Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KFKIFI88G8GG

CZY ISTNIEJĄ U WAS W RODZINIE KONFLIKTY JAKIES I NIENAWISĆ W RODZINIE??

Polecane posty

Gość KFKIFI88G8GG

bo u mnie w rodzinie jest masakra ja mieszkam obok z mama i tata i siostra a obok babcia z bratem mamy mojej i synowa i synem i synowa z tesciowa czyli moja babcia sie nie cierpia..ciagle wojny i klotnie..dodam ZE BABCIA MA 78 LAT JUZ I CHORA JEST NA SERCE I INNE RZECZY,,, babcia nienawidzi CIOTKI MOJEJ CZYLI JEJ SYNOWEJ najbardziej na swiecie...chocby nie wiem co robila to i tak ja obgaduje do mojej mamy i ciocia o tym wie ze jest obgadywana a ciocia tez potrafi pyskowac do babci...konflikt ciagnie sie od lat.. i moja mama tez nie cierpi cioci ze niszczy babcie i tak obgaduja razem ciotke ze sluchac sie nie da.. i dzis babcia puka do nas ze lzami w oczach ze ciotka ja obrazila i powiedziala do niej ze wie ze powiedziala cos BABCIA na nia ostatnio ..i babcia mowila ze ja serce boli i zaplakana cala ze jak ta świnia i małpa smiala do niej pyskowac i w ogole..I MOWILA DO NIEJ :TY SWINIO JAK SMIESZ DO MNIE TAK SIE ODZYWAC?" I MAMA ZAWSZE BRONI BABCI BO TO JEJ MATKA I NIENAWIDZI CIOCI ITD... JAK SIE ZACHOWAC POWINIEN MADRY CZLOWIEK W TAKIEJ SYTUACJI? CZY ZACHOWANIE MAMY JEST DOBRE ,ZE BRONI BABCIE JAKO JEJ CÓRKA I NISZCZY CIOTKE (SYNOWA BABCI)?CO POWIENIEN MADRY CZLOWIEK ZROBIC JAK STOIK Z BOKU TEGO KONFLIKTU?CZY WZIAC W OBRONE JEDNA STRONE TYLKO? JAK REAGOWAC BO JUZ NIE WIEM I RECE MI OPADAJA.. MAMA MOWI ZE ZAWSZE RACJE MA STARSZY CZLOWIEK I CIOTKA MA SZANOWAC BABCIE BO BABCIA MA PRAWIE 80 LAT..ITD.. ALE Z DRUGIEJ STRONY BABCIA CHAMSKO TRAKTUJE CIOTKE I NAWET JAK CIOTKA NIC JEJ NIE ROBI TY KRZYWI SIE NA NIA I PRZEDRZEZNIA JA I OBGADUJE DO MOJEJ MATKI CIAGLE.. DODAM ZE BABCIA TYLKO RADIA MARYJA SLUCHA I TO JEST JEJ GURU..I MOZE PRZEZ TO RADIO JEST TEZ TAKA MSCIWA..I ZLOSLIWA W STOSUNKU DO CIOTKI..

Gość KFKIFI88G8GG
CZY TYLKO NASZARODZINA JEST TAKA? tylko u nas sa takie konfliktyw rodzinie i nienawisc? a dodam ze wszyscy ZAPALCZYWI KATOLICY..A RACZEJ DEWOCI.

Gość jak jasna..
..Anielka :)

Gość kifgif--
u mnie w rodzinie obecnie niewielkie

Gość matka twamaracjeee
DOBRZE ZE BRONI BABCI BO BABCI NALEZY SIE SZACUNEK BO JEST STARA

Gość jakbym opisać tu swoją rodzinę
to by książka wyszła;) nie ma otwartych i ostrych konfliktów ale przez lata wiele widziałam. Twoja matka zachowuje się głupio, nikt nie ma prawa się wyżywać na nikim, owszem szacunek dla starszych ok, osoby starsze często dziecinnieją i nie myślą jasno, trzeba to brać pod uwagę. ale mądry człowiek na miejscu Twojej matki wysłucha będzie starał się sprawę obiektywnie przedstawić, jak to nie podziała może i przytaknie ale z ciotką pogadałby jak jest, że babcia się starzeje, że nic na to się nie da poradzić ale to nie znaczy, że konflikt ma obejmować więcej osób a Twoja ciotka jak ciągle tak traktowana nie będzie pokorna jak cielę przecież jak w twarz jej obelgi lecą Ty nic nie rób,chyba, że uważasz, że ciotka jest fair i nie nigdy jako argumentu nie użyje tego np. że z nią gadałaś i po jakiejś kłotni powiedziałaś, żeby się nie przejmowała itp jak ciotka dla Ciebie jest ok, możesz próbować załagodzić. ale jeśli ona jest zaciekła nie wtrącaj się póki jesteś zależna od rodziny

Gość ewrteyuy
jest wogole nie mamy kontaktu z jedna rodzina