Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monisia647

Niski poziom progesteronu

Polecane posty

Robiłam je dzisiaj a ostatnią miesiączke miałam w czerwcu, inaczej się nie dało, gin nie chciał żebym robiła badania na "sztucznej " miesiącce

Gość dyzia222
Dziewczyny ponawiam temat...jeżei oczywiści ktoś będzie zainteresowany;-) U mnie też dramat z progesteronem..w 33 dniu cyklu 0,15!!! Tylko mój problem jest taki ze ostatnio miesiączke sobie wywolałam, a potem w 33 dniu cyklu zrobiłam badanie progesteronu i taki wynik....i tak sie zastanawiam..moze ja jeszcze w tym dniu owulacji nie miałam i ot cały problem...w mnie cykle zawsze byly extremalnie dlugie wiec to moze byc powód Teraz biorę magnez i wit. B6 i tran...podobno witamina i magnez podnoszą progesteron zobaczymy wkrótce bo w ubiegłym tyg zobaczylam na teście owul. 2 kreski :-)))

To ja mam teraz niedobór progesteronu :/ sprawa wyglądała tak iż byłam wcześniej chora, jakaś poważna infekcja, gdzien a 3 dni trafiłam do szpitala, potem wróciłam i niby wszystko ok ale miesiączka mi się spóźniała, ok 8 dni! to zdarzyło mi się pierwszy raz, żadnych tabletek ani pigułek nie łykałam i nie łykam. odżywiam isę no róznie - o ile ma to znaczenie :) potem dostałam dziwnego krwawienia, poszłam na badania cała przerażona i okazało się że mam niedobór progesteronu :// jestem jeszcze młoda ale lekarz twierdzi że takie sytaucje się zdarzają i nie ma obawy bo nie jestem w ciąży więc damy radę, poczytałam o tym tutaj: http://www.hormonalne.choroby.biz/Niedob%C3%B3r+progesteronu i teraz to lecze ;/ lekarz przepisał mi leki i powiedział żebym dobrze się odżywiała, wszystko trwa juz 5 dzień, miesiączkę przewiduję dopiero w przyszłym tygodniu... ile u was trwało leczenie? jak to wszystko wyglądało i czy problem powrócił?

Gość Marthaaaaaaaaaaa
Ja również mam niedobór progesteronu. Dokładnie 0,10. Brałam już 2 opakowania duphastonu, po czym pojawiała się miesiączka, jednak po 3 opakowaniu nie pojawiła się.. ktoś też tak miał?