Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olinkaaa91

Dieta kisielowa.

Polecane posty

Gość olinkaaa91

Hej, sama się sobie dziwię, że zakładam taki temat, bo dotychczas byłam raczej zwolenniczką zdrowych, rozsądnych i zbilansowanych diet. Jednak one na mnie nie działają. Po prostu nie. A ja nie widząc rezultatów szybko się zniechęcam, dlatego postanowiłam wypróbować tą dietę. Niech będzie to swego rodzaju eksperyment, którego efekty będę tu opisywać ;) Dla mnie oznacza to jedzenie kisieli, w ilości takiej na jaką mam ochotę, oczywiście tych bez cukru, z dodatkiem słodzika. Jeśli chodzi o ruch fizyczny, to przeżucam się na piechotę-z jazdy do pracy samochodem, do tego codziennie wieczorem spacery z psem od pół godziny do godziny. A jak skończę tę dietę to wrócę do biegania. Zatem..na diecie będę 14dni, mam sporo do zrzucenia. Ważę 68kg przy wzroście 160cm. Mam nadzieję, że ktoś dołączy a jeśli nie, ja i tak doprowadzę dietę do końca :-)

Gość olinkaaa91
Właśnie zajadam pierwszy dziś kisiel-cytrynowy. A potem zrobię sobie herbatkę, coby trochę zapić ewent głód. Po południu w pracy zrobię sobie jeszcze jeden kubek(taki z pół paczki kisielu), a wieczorem zrobię jeden z całej paczki. Czyli dziś, pierwszego dnia, zjem dwa kisiele.

Gość przecież
ta dieta jest beznadziejna.Nie wiem skąd ją masz ,ale nie masz pojęcia o odchudzaniu.Pogratulować Ci można głupoty.

Gość olinkaaa91
Ale jest beznadziejna, bo co? ;) Wg Twoich kryteriów może i owszem, ale wyobraź sobie, że przerobiłam i takie diety, które uznałabyś za nie-beznadziejne. Aha, gratulować głupoty to możesz swoim koleżankom, ja Ci natomiast nie pogratuluję kultury osobistej bo jej nie masz.

Gość olinkaaa91
Aha, żeby nie było..zdaje sobie sprawę, że ta 'dieta' nie jest najlepszym przygładem zbilansowanej diety, delikatnie mówiąc, ale stosuję ją świadomie, bo nic innego mi nie pomaga a potrzebuję takiego kopniaka. Więc proszę nie prawić morałów jaka a dieta jest niedobra, bo na czym jak na czym, ale na dietetyce trochę się znam. Powtarzam-to mój świadomy wybór i gdyby sytuacja mnie do tego nie zmusiła, nie byłoby mowy o tym, abym na tę dietę przeszła. Pozdrawiam.

Gość mknkiugbyufutcut
chemie*

Gość hddshlds
Może lepiej jogurtową dietę zastosować??albo dukana, tylko na niej schudłam duużo

Gość jak już to kisiel zrób z owocó
w i mąki ziemniaczanej a nie z torebki :O taki kisiel jest rzeczywiście zdrowy, bo kleik dobrze działa na jelita, ale bez sensu żeby jeść tylko to! Co o w ogóle, ze diety nie działają? może masz problemy z tarczyca, albo hormonalne i wypadało by się zbadać? bo normalnie przy zbilansowanej diecie, nie ma prawa skakać waga!

Gość w ogóle jak Ty piszesz, to
jest przegięcie :/ Twoja ortografia kuleje.

Gość w ogóle jak Ty piszesz, to
jest przegięcie :/ Twoja ortografia kuleje.

z tego co ja się orientuję to kisiel powoduje własnie zaparcia... ale mogę się mylić oczywiście, bo lekarzem nie jestem ;) mimo wszystko polecałabym normalną, racjonalną dietę.

Gość aga500428
witajcie kochane.....ja dzisiaj 2 i dzień mam diety kisielowej jem rano,na obiad i kolacje i wiem że w miesiąc schudne z 10 kg.albo i więcej.......nie interesuje mnie że to nie zdrowe poprostu chcę schudnąć w szybkim czasie bardzo dużo ....ważę teraz 63kg a za miesiąc waga moja bedzie 50 kg.mam 25lat jestem niska bo mam 153 cm,.zawsze latem mam motywacje i chudne ,a zima tyje bo siedze w domu i tylko jem.....a teraz znowu zaparłam sie i wiem że mi się uda......pozrawiam silne kobietki.....

