Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teściowa25896

pomocy allegro oszustka NEGATYW

Polecane posty

Gość teściowa25896

Bardzo proszę kogoś znającego się na rzeczy o pomoc. Kupiłam od pewnego sprzedawcy na allegro zestaw filiżanek, otrzymałam je potłuczone w mak! Oczywiście zaraz zadzwoniłam do sprzedawcy z tą informacją,sprzedawca złożył reklamację na poczcie i na odpwiedz czekał 14dni po czym poinformował mnie że poczta reklamacji nie uwzględniła gdyż powinnam ją złożyć ja w terminie do 7 dni od odebrania przesyłki. Ogólnie przesyłka była nie zabezpieczona tak jak powinna, wcześniej gdy otrzymywałam takie paczki były one obklejone taśmą z napisem szkło i dodatkowo naklejkami "góra" niestety ta paczka była zapakowana zwyczajne bez żadnych ostrzeżeń. Ogólnie podarowałam tą kasę bo nie widzę możliwości porozumienia, ale wystawiłam komentarz negatywny ponieważ uważam że taki sprzedawcy się należy. I ja w odwecie też dostałam negatyw nie rozumiem za co? I WŁAŚNIE O TEN NEGATYW MI CHODZI. JAK MOGĘ SIĘ GO POZBYĆ??? JEST MOŻLIWOŚĆ NAPISANIA NP. DO ALLEGRO I KTOŚ MOŻE TO USUNĄĆ???

Gość mogę ci sprzedac nowiutki
nie,zwrotnego negatywa nikt ci nie wymaże.

ewidentnie wina jest po stronie sprzedajacego. Ja niejeden raz wysyłam szkło i musze tak zabezpieczyć paczkę,żeby nic sie nie potłukło w czasie transportu. szkło owijam papierem(każdą sztukę osobno),potem układam w pudełku,wkładam miliony kulek z gazet,zeby przedmiot nie miał luzu w pudełku,oklejam tasmą to pudełko i wkładam w drugie puedłko. Przestrzeń w środku wypełniam kulkami z gazet. Tak zabezpieczony przedmiot nie ma prawa sie potłuc. JESZCZE NIGDY NIE MIAŁAM REKLAMACJI,ŻE COŚ BYŁO POTŁUCZONE, na twoim miejscu domagałabym się zwrotu pieniędzy.

Gość teściowa25896
OCZYWIŚCIE też się domagałam ale sprzedawca w ogóle nie poczuwa sie do winy twierdząc że to wina poczty!!! Zabardzo nie wiem co powinnam zrobić w takiej sytaucji!

huj źle zabezpieczył przesyłkę!!!!!!!!!! ile dałas kasy za ten przedmiot?

Gość teściowa25896
60,00

Gość teściowa25896
ogólnie tą kasę mogłabym podarować ale jestem wściekla za komentarz który mi się nie należy!

Gość alicjaaaaaaaaaaaa
Możesz napisać do allegro o unieważnienie komentarza, podając powody. Tylko oni sami tego nie zrobią, najpierw wysyłają do sprzedającego pytanie, czy zgadza się na unieważnienie jego komentarza. jeżeli się zgodzi, ten komentarz będzie na Twoim profilu, ale przekreślony i nie będzie liczył się do skali procentowej, która widnieje u góry przy komentarzach. Sprzedający pewnie zgodzi się na unieważnienie komentarza, jeżeli z kolei Ty unieważnisz swój. Allegro nie obchodzi, kto ma rację, dlatego niektórzy boją się wystawiać prawdziwe komentarze, aby nie otrzymać odwetowego negatywa.

Gość dck
nie da się usunąć tego komentarza, osoba wyżej pisze pierdoły kompletne - to wszystko zupełnie inaczej wygląda. komentarz można usunąć tylko wtedy, kiedy i Ty i druga strona wyrazicie taką chęć, natomiast oznacza to, że oba komentarze będą przekreślone - i Twój, i drugiej strony. nie ma możliwości usunięcia tylko jednego komentarza, obsługa allegro ma to w poważaniu, że jesteś niezadowolona. umywają ręce. w tej chwili możesz tylko i wyłącznie umieścić komentarz do negatywa, jest taka opcja. napisz, jak wyglądała sytuacja i że dostałaś negatywna za nic w rewanżu od kiepskiego sprzedawcy.

Gość teściowa25896
tak też zrobiłam napisałąm odpowiedz pod komentarzem