Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uladana

Poradźcie coś na przekrwione oczy.

Polecane posty

Gość uladana

Cały czas mam ten problem. Oczy nie bolą, nie szczypią, ale ciągle są widoczne na nich żyłki. Próbowałam już sztucznych łez i kropel ze świetlikiem, ale nie ma w ogóle różnicy. Okulistka powiedziała, że być może taka moja uroda, ale mnie to wkurza, bo to źle wygląda.

Gość krakowska trufla kasztani
mierzylas sobie ostatnio cisnienie? nie masz zbyt wysokiego? palisz papierosy?

Gość uladana
Nie palę, ani nie przebywam w towarzystwie palaczy i ciśnienie też zawsze w normie mam.

Gość Ogry
Krople Mibalin. Niestety, na receptę.

Gość Muka-buka
Ja miałam taki problem, 3 razy prawe oko wręcz robiło mi się całe czerwone (dużo w tym okresie czytałam, głównie na kompie, noszę dodatkowo soczewki), nie bolało, nie szczypało, w najgorszym wypadku soczewka zaczynała trochę uwierać. Myślałam, że mi żyłka pęka. Poszłam w końcu do okulistki, ona powiedziała, że naczynka mam jak najbardziej całe - nie są pęknięte tylko uwidocznione. To tzw. ZESPÓŁ SUCHEGO OKA i dodatkowo zapalenie spojówek. Zapisała mi takie krople na receptę na zapalenie spojówek oraz krople nawilżające (najlepszy jest STARAZOLIN HYDRO BALANCE albo OCUMAX -16-22 zł). Też mi jedną żyłkę ciągle widać, jak robiłam od czasu do czasu tymi kroplami na zapalenie to się zmniejszało (dopóki mi się nie skonczyły). Jeżeli naprawdę pękają Ci żyłki (a radziłabym Ci iść do specjalisty to sprawdzić) to oprócz kropel nawilżających łykaj Rutinoscorbin i w ogólę witaminę C - ona wzmacnia naczynka. Ponoć są jakieś krople na receptę - Rutinoscorbin w kroplach, ale mówią, że łykanie zwykłych tabletek pomaga tak samo

Gość uladana
Ale ja byłam z tym u okulistki i powiedziała, że to nie jest żaden stan zapalny i że łzy ładnie się produkują. Powiedziała mi że mogę spróbować wit. C, więc pewnie spróbuję.

Gość Muka-buka
Spróbuj tej witaminy C, nawilżaj cały czas oczy. Ja chyba przez 2 miesiące przynajmniej raz dziennie wkrapiałam do oczu ten OCUMAX, chyba znowu go kupię (wydaje mi się, że trochę pomagał). Ewentualnie (wiem, że to trudne, sama bym chciała a nie mam możliwości po prostu) unikaj przez jakiś czas długiego siedzenia przed kompem, TV, przebywaj na swieżym powietrzu.

Gość uladana
Chyba nic innego nie mogę zrobić. Dziękuję za rady :)

Próbowałaś starozolin hydrobalance? Mnie pomóg jak miałam strasznie zaczerwienione oczy po całym dniu pracy przed kompem.

Gość KingaP_7626
Korzystaliście z leku o nazwie Ocumax? No bo wyszukiwałam opinii dotyczących tego preparatu i chciałam Was zapytać. Może moglibyście coś napisać mi o tym leku? Jest sens go kupować, znacie jakieś zamienniki? Na tej stronie zanalazłam trochę komentarzy o Ocumax: http://www.listalekow.pl/ocumax/ - uważacie, że można się tym sugerować? Nie chciałabym się rozczarować i zmarnować bezsensownie kaskę, dlatego postanowiłam Was zapytać. Dzięki za wszelkie porady.

Gość gość
Ja stosowałam ten Ocumax krople i dodatkowo taki Ocumax Hydro w tabletkach i faktycznie mi się poprawiło, a tez miałam ten zespół suchego oka zdiagnozowany i mnie oczy bolały, bo duzo przy komputerze siedzę.

Gość KingaHa
Polecam http://www.olimp-labs.com/11,13,422/Produkty/GOLD-LUTEINA.html super tabletki, które sprawiły, że czerwone i piekące oczy przeszły do lamusa :) Jestem bardzo zadowolona i szczęśliwa :) Kiedyś to był problem jak nie mogłam nic przeczytać na komputerze, a oczy aż łzawiły. Teraz to już jest ok :)

Gość Monika476
Popieram, Gold Luteina również bardzo mi pomaga. W przeciwieństwie do Maxilutenu. Stosowanie się do zaleceń lekarza nic nie dało. Po trzech miesiącach stosowania wciąż miałam problemy z oczami. Nie odczułam żadnej poprawy. Zdecydowanie odradzam Maxiluten.

Gość pultkowa
ja mialam swego czasu też bardzo przekrwone, czerwone oczy przez to, że dużo pracuje w ciagu dnia przed komputerem, do tego dochodzi jeszcze przebywaie w pomieszczeniu klimatyzowanym i nagle pojawia się problem ponieważ oczy to od razu odczuwają, ale w moim przypadku sprawdziły sie krople hialeye, dobrze nawilżają i przeciwdziałąją powstawaniu przekrwienia w oku.

Gość jagoda8932
Pierw sprawdź sobie powód takich przekrwionych oczy i sprawdź czy nie masz innych objawów, bo coś takiego może świadczyć o zarażeniu nużeńcem - to pasożyt, który zazwyczaj żyje na naszej twarzy. Zerknij na stronę Centrum Walki z Nużeńcem, aby wszystko sobie sprawdzić.

Gość sitko44
kup sobie krople Starazolin w aptece i zacznij stosować. mi pomagają na przekrwione oczy.

Gość gość
Kochana, jak dla mnie starazolin to wybawienie dla przemęczonych i przekrwionych oczu. Twoja podpowiedz bardzo mi pomogła, dużo lepiej się czuję i wyglądam, a co najważniejsze spokojnie wyjadę na wakacje.