Gość Plotkarka
Hej, właśnie od dzisiaj zaczynam życie na kisielu, nie wiem ile wytrzymam ale chcę szybko schudnąć 10 kg, a później przerzucę się na dietę jogurtową. Tylko nie zamierzam jeść samych kisielów do tego chcę dołączyć owoce które uwielbiam . A do tego bieganie , biegam już 4 dzień , Chcę schudnąć i tyle. Pozdrawiam , jeśli ta dieta pomoże , napisze wam z chęcią postępy :D

Gość vcx .
Na kisielach to chyba mozna przytyc raczej a do ego owoce co maja cukry to juz na pewno

Gość gość
Niby to sama chemia ale szybko się chudnie bo kisiel jest lekki. Ja śniadanie jem normalne jakieś zdrowe i przez resztę dnia jem tylko kisiel bez cukru. I pije 5 kubkow zielonej herbaty dziennie w tydzień schudlam 5 kg :)

Gość gość
a moze 10 odrazu a nie 5 ? :):P

Gość gość
3maj sie. a wgl jak tam ci idzie teraz. jak efekty. bo jestem bardzo ciekawa. jutro mam zamiar zaczynac :*

Dieta faktycznei za zdrowa to nei jest, ale rozumiem desperację i chęć schudnięcia. Natomiast zamiast cukru proponowałabym dodać nie słodzik (chemia), ale cukier trzcinowy, albo syrop z agawy, albo chociaż fruktozę. Cukeir trzcinowy i syrpo z afgawy mają co prawda kalorie, ale są zdrowsze niz zwykły cukier, a poza tym - bez przesady - i tak się je tak mało kalorii, że te 2, czy 3 łyżki cukru trzcinowego "d**y nie rozwalą".

Gość gość
jak ja uwielbiam kisiel , ile go jecie na dzien? i ile razy dziennie

Gość gość
ja wszystko slodze trzcinowym czasem fruktoza

Gość gość
i jak tam jest ktos na tej diecie

hejka dolacze do was :) może nie jestem na diecie Kisielowej ale, kisiel robie sobie jako jeden posiłek w ciągu dnia :) na jogurtach i kefirach schudłam już 15 kg :) zostało jeszcze 6 :)

Gość nieeeesia
kisiel to jest dobra opcja bo wypełnia żołądek, ja kupuję taki ananasowy z błonnikiem figura no-appetite, jem go po posiłkach i dzięki niemu wytrzymuję do następnego bez podjadania, na szczęście jest całkiem smaczny

Gość bandziorka88
ja nie lubie smaku figura no-apetite, ten ananas mi nie pasuje w ogóle, ale robie sobie z łyżeczką dżemu truskawkowego i mieszam czasem z białm serem i jest git :)

Gość gość
byłam na tej diecie 3 dni. bo więcej to głupota, ale kisiel lekko strawny. jadłam taki bez cukru, słodziłam slodzikiem. 1 litr gotowego dzieliłam na 4 porcje. w 3 dni, spadło 2 kg :) potem zaczełam jeść normalnie zdrowo nie przytyłam :D powtarzam tą dietę raz na miesiac :)

Gość gość
Ile ma kalori taki kisiel

Gość OLI8133
Nigdy nie byłam na ta takiej diecie i nie potrzebuję jakiś wymysłów moim zdaniem;) sama dobieram sobie produkty jakie jadam i trochę urozmaicam sobie posiłki a nie ciągle kisiel;) nie miałabym siły chyba jedząc tylko kisiel;) jem regularne 5 posiłków;) biegam no i przyjmuję suplement African Mango http://szczupla-kobieta.pl czuję się świetnie ;) a waga spada ładnie!

Gość gośćfrankfurterka77
a ja uważam że każdy sposób jest dobry na to by schudnąć tylko nie przesadzać z długością ale jedzenie kiślu przez 14 czy 21 dni to nic strasznego a wręcz przeciwnie można się zaciśnąć żeby potem jeść mniej i normalne produkty n

Gość TinAkk
Szkoda ze nikt nie podzielil sie efektem koncowym :-( dzisiaj zaczynam i za 2 tygodnie napisze jakie rezultaty