glistha69 0 Napisano Październik 2, 2012 Witam! Biorę tabletki antykoncepcyjne od 5 lat. Najpierw był Yasmin, trochę drogi więc zmieniłam na Midiana. Przez te 5 lat tyłam i chudłam różnie... ale ostatecznie jestem cięższa o 10kg. Libido marne. Jestem mężatką, a więc mąż też ma coś do powiedzenia:) uważa że kochamy się za mało i ma rację. Ostatnio zaczyna mi chodzić po głowie pomysł żeby odstawić hormony i przerzucić się kiedyś na naturalne metody (jakiś komputerek). Mam pełno obaw: Co się będzie ze mną działo po odstawieniu? Waga, cera... Zaczęłam brać tabsy dlatego że miałam bardzo bolesne miesiączki... boję się że wrócą... Czy któraś z was odstawiła piguły po tak długim czasie? Na co się przygotować? Jak sobie pomóc? Co zbadać? Kiedyś byłam bardzo mądralińska, uważałam że tabsy to cudo... Teraz powoli zaczyna włączać mi się myślenie... Dodam że nie planujemy z mężem dzieci w ogóle. Ale na wazektomię dla męża będzie trzeba poczekać parę lat, bo przed 30 nikt mu jej nie zrobi, tym bardziej że nie mamy dzieci. Z góry dziękuję za szczere odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja po odstawieniu Napisano Październik 2, 2012 tabletek zmagalam sie z meeega tradzikiem (2lata leczenia i tona antybiotykow). Poza tym nic innego mi sie nie dzialo. Terz wpadlam znowu na poroniony pomysl tabletek i wlasnie wczoraj juz nie wzielam kolejnego opakowania (po 7mieiacach) i mam nadzieje, ze bedzie ok ;) Wczeniej bralam 4lata gravistat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gousia Napisano Październik 2, 2012 ja jutro biore ost tab tak postanowilismy oboje z mezem, mam wiele obaw, tabsy biore bez przerwy od 7lat wiec pora wrocic do natury bo moje libido spadlo do zera, najbardziej sie boje ze wroca wlasnie bolesne miesiaczki zobaczymy co bedzie dam znac;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość silmirel Napisano Październik 3, 2012 Mnie tabletki bardzo nie służyły, więc odstawiłam. Przez pół roku miałam nieregularne cykle, teraz wraca to do normy. Podziękuję, nie wrócę do nich. Teraz się z mężem zdecydowaliśmy na komputer cyklu. Będę musiała jakiś wybrać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasiunia987 0 Napisano Październik 4, 2012 Silmirel ja mam cyclotest. Sprawdza się u mnie bardzo dobrze, więc spokojnie mogę Ci go polecić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gjrgn Napisano Październik 7, 2012 ja tez brałam anty prawie 5 lat , od odstawienia minęło 1,5 roku, a ja mam ciągłe problemy z nawracającymi torbielami hormnonalnymi, puchnięciem, przytyłam i nie mogę tego zrzucić mimo diety i ćwiczeń. Mam więlki brzuch i piersi. łaże od lekarza do lekarza i nikt mi nie potrafi pomóc, jestem zmęczona tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach