Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonix

PLASTRY EVRA

Polecane posty

witam , chciałam się was poradzić ale to pytanie do kobitek które używają plasterków Evra. Nie dawno byłam u mojej Pani Ginekolog i przepisała mi plasterki , jako że zbliża mi się wielkimi krokami okres to będę musiała go przykleić, ale w miedzy czasie tyle złych rzecz y się o nich naczytałam że jak mam teraz go przykleić to panicznie się boję

Witaj::) a czego Ty sie obawiasz? Ja też noszę od niedawna, to mój drugi plasterek, przyklejam na przedramiona najpierw u jednej ręki teraz u drugiej, tak mi doradziłam moja gin, a ja przynajmniej dokładnie go widzę i napewno lepieij się przykleja, bo powiem szczerze ze miałam kłopot z wyjęciem z opakowania żeby się nie zniszczył, ale jak już go przykleiłam to jest ok, tylko denerwuje mnie ta brudna otoczka od kleju wokół niego

dużo się naczytałam że jak kobitki mają te plastry to pierwszy miesiac maja wyciety z życia ciagle nudności, wymioty, waga im się podniosła , mają tradzik częste bóle głowy i cały miesiac plamienia, najbardziej się obawiam wymiotów i przytycia ..

dużo się naczytałam że jak kobitki mają te plastry to pierwszy miesiac maja wyciety z życia ciagle nudności, wymioty, waga im się podniosła , mają tradzik częste bóle głowy i cały miesiac plamienia, najbardziej się obawiam wymiotów i przytycia ..

oo widzisz chociaż jedna kobitka która podniosła troszkę mnie na duchu :) bo tyle zlego sie naczytalam ze szlam do mojej gin z optymizmem po plasterki a jak sie naczytalam i czekaj juz na mnie w szafce to sie boje ;o

Gość odstawiłam plastry
Witam,czy któraś miała podobnie że po odstawieniu plastrów zaczęły jej wypadać garściami włosy? Używałam plastrów przez 2 lata, ale zrezygnowałam ze względu na częste infekcje, podczas stosowania nie miałam żadnych skutków ubocznych, zaraz po odstawieniu również, ale po 3 miesiącach włosy zaczęły mi strasznie wypadać, a jest to tym gorsze że są cienkie i rzadkie i już widzę prześwity łysej skóry... Łykam aystor hair, wcześniej merz special i revalid a także używam szamponu i odżywki deremna. Jutro wybieram się na badanie bo boję się,że niedługo zostanę bez włosów,podczas prysznica jest tragedia a nawet gdy lekko przesunę ręką po włosach lub gdy nic nie robię,a jest ich mnóstwo na ubraniu. Czy ktoś miał podobnie?Jakie badania robić?tarczyca,hormony?

mnie też włosy wychodzą ale to nie od plastrów, tylko ja mam bardzo gęste włosy, 57 zł za trzy sztuki? to bardzo dużo ja płacę w granicach 42zł

no właśnie niestety tak. kupiłam pierwsze opakowanie, ale w okolicy mam z 6 aptek to po chodzę i popytam może znajdę gdzieś taniej bo zbankrutuje na nich :) lecz i tak nie mogę narzekać gdyż płacę połowę a drugą mój mężczyzna który twierdzi że oboje z tego korzystamy :)

często przyczyną wypadania włosów są zaburzenia hormonalne, ja miałam za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu i dlatego gin zaleciła mi plasterki bo tabsów nie mogę brać, choć kilka lat wstecz brałam. Będę obserwować u siebie czy u mnie to wypadanie nie miał też podłoża hormonalnego.

tzn pytałam koleżanki bo już pare lat ich używa i powiedziała mi że najlepiej jest nosić na łopatce . Bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ jest to trudno dostępne miejsce.

dziewczyny czy spotkałyście w Polsce Evre pakowanę po 9sz, czytałam na necieże są pytałam w kilku aptekach ale panie robiły duże oczy i o niczym nie wiediły

ale jak leżysz , spisz to plaster ociera się o posściel nie obawiasz się ze się zacznie odklejać

pytałam o to samo właśnie koleżanki mówiła że można spokojnie spać nic się nie odklei tylko napomniała że mogą się brzegi lekko odkleić ale wystarczy je docisnąć i powinno być w porządku:) a teraz tym bardziej chłodniejsze dni ubieramy jakąś piżamkę nie na ramiączkach np i pod ubraniem jest co nieco chroniony :) także myślę że wszystko będzie ok :)

będzie, nie martw się, napisz ja załozysz pierwszy plaster:)pozdrawiam

dobrze obiecuję :) wyczytałam właśnie na jakimś innym forum że kobitka jak przyklejała plastry na ramienu lub na plecach to schudla 6 kg a jak przykleiła na podbrzuszu lub na pośladku to miała większy apetyt :)

Gość po evra
Wylądowałam prawie na tamtym świecie :-( gdyby nie szybka reakcja lekarzy mogłoby mnie tu nie być

a co sie stało ??? ludzie nie straszcie bo nie przylepie ...

po prostu mi się wydaję że używają go kobitki które niestety nie mogą , mają jakąś chorobe , czy problemy ze zdrowiem dlatego tak się dzieje , bo niestety nie jestem w stanie uwierzyć że ktoś kto jest zdrowy jak ryba miał zobione badania i może ich używać może od nich umrzeć. to raczej mogą mieć problemy osoby z jakimiś schorzeniami lub problemami ze zdrowiem.

witam :) miałam zdać relację więc pisze :) dzisiaj jest mój drugi dzień z plastrami, wczoraj czułam się dobrze , żadnych dolegliwości :) dzisiaj z rana trochę mnie mdliło i mam nadzieje że to tylko dzisiaj , troszkę swędzi mnie miejsce gdzie przyklejony jest plaster , już w drugim dniu zauważyłam że moja cera się w znacznym stopniu polepszyła co jest na +

Gość sensownaaaaaaaaa
używam Evry od ponad roku, jak dla mnie super!

Gość krawczykowaXxX
nie czytałam wszystkich postów, napisze tylko od siebie. stosowałam plastry 10 lat i był to najlepszy sposob antykoncepcji jaki miałam.:)) byłam bardzo zadowolona, wiadomo czasem sie odkleił, zostawiał slad, ale jeśli o zabezpieczenie działał w 100 % naklejałam na posladek zeby nie zucał sie w oczy , zeby nie raził, bo uwazam ze takich spraw sie nie pokazuje publicznie. nie miałam skutków ubocznych, nie przytyłam, syfów wiekszych nie miałam, za to wieksza ochote na sex:)) co jest dla mnie na duzy plus bo uwielbiam sex:)) mam nadzieje ze po porodzie bede miała mozliwosc wrocic do tej formy antykoncepcji:)) polecam

Gość gozja
dziewczyny ma pytanie , bo przykleilam swoj plasterek na leym ramieniu troszke nizej blizej lokcia , nie tak wysoko jak jest pokazane na ulotce ale nie tez przy samym lokciu tak mnie wiecej na srodku, czy nie zmniejsza ro jego dzialania?

czy ktoras z was przytyla po plastrach? nie chciala bym wygladac jak klucha a slyszalam ze woda sie zbiera w organizmie i sie puchnie

Gość gość
jak dla mnie super, tylko wypadają mi włosy... i może to być jeden minus