Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małaaaa czarnaaa

Silne pieczenie podczas oddawania moczu - przy okresie ;o

Polecane posty

Gość Małaaaa czarnaaa

Witam! Zwracam się do was kobitki o pomoc! Otóż zawsze podczas okresu, bądź kilka dni po, mam straszne parcie na pęcherz, potrafie biegać co 5 minut do toalety, a przy oddawaniu moczu czuje silne pieczenie, czasami aż łzy napływają do oczu, zdarzają się upławy i dyskomfort po stosunku. Sama już nie wiem czy to problemy z pęcherzem,cewką czy jakaś infekcja! Stosowałam już gynalgin,metronidazol,smaruje clotrimazolum i nic nie pomaga. A na pęcherz brałam urosal i furagin. Dodam, że odstawiłam miesiac temu tabletki antykoncepcyjne, a wyniki z cytologii i wymazu mam dobre. Prosze pomóżcie ! :(

Miałam to samo i okazał się, że pęcherz. Umów się koniecznie do lekarza, a póki co pij DUŻO, BARDZO DUŻO. Najlepiej woda z cytryną, badź herbata/sok z żurawiną. I łyknij witaminę C. :) Ale lekarz koniecznie.

Gość co sie stanie gdy ..........
masz zapalenie pecherza bierz furagine bez recepty w aptece

Gość wyleczooooooooooooona
Być może to kłopoty z pęcherzem albo jakaś infekcja intymna - zrób jeszcze raz dokładne badania wymaz z pochwy, posiew z moczu i pochwy - ja miałam bakterię e. coli, która jest dość popularna i zarażał mnie mąż - konieczne leczenie obojga partnerów tym bardziej, że piszesz o odstawieniu tabletek anty czyli wcześniej stosunek bez prezerwatywy. Wyleczyłliśmy się ale profilaktycznie łykam probiotyki, a po stosunku i przed smaruję się provag żelem, który chroni przed bakteriami i grzybicą i łagodzi podrażnienia (jakoś nie moge zmusić się do stosowanie prezerwatyw) - póki co taki zestwa mi wystarcza - napisz później co i jak - pzdr i trzymam kciuki.

Gość googo
zapalenie pecherza, idz do lekarza i nie zwlekaj. furaginem sie nie wyleczysz, ja w ten sposób doprowadzilam sie do koszmarnego stanu. Przez rok co pare tygodni bralam antybiotyki na pecherz i nic mi nie pomagalo, a do tego jeszcze ogromne bole,koszmar!!!

Gość Małaaaa czarnaaa
No właśnie zaczynam powątpiewać czy to pęcherz, bo mój partner zaczął narzekać że też go zaczyna szczypać, co chwile biega do taolety... :(

klasyczne objawy zapalenia cewki moczowej lub pęcherza moczowego. Kobieta ma krótką cewkę moczową, stąd wynika łatwość do w/w infekcji, Koniecznie należałoby wykonać badanie ogólne moczu, ewentualnie posiew z antybiogramem w przypadku gdy konwenjonalnie stosowane leki nie pomagają. Ponadto należałoby przyjżeć się stosunkom płciowym, mechanizmowi tarcia narządów płciowych w ich trakcie, inną sprawą jest fakt czy partner nie ma infekcji. Reasumując, do lekarza i na badanie trzeba pójść.c

Gość wyleczooooooooooooona
musicie się przebadać - tak jak pisałam powyżej - to pewnie jakaś infekcja bakteryjna, którą trzeba wyleczyć odpowiednimi lekami od gin. - po leczeniu pamiętaj o probiotykach i o tym żelu bo on na prawdę pomaga.

Gość Lokata30
Niestety też uważam że to może być infekcja pęcherza i pochwy. Zrób sobie wymaz z cewki moczowej i pochwy, a partner wymaz spod napletka. Często zapalenie pęcherza wywołane jest prze Escherichie coli, ja miałam tą bakterię w pochwie i w cewce moczowej, ginekolog przepisał mi 2 antybiotyki. Niestety oboje musicie się przeleczyć, wizyta u lekarza jest konieczna. Po przeleczeniu pamiętaj o doustnych probiotykach, ja zażywam provag, który ochrania cały układ moczowo - płciowy. Natomiast provag żel o którym pisze wyżej forumowiczka mi też pomaga. Zawiera kwas mlekowy i nadtlenek wodoru dlatego chroni przed infekcjami i świetnie łagodzi podrażnienia, warto go stosować profilaktycznie przed wyjściem na basen ja tak robię.

Gość Małaaaa czarnaaa
Byłam u lekarza jakiś czas temu, robiłam badania moczu i nic nie wykryło, a co najlepsze,kiedy przedstawiłam pani doktor moje objawy to stwierdziła że przed miesiączką pewnie powiększa mi się macica i dlatego tak się dzieje. No pewnie... Czeka mnie jeszcze cytologia, ale wydaje mi się, że co ja się wyleczę to partner mnie zaraża ;/ Czy mogę mu podać zwykły lek na pęcherz czy lepiej wysłać go do lekarza ?

Gość gość Anna
Czesc mam pytanie i licze na wasza pomoc. Mam okres i kiedy ten sie zaczol zaczol sie rowniez bol i dyskomfort przy oddawaniu moczu nie wiem co to. Nawet przy myciu czesci intymnych czuje bol. Wczesniej niczego takiego nie bylo. Nie bylo rowniez zadnych kontaktow intymnych. Co robic?

Gość gość
może zapalenie cewki moczowej-nie potrzeba stosunku do takieg infekcji, mnie przy zapaleniu pęcherza pomogło urofuraginum, provag i urosept. Wszystko to możesz kupić bez recepty, ale najlepiej gdyby zdiagnozował Cię lekarz.