chawa 0 Napisano Wrzesień 30, 2012 witam:) jestem tu nowa przeczytalam juz chyba wszystkie fora ale nigdzie nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie pewnie ktos napisze to idz do lekarza a ja wlasnie u niego bylam ale do rzeczy. lekarz stwierdzil ze mam zapalenie mieszkow wlosowych na glowie nie mam zadnycg=h babli wypelnionych plynem poprostu czerwone krostki ktore czasem bardzo bola. dostalam zineryt ale nie bardzo pomogl i duomox poktorym troche lepiej i strasznie wypadaja mi wlosy mam polowe tego co milalam 6miesiecy temu jestem zalamana nie wiem czy one kiedys odrosna a moja dermatolog stwierdzila ze nie wie jaka jest przyczyna ale napewno to nie przez zapalenie mieszkow wlosowych chcialam zapytac czy wlosy moga tak wypadac przez ta chorobe? dziekuje za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Muka-buka Napisano Wrzesień 30, 2012 Nie jestem specjalistką, (mi włosy sporo wypadają, ale raczej przez zwyczajne osłabienie, zaczęłam teraz kurację płukankami z pokrzywy i skrzypu), ale wydaje mi się, że choroba może być przyczyną wypadania włosów - choroba powoduje osłabienie organizmu, a czasem pierwsze tego symptomy widać właśnie na włosach, skórze, paznokciach. Mi włosy wypadają sporo, zwłaszcza podczas mycia, ale nie tak jak Tobie - bardzo by mnie to zaniepokoiło. Z doświadczenia wiem, że czasem warto iść do kilku lekarzy (kiedyś miałam, jak się okazalo, w miarę błahy ale baaardz dokuczliwy problem z gardłem i dopiero piąty laryngolog sobie z nim poradził), przebadać się ogólnie - możesz zrobić np. badanie krwi. Myślę, że to by mogło dużo powiedzieć. Powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chawa 0 Napisano Wrzesień 30, 2012 dziekuje za odpowiedz mysle ze moze to byc rowniez niedobor zelaza poniewaz czesto leciala mi krew z nosa jestem alergikiem wiec czesto smarkam:) a i do tego leczylam niedoczynnosc tarczycy ale w maju pani doktor powiedziala ze nie musze jus stosowac tabletek narazie jest wszystko dobrze ale to bylo prawie 5 miesiecy temu wiec moze to tez przyczyna ale najbardziej martwi mnie to zapalenie mieszkow wlosowych czytalam ze prawie nikt z tego nie wyszedl ze jest to bardzo trudne to wyleczenia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Siuup Napisano Luty 6, 2014 Zamiast do dermatologa to idź z takim problemem do trychologa, on Ci szybciej pomoże i na pewno bardziej wyjaśni co i jak :) Przy badaniach mikro kamerą jaką bada trycholog zawsze bardziej jest widoczna przyczyna. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3737168 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daga3 0 Napisano Styczeń 6, 2017 Hej, polecam Wam serwis gdzie zrobicie zakupy on-line cozacena.pl - http://www.cozacena.pl/ tu kupicie wszystko bez wychodzenia z domu, to fajna porównywarka cen wielu sklepów zatem kupicie ciekawe rzeczy w atrakcyjnych cenach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach