Gość dyrektywa dotyczca
dwa i pół roku. mam wrażenie, ze czujemy sie w porządku.

Czasami tak mówią:) ale mamy to gdzieś. :) i jak wam razem? Dlaczego nie bierzecie ślubu? :)

Gość Tfujka
4 lata, raz ktos powiedzial ze zyjemy w konkubinacie a ja odpowiedzialam, ze tak i bardzo nam sie podoba.

Gość wrednamalpa26
13 lat i jest dobrze

Tfujka nam też :) ale dobrze powiedziałas:) najgorsze jak ksiądz po kolędzie przychodzi:) co wtedy mówicie?

13 lat to dużo:) ja chyba po tym czasie już bym wzięła ślub:) ale przecież nie każdemu się spieszy :)

Gość sdf
Sami twierdzimy, ze żyjemy w konkubinacie :) co w tym obraźliwego?

Gość Tfujka
Nie mam problemu z ksiedzem, bo nie mieszkamy w Polsce, a ksiadz coz, musi cos powiedziec bo przeciez sex bez slubu wg wiary katolickiej jest grzechem, wiec on jest zobowiazany cos powiedziec, wysluchac i puscic mimo uszu.

Gość sdf
Tak? a wg ktorego slownika ?

Ja się gole:) i dobrze mi z tym:) przynajmiej facet zrobi minetke taka jaka się należy :) ha ha bez przedostawania się przez krzaczki :)

Kurde zalogowalam się przez telefon i poprzedni komentarz mi się tu wpisał a nie zauważyłam he ale siara:)

Gość imienniczka z dzienniczka
nic - nie przyjmujemy księdza po kolędzie :D hehe rodzina nie może tego przeżyć :P

Gość imienniczka z dzienniczka
u nas nawet ta liberalna część rodziny nie może przeżyć tego, że nie przyjmujemy księdza. Oni żyli w czasach, kiedy rodzina bezpardonowo i bezkarnie wtracała się do życia swoich dorosłych dzieci i oni musieli się dostosować, ja nie czuję się w żaden sposób zobowiązana do tego, aby pozwalac innym kierować moim życiem i to jest dla nich szok. Tak samo jak to, że żyjemy bez ślubu. Rodzina na dobre pół roku zerwała z nami za to kontakt. Nie odzywaliśmy się, laliśmy na nich, pokazaliśmy że ich do szczęścia nie potrzebujemy to sami przyszli, ale nadal probują się wtrącać, co zbywam... brakiem zainteresowania ich teoriami :)

U nas na szczęście tak nie ma że mówią nam żebyśmy wzięli ślub. Dawno temu pytali tylko kiedy. A my na to mamy czas:) zastanawiamy się czy w tym roku przyjąć księdza do domu:) ale jak sobie po myślę co będzie nam gledził to aż mi się odechciewa