Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poiuytrewq147

Czy moge by w ciąży?

Polecane posty

Witam. Stosuje tabletki antykoncepcyjne jako środek zabezpieczenia. W piątek wzięłam ostatnią tabletkę z blistra, w tym samym dniu zaczęłam brac antybiotyk. 4 dni później odbyłam stosunek bez dodatkowych zabezpieczeń. Czy moge byc w ciązy?

Antybiotyki obniżają działanie tabletek. Powinnaś stosować wtedy dodatkowe zabezpieczenie. Tak, jest szansa. ULOTKĘ TRZEBA PRZECZYTAĆ.

Gość hihihihihihahahahaha
no jasne ze tak. cieszysz sie?

Co najmniej 2 tygodnie od stosunku. Kup takie najczulsze w aptece. Jeśli jesteś niespokojna, po 1,5 tygodnia wybierz się na badanie krwi HCG Beta :)

Gość Perw mobilna
Jeżeli antybiotyk przyjmujesz tylko w trakcie 7-dniowej przerwy to skuteczność tabletek nie jest obniżona. Jeśli antybiotyk będziesz nadal przyjmować kiedy zaczniesz kolejne opakowanie wtedy zabezpieczaj się podczas przyjmowania antybiotyku i 7 dni po zakończeniu. I ponieważ w piątek nałożyły się dwa leki to piątek potraktuj jako pierwszy dzien przerwy i w najbliższy piątek zacznij kolejne opakowanie, a nie w sobotę. Stosując się do powyższego nie będzie ryzyka ciąży. A tak w ogóle nie wszystkie antybiotyki obniżają skuteczność.