Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodda1989

ważne

Polecane posty

Gość Dodda1989

Witam mam 23 lata i mam nieregularny okres cykle trwaja ok 60 dni czy sa jakies tabletki na regulacje miesiaczki bez recepty ?

Gość wiesz co, moim zdaniem
powinnaś pójść do lekarza i to on powinien Ci pomóc, ponieważ jak zaczniesz działać sama, to możesz sobie narobić więcej szkody niż pożytku

Konieczna wizyta u ginekologa. Najprawdopodobniej przepisze Ci tabletki antykoncepcyjne - regulują cykl i zmniejszają ból i obfitość:)

Gość A wlasnie ze reguluja
Przy tak dlugich cyklach dostanie luteine na wywolanie okresu, a pozniej tabletki anty, i po zuzyciu opakowania wystepuje krwawienie! Wiec perwersja nie piertol glupot bo sie osmieszasz.

Ale to nie jest naturalny cykl, nie jest to fizjologiczne miesiączka tylko wywołana tabletkami. To nie jest lek. Trzeba zbadać hormony i dopiero potem działać. Tabletki mogą wspomagać, jeśli kobieta nie chce zajść w ciażę w danym momencie, ale z regulacją naturalnego cyklu nie ma to nic wspólnego. A samo podanie luteiny, a następnie tabletek, bez żadnych badań i zbadania przyczyny to głupota. :o 🖐️

Gość Dodda1989
bylam juz raz z tym u lekarza i nic mi nie przepisal a spoznial mi sie wtedy okres miesiac

Poproś o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. Powinnaś mieć zrobione usg i badania hormonalne. Jakieś inne objawy: -kłopoty z cerą -wypadające włosy -nadmierne owłosienie -kłopoty z wagą, w jedną lub w drugą stronę?

O matko. Oczywiście, że teraz krwawienie występuje regularnie, ale nie jest to fizjologiczna miesiączka i nie ma żadnej gwarancji, że po odstawieniu miesiączka będzie regularna, bo zupełnie inne procesy zachodzą w gospodarce hormonalne podczas brania i tabletek i bez nich. :o Tak trudno to zrozumieć? :o

Gość Dodda1989
mialam robione usg ale lekarz powiedzial ze wszystko jest ok i nie zlecil mi badan hormonalnych. moja siostra jest chora na Hashimoto

Jesteś nieco przemądrzała i nie chcę, żeby brzmiało to złośliwie. Miałam zaburzenia hormonalne, przy miesiączkach zwijałam się z bólu, traciłam sporo krwi. + brak ich regularnej częstotliwości. I jeszcze problemy z nietrzymaniem moczu. I są tabletki, które wszystko we mnie unormowały... Ty coś zrozum, nie wiesz wszystkiego, jak widać:) Mam świetnego ginekologa, chodzę prywatnie, jeden z najlepszych w powiecie.

Gość Dodda1989
od 3 tygodni bola mnie piersi tak jak zawsze przed okresem ale go nie ma i nie ma

Dziewczyno, cykle o długości 21-29 dni nie są nieregularne i nie wskazują na żadne specjalne zaburzenia hormonalne. :o I nikt Ci nie zagwarantuje, że po odstawieniu będziesz miała regularnie miesiączki co 28 dni, bo to co masz obecnie jest sztucznie wywoływane. Czego nie rozumiesz? :o

Gość Dodda1989
dlaczego mowisz ze jestem przemądrzała ? i ze nie wiem wszystkiego ?

Czego Ty nie rozumiesz? Biorę tabsy, żeby nie dostawać okresu z zaskoczenia. Żebym się nie kładła na podłodze z bólu i stresowała nietrzymaniem moczu. PROSTE:P Nikt nie jest idealny.

No i gratuluje, ale ani nie miałaś nieregularnych miesiączek ani fizjologiczna miesiączka Ci się nie uregulowała. 🖐️

Gość Dodda1989
zalozylam ten wątek zeby uzyskac pomoc

Autorko idź do lekarza. Trzeba KONIECZNIE zbadać przyczynę. Są zioła, które MOGĄ regulować cykl. Ale tutaj konieczna jest wizyta u lekarza, który potraktuję tę sprawę poważnie. No chyba, że chcesz, żeby nieleczona choroba postępowała. 🖐️

Gość Dodda1989
a co jak znowu pojde do lekarza i nic mi nie przepisze

Napisałam Ci, żebyś poszła do ginekologa-endokrynologa. Nie wierzę, że porządny lekarz nie zleci badań przy 60-dniowych cyklach. :o Niech Ci da na piśmie, że nie ma potrzeby wykonania badań hormonalnych.

Gość Dodda1989
mam isc przed okresem czy po

Nie ma znaczenia kiedy pójdziesz na wizytę, bo i tak dopiero dostaniesz skierowanie na badania z krwi, które robi się w laboratorium. A różne hormony bada się w różnych momentach cyklu.

Gość Dodda1989
nigdy nie mailam takich badan i sie nie zam na tym co i kiedy

Gość Dodda1989
bo juz moj drugi lekarz wczesniej chodzilam do jednego i mialam nadzerke i dal mi tabletki na zapalenie pochwy a nadzetke powiedzialm ze nadal jest i to wszystko