Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tkakatka

pieluszki wielorazowe

Polecane posty

Gość tkakatka

szykuję wyprawkę dla młodego i zastanawiam się nad pieluchami - chcę używać wielorazowych i nie wiem co wybrać. Na rynku jest ich sporo, ponoć najlepsze to GroVia czy Inse Vimse, ale trochę przerażają mnie ceny. Jest też trochę tańszych firm, ale nie wiem jak z jakości. Czy któraś z mam może polecić takie z niższej półki na podstawie swoich doświadczeń?

Gość tkakatka
podbijam... nie wierzę, że żadna nie próbowała wielorazówek, przecież pampersy to zgroza...

Gość polecam kieszonki bo najprakty
czniejsze. w lato pisalam troche na bardzo fajnym temacie o wyprawce i pieluchach wlasnie tutaj na kafe, ale potem z braku czasu przestalam. troche zaluje bo temat mial potencjal i mozna sie bylo z niego wszystkiego dowiedziec o wielorazowkach i to nie koniecznie tych drogich zagranicznych, ale i polskich i chinskich. zaraz postaram sie go odnalezc i wrzucic.

mam kilka i chce je sprzedać, nawet jeden nówka ochraniacz dla noworodka, tylko został wyprany i lezy w szafie jak bys chciała to wystawie na allegro fimry: totsbots , charlie banana, wonderoos, wyszystkie kupione w pieluszkarni bądź krainie pieluszek mam i z kieszonką i 2w1, otulacze 2 szt i ,wkłady bambusowe w sumie pieluszek jest chyba 5 szt jak będziesz zainteresowana daj znać troche zainwestowałam, ale jakos moje ambicje poległy,

szukam tych modeli w tych sklepach ale musiałabym dokopac się do zomówień żebyś wiedziała dokładnie które to, ale to musze wiedzieć czy Cie to interesuje

to tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5154995&start=390 przeczytaj od poczatku, bo o tych pieluchach jest duzo roznych postow od pierwszych stron. wszystkiego sie tam dowiesz i to nie tylko o wielorazowkach, ale ogolenie o wielu fajnych produktach, o ktorych niewiele forumowiczek ma pojecie.

Gość Barbapapa*
Ja tez polecam kieszonki lub ewentualnie AIO, ale bardziej kieszonki, albo lanolinowane spodenki z merynosow i wlkad z prefoldow albo gotowy formowany. Dowiedz sie jeszcze czy gmina/powiat finansuje u was pieluchy wielorazowe, bo w wielu krajach sa sponsorowane. Np. tu gdzie mieszkam tak jest i slyszalam ze w UE tez. Ja mam najwiecej finskich pieluch Muskut (Millymuskut Oy) i MaMidea (Babyidea). Polecam obie marki o ile sa dostepne w Polsce.

no i co? poczytalas sobie? dowiedzialas sie czegos?

zdecydowalas sie na cos?

Gość ewela :)
hej :) Jeśli nadal masz te pieluszki na sprzedaż to daj proszę znać :) Byłabym zainteresowana.

Gość gość
My zamówiliśmy kilka par na http://babymama.pl/ i nie narzekamy. Jest troszkę więcej pracy, ale są o wiele wygodniejsze dla dziecka. Teraz w tym sklepie jest kod rabatowy (kod: dlamamy) - więc można zaoszczędzić :)

Gość mamapodprad
Ja używam otulaczy marki Babyetta. Nowe około 70 złotych, używane około 40 złotych. ;-) Według mnie mają super jakość. Rewelacja! Więcej napisałam o tym w moim najnowszym poście na blogu: mamapodprad(kropka)blogspot(kropka)com/2017/11/nie-samymi-pampersami-rodzic-zyje(kropka)html. Zapraszam do lektury :)

Gość Chmurka Biała
Witajcie! A my niedawno utworzyliśmy stronę informacyjną o pieluszkach wielorazowych pod adresem https://pieluszki.chmurkabiala.pl gdzie można przeczytać o pieluszkach wielorazowych. Czerpiemy z naszego doświadczenia - 3 dzieci obecnie używa pieluszek wielorazowych. Ale także z doświadczenia innych mam, m.in. z grup na Facebooku oraz od naszych znajomych, którzy również dzięki nam przeszli na pieluszki wielorazowe